Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se jen zeptat, jestli některá z vás taky trpí na otoky kotníků? A co na to pomáhá, moc děkuji. Jo jsem nyní 24týden.
Nohy nahoru, tlaceni chodidlama proti zdi?
je to hruza, myslim, ze jsou veci kterejm se clovek v tehotenstvi nevyhne ![]()
Děkuji moc. Někdy je to opravdu nesnesitelný, ale co by jsme pro svoje miminka nevydržely.
Ahoj, mrkni sem https://www.emimino.cz/…-nohy-45753/ Za sebe hlasuju pro chladivou koňskou mast ![]()
Doporučuju od PRIESSNITZE „chladivé mazání De Luxe“ koupíš v lékarně. ![]()
Já trpěla na otoky až ke konci těhotenství a žádný gely sem nepoužívala. Prostě nohy nahoru pokaždé když je to možné a studený, jestli ne ledový zábaly…
Ahoj,
já začala trpět otoky zhruba v půlce těhu - dneska jsem 37+4. Pomáhalo mi přes den mít nohy nahoře a hlavně-podložila jsem si matraci na spaní, abych nohy v noci měla výše ( stačí ve stejné výšce jako je hlava ) a pak přes den už mě to tolik netrápilo. Dneska mě to trápí hlavně kvůli těm horkům - doporučuji si lehnout kdykoliv to jde a mít nohy v úrovni nebo výše, než je hlava. A až ti trochu splasknou, tak s nima cvič - lehnout na záda, zvednout ke stropu a kroutit doleva,doprava a pak hýbat prstama, jako když sbíráš něco nohou ze země. S přípravky zkušenost nemám. Tak držím palce ! ![]()
Já mám otoky, že moje nohy nevypadají už jako nohy
. Je to docela bolestivé, ale asi jediné co pomáhá je, jak už tu holky psaly, mít nohy co nejvíc nahoře, chladivé zábaly, obklady, škopek se studenou vodou, mazat chladivou mastí. I když já toto všechno dělám, spíš mi to nepomáhá, než pomáhá. To bude ale asi tím horkem a s tím se nic neudělá. Jak minulý týden pršelo, otoky skoro zmizely, teď je zase hic, tak otoky jsou zpět a snad ještě větší. Takže čekám ty víkendové bouřky, valte se na mě
.
Mockrát všem děkuji za rady, už aby ty horka pominuly, taky se těším na víkend, snad se konečně ochladí. ![]()
Holky, všude čtu že otoky se dostavují až ve 3.trimestru, ale já jsem v 4 měsíci a dneska teda mám nohy nateklé a těžké. Je to ok?
Ty jsi tady nedávno řešila zánět ledvin že? V tom případě bych se asi poradila s doktorama, aby ty ledviny vyšetřili.