Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, včera jsem byla na kontrole(31+3tt), nahoře mám necelých 11kg. Doktorka mi dělala i ult. Mimčo se neukázalo, takže holčička nepotvrzena
Jediné co mě zaraží je poloha, je hlavičkou nahoru. Za tři týdny mě čeká kontrola a pokud se neotočí, bude se řešit způsob porodu.
Mějte se hezky a pá!!!
měla sem to stejně ještě má i čas se otočit…my už sme otočený a ted jdem na ultrazvuk ve 36tt…měly bychom mýt holku ale uvidíme třeba bude změna…každej říká že vypadám na kluka… ![]()
lens píše:
Ahoj holky, včera jsem byla na kontrole(31+3tt), nahoře mám necelých 11kg. Doktorka mi dělala i ult. Mimčo se neukázalo, takže holčička nepotvrzenaJediné co mě zaraží je poloha, je hlavičkou nahoru. Za tři týdny mě čeká kontrola a pokud se neotočí, bude se řešit způsob porodu.
Mějte se hezky a pá!!!
Ahoj.
Zatím je ještě čas, může se klidně otočit. ALe jen jsem chtěla napsat, že jsem rodila koncem pánevním a musím říct, že je to v pohodě. Rodila jsem poprvé, takže nemám srovnání s normální polohou hlavičkou dolů. Ale na porod mám jen hezké vzpomínky a rodit bych šla klidně hned zas. A to jsem to měla trochu komplikovaný-malá tam nějak blbě strčila ručku a měla abnormální rotaci-říkal doktor, že to v životě neviděl. Takže se ničeho neboj a kdyby se přeci jen náhodou miminko nechtělo otočit, věř tomu, že k tomu má svůj důvod a má to tak prostě být. Všechno se dá zvládnout!
Tak se drž. A přeji ti co nejméně bolestivý porod, na který budeš vzpomínat tak pěkně jako já!
Jo a miminku se dá pomoci otočit homeopatiky-Pulsatila, jsou teda jen na předpis. A taky cvičením-kočičí hřbety, vytíráním podlahy na čtyřech, zvedáním pánve. ![]()
Ahoj, miminko má ještě čas, ještě se může otočit 2× tam a zpět. Simča si v poloze KP trůnila do 35.tt a pak se konečně otočila
Mě teda MUDr. uklidňoval, že má místa i plodové vody dost, že ten kotrmelec ještě udělá a ve 36.tt už byla hlavičkou dole ![]()
Ještě má dost času na obrácení
Mě se holka obrátila hlavou dolů přesně 38+5tt a za týden jsem pak rodila. Musím říct, že ten obrat nebyl pro mě nic příjemnýho, měla jsem pocit, že se mi obrátí vnitřnosti naruby
, ale byla jsem ráda, že se malá umoudřila ![]()
určitě se ještě otočit může.. dokonce jsem slyšela že jsou na to cviky.. tak přeji štěstí! ať je vše ok!
ahoj…já jsem ve 35tt a taky je hlavičkou nahoře…nebo aspoň si nemyslím že se od poslední KO (před 4 týdny)otočil…modlím se aby se tak stalo…nechci císaře
asi půjdu vytřít a zahrát si na kočičku ![]()
Já jsu ve 30tt, minule mě doktorka uklidňovala, že se mi maléj natočil hlavičkou dolů, že je to super a pak jsem se tady dozvěděla, že se ještě 2× může klidně otočit… Tak otáčení zdar a ať všechny hlavičky končí otočený dolů ![]()
Dobrý den, jsem tu dneska poprvé. Já jsem byla na kontrole ve 29+4 a doktorka mi řekla že holčička je už hlavou dolu. Tet tam jdu 26,7 na další kontrolu tak uvydim. porod my planovany na 20. Září. Doktorka my do kolonky Příprava k porodu- Mám tu nějaké znaky. ERY, HG, HT, TR. Ne mužu se nikde dočíst co to znamená. Muže my nějaká maminka poradit? Děkuji Ivca
ERY = erytrocyty, HG = hemoglobin, HT = hematokrit, TR = trombocyty. Jedná se o hematologické vyšetření krve.(v podstatě počty krvinek+hodnota hemoglobinu a hematokrit)
Ahoj holky, v neděli mimčo řádilo jako čert. Dnes jsem byla na kontrole a mimčo je otočené tak ják má být!!!!!
![]()
lesko píše:
Ahoj holky, v neděli mimčo řádilo jako čert. Dnes jsem byla na kontrole a mimčo je otočené tak ják má být!!!!!![]()
Tak to je paráda!!! ![]()