Otékající nohy

17.7.10 09:57

Otékající nohy

Holky je to tak tři dny co mi začly otýkat nohy a pobolívá to, kotníky a prsty u nohou…dávám si nohy nahoru a máčím si je v kýblu se studenou vodou..trochu to pomáhá, ale nemáte nějaký rady? Jelikož mám problémy s vysokým tlakem, mám mít strach? :cry: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17.7.10 10:03

ahoj, já myslím že v tom horku je to normální, zkus střídavou sprchu nebo koupele nohou, prvně teplou a pak momentík studenou a pak nohy nahoru, učím se ted vodoléčbu a mě to docela pomáhá i když je třeba to udělat víckrát, ono se to tím horkem rychle bohužel vrací zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
17.7.10 10:06

Střídavá sprcha, stačí tak 5× ledovou a 5× teplou a pak namazat. Nic mi nezabralo jako alpa s jitrocelem, dělám si to na noc, tak je to ráno dobré, skoro celé dopoledne a odpoledne to mám zpět. Namám nohy, mám hnusný konve :-( Jinak ani dr. mi nic neporadil a to je mám oteklé snad od 17tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
17.7.10 10:25

Ahoj, na otoky pomáhá ananas, rajčata, syrovátka, chladivá koňská mast nebo Lioton, sprchovat studenou vodou, podkládat nohy, moc nesolit… Já bych to taky viděla hlavně na ta horka. Ať je brzo líp :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxEdward
17.7.10 10:34

Já měla otoky naprosto strašné, poslední 2 měsíce těhotenství (rodila jsem v srpnu). Počasí na ně moc vliv nemělo - i když bylo poměrně chladno, nebo zase vedro - pořád stejné. Studené koupele nepomáhaly - otoky nezmizely, ale bylo mi v tu chvíli samozřejmě lépe. Ani nohy až pod stropem nepomohly. Dostala jsem od lékaře prášky na zmírnění prosakování cévními stěnami (nebo tak něco) - díky nim jsem neskončila v nemocnici, už se to pak nezhoršovalo.

Tlak je veliké riziko, bylo mi řečeno, že těhotná prostě nesmí mít problémy s tlakem. Hlídají to velmi pečlivě, obden jsem chodila do nemocnice a hrozila mi hospitalizace. Hlídají spolu s tlakem i krev a moč - a jakmile se začne uvolňovat bílkovina, je zle. Tašku jsem měla sbalenou u dveří, ale naštěstí na ni nedošlo :-D

Na otoky pomáhá pohyb - přiměřený, samozřejmě. Potřebuješ rozproudit krev, aby se tělo odvodňovalo. Jakmile budeš jen sedět, zhorší se to. Já pobíhala od rána do večera a jakmile jsem se zastavila, bylo to horší.

Pomáhají i melouny, vodní okurky, hodně pít - aby se tomu odvodnění pomohlo. Ale nepřehánět to, aby se nepřetížily ledviny.

Bolest k tomu bohužel patří - ke konci jsem neohnula kotníky, ani kolena, nemohla jsme pohnout prsty u nohou - měla jsem rudé nohy a pocit, jako když projdeš kopřivami. Taky jsem měla pocit, že ty nohy nejsou moje, bylo to zvláštní. Asi je to dáno tím, že se v nich změní citlivost. Oteklá jsme byla až po prsa, trochu i nohy a obličej. Ale nohy byly nejhorší. Nosila jsem jen jedny žabky a dlouhé sukně, abych nebudila pozornost.

Nic moc to tedy nebylo, ale zase jsem byla ráda, že se vše udrželo v mezích a nebyla nutná hospitalizace a mimču to neublížilo (hlavně vysoký tlak). Po porodu jsem do 2 dnů ze sebe dostala snad 10kg tekutiny - najednou byly otoky pryč a zase bylo dobře :lol:

Takže přeji, ať se ti to tak nerozjede a pokud ano, ať je to jediná komplikacev cestě za miminkem!

• Citovat
  • Upravit
Caty
17.7.10 10:42

AHojky, nechci tě ztrašit, ale po mé zkušenosti není opatrnosti nikdy málo. Mně to začalo natékáním nohou, pak se přidal vysoký tlak pomalu lezoucí nahoru, dostala jsem se až na 160/110 a bílkovina v moči, zhoršené jaterky. Vyklubala se z toho po porodu preeklampsie. Proč to ale píšu, nenech se hlavně odbít, mě prve poslali domu, ale tlak furt vysoký, a pak se to začalo zhoršovat, poslední měsíc od 32 tt jsem byla průběžně v nemocnici. Doklepali jsme to do 37tt a chtěla jsem vyvolávačku. Dýl už jsem čekat prostě nechtěla. Malá měla co chvilku špatné monitory, dvakrát mi hrozili císařem, pak se to nakonec zase upravilo, ae za dva dny opět. No, rodil jsem za minutu dvanáct, zelená plodová voda, malé padaly ozvy a o den dýl a prý tu už nebyla. Nechci tě ztrašit to nemám vůbec v úmyslu, spíš jen doporučit, abys to nenechávala být a fakt se hlídala. Rači mít trochu strach a hlídat se jak oko v hlavě než přijít o mimčo.Já děkuju bohu, že jsem si tu vyvolávačku prostě už vydupala a nechtěla čekat už ani den.

• Citovat
  • Upravit
Caty
17.7.10 10:45

Jo, já měla pak otoky ještě celé šestinedělí. STrašný, bolelo to jak čert, neohla jsem je, nateklá lýtka až mi popraskala kůže a tlakpořád na houby. Pak jsem začala mít zimnice, čtyři deky mi nestačily, děsný. Jenže mi nedošlo tenkrát, že mi začínají selhávat ledviny jak mi řekl doktor a nechala jswm to být. Týden na to už pak klid a otoky se už neobjevily. Mám si dojít na kontrolu ledvin jakou to zanechalo paseku, ale nechce se mi. Měla bych, ale nevím no. Každopádně nepodčeňovat.Přeju zdravíčko a aby jsi nebyla furt v nemocnici a mim bylo zdravé.

• Citovat
  • Upravit
Caty
17.7.10 10:46

Veruš, koukám, že ještě nejsi poslední trimestr. To ještě nebude preeklampsie, ale mohla by z toho pak být. Já měla zpočátku jen malé otoky, cca od 20 tt, pak se to zhoršovalo. Nejdřív ustupovaly a pak už ani to ne. Držím palečky tobě i miminku.

• Citovat
  • Upravit
27008
17.7.10 11:03

Také typuji to počasí.....u prvního jsem to neměla tedka mám nohy jak balony.Jediné co mi pomáhá je mít je v chladné vodě,jezdíme často na kuopalko a tam s tím prolbém nemám ale jakmile jseme doma tak to je děs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.10 12:06
Caty píše:
AHojky, nechci tě ztrašit, ale po mé zkušenosti není opatrnosti nikdy málo. Mně to začalo natékáním nohou, pak se přidal vysoký tlak pomalu lezoucí nahoru, dostala jsem se až na 160/110 a bílkovina v moči, zhoršené jaterky. Vyklubala se z toho po porodu preeklampsie. Proč to ale píšu, nenech se hlavně odbít, mě prve poslali domu, ale tlak furt vysoký, a pak se to začalo zhoršovat, poslední měsíc od 32 tt jsem byla průběžně v nemocnici. Doklepali jsme to do 37tt a chtěla jsem vyvolávačku. Dýl už jsem čekat prostě nechtěla. Malá měla co chvilku špatné monitory, dvakrát mi hrozili císařem, pak se to nakonec zase upravilo, ae za dva dny opět. No, rodil jsem za minutu dvanáct, zelená plodová voda, malé padaly ozvy a o den dýl a prý tu už nebyla. Nechci tě ztrašit to nemám vůbec v úmyslu, spíš jen doporučit, abys to nenechávala být a fakt se hlídala. Rači mít trochu strach a hlídat se jak oko v hlavě než přijít o mimčo.Já děkuju bohu, že jsem si tu vyvolávačku prostě už vydupala a nechtěla čekat už ani den.

Nééé děkuju…já právě raději budu trochu plašit, ale díky tomu nebude nic horšího..potratila jsem minulý rok a ted si dávám veliký pozor…právě doktor mi doporučil koupit si trinometr a zazanamenávat si denně tlak pohybuju se zatím okolo 130/90 - 140/90 a doktor mi říkal, že kdyby se to začlo zhoršovat mám dát vědět a budem to řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.10 12:07

..no pokusím se vyzkoušet tu kombinaci teplý a studený vody..a uvidím… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
17.7.10 12:14

Ahoj Caty, to letí, malá už je taková slečna :palec: Já právě s tlakem problémy nemám, hlídám se, 4.8. jdu na KO, tak snad bude vše OK, ale kdyby něco, tak pádím do nemocnice, už jsem tam byla kvůli pohybům, je to vytoužený mimo, tak se fakt hlídám. Děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
17.7.10 14:34

Ahoj
jsem na tom stejně, tlaky mam taky vyšší a ted mi začínají co jsou ty extrémní vedra otýkat chodila.. prsty, nárty, ráno cejtím jak mám oteklý i ruce a když dám ruku v pěst cítím tam tu vodu „navíc“
pomáhá hodně chladit,nohy nahoru, co nejmín stát… sedět.
Dostala jsem chladivé mazání od Priessnitze a pomáhá taky trochu… nejvíc na noc.
Ale kůstky na nártu už mit aky vidět nejsou , jen málokdy, jako třeba dneska, kdy se ochladilo a je líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
17.7.10 16:30

Veruš, no jo letí to jako voda. Držím palečky at jsi s mimi vpořádku, všechny ar jste OK holky.

• Citovat
  • Upravit
17.7.10 18:34
onionka píše:
Ahoj
jsem na tom stejně, tlaky mam taky vyšší a ted mi začínají co jsou ty extrémní vedra otýkat chodila.. prsty, nárty, ráno cejtím jak mám oteklý i ruce a když dám ruku v pěst cítím tam tu vodu „navíc“
pomáhá hodně chladit,nohy nahoru, co nejmín stát… sedět.
Dostala jsem chladivé mazání od Priessnitze a pomáhá taky trochu… nejvíc na noc.
Ale kůstky na nártu už mit aky vidět nejsou , jen málokdy, jako třeba dneska, kdy se ochladilo a je líp.

Orionko: tak tak to přesně je..mám to jak popisuješ…snad to bude ok..už ať jsou ty vedra pryč..celej den čekám na bouřku a nic… :cert: :cry: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí