Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mam dotaz nikdy mě nenapadlo si prohmatat děložni čípek tudiš ani nevim jak ma vypadat.Zajimalo by mě jaky je normalně a jaky ma byt v těhotenství.Někdo podle něj i dokonce pozna že je těhotna ![]()
Ahoj, pravděpodobně myslíš něco na způsob tohodle článku. Je pravda, že spousta lidí se tím řídí a asi to fakt poznají
![]()
ahoj, tak ako niekto len podla krcku pozna, ci je tehotny alebo nie, tak to gratulujem, to musi byt riadny odbornik.
plati ze v plodnom obdobi je krcok priechodny, cize je hore, makky a otvoreny. taky byva v obdobi ovulacie a pocas ms.
v neplodnom obdobi je dole, tvrdy a uzatvoreny, taky je v medziobdobiach a pocas tehu.
niekedy ale na zaciatku tehu moze byt napr. hore a tvrdy.
dolezite je aby bol uzatvoreny.
Weruska píše:
Ahoj, pravděpodobně myslíš něco na způsob tohodle článku. Je pravda, že spousta lidí se tím řídí a asi to fakt poznají![]()
Tak to jste tedy machři! ![]()
Já si stěží kdy zavedla tampon. Tak daleko bych si sama nesáhla.
lukymaty, ja by som len chcela upozornit na par chyb v tom clanku- odkukanych z praxe.
otvor krcku zdaleka nemusi byt v strede, moze byt aj na jeho kraji.
a druha vec: cerstve tehulky u nas v teme (sledujeme krcok vsetky poctivo) maju niektore krcok hore a tvrdy a niektore dole a tvrdy.
ale kludne sa spoliehaj radsej na clanok, ak chces ![]()
Mě to je zajimalo jak to funguje a vypada rozhodně se podle toho članku nebudu držet.ja těhotenství zatim neplanuji a vzdy jsem otěhotněla bez problemu jen mě to zajimalo ![]()
no, ked ho budes sledovat cely cyklus, tak velmi rychlo prides na to ako funguje.
ja napr. vzdy vdaka nemu poznam den vopred kedy pride ms, lebo ide hore a zmakkne ![]()
No ja pravě když si tam šahnu tak tam mam takoví vystupek tlusty asi jak palec asi ti to přijde divny ale ja opravdu nevim jestli je to ten čipek nikdy jsem to neskoumala ![]()
luky, ano, je to urcite krcok, nema tam byt co ine ![]()
skus ho potom niekedy cez ms a zistis ze vtedy bude uplne iny.
taky makky a rozliaty, ze nebudes vediet presne urcit jeho tvar.
predevsim se musi ten cipek sledovat dlouhodobe , jak pisou (tusim) i v tom clanku - alespon dva cykly , aby zena vedela „co a jak“ . Ale tehotenstvi se podle toho az tak nepozna, jen je to pravdepodobnejsi pokud je nizko a uzavreny a tvrdy i v dobe kolem MS … ale muze byt zrovna pozdeji ovulace a je to zpusobeno tim. Ja treba ted (38DC , mivam cykly presne 31 dni) mam cipek tak jako na zacatku tehotenstvi s Danikem , ale jestli se mi opozdila MS tak to stejne nemuzu brat jako smerodatne, jen podle toho cipku cca poznam ze treba druhy den uz MS prijde
Ja jsem si vždycky myslela že je to někde vzadu a ja ho mam poměrně dost na začatku
to je co
mam po dvou dětech ateprve ted se poznavam
![]()
rubydiam píše:
Tak to jste tedy machři!
tak treba uzavreni a nizko polozeny cipek je hned na kraji, v plodnych dnech je caste ze uz nahmatat ani nejde, ale mimo plodne dny a mimo MS byva opravdu uuuuplne dole ![]()
zuzka84 píše:rubydiam píše:tak treba uzavreni a nizko polozeny cipek je hned na kraji, v plodnych dnech je caste ze uz nahmatat ani nejde, ale mimo plodne dny a mimo MS byva opravdu uuuuplne dole
Tak to jste tedy machři!
Já tam prostě nedokážu sáhnout, i kdyby byl na kraji, mě se to jako kraj úplně nezdá. ![]()
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat. Dnes mám 43 den od vynechání MS,ale test negativní. Děložní čípek jsem měla včera na půl uzavřený, dnes ho mám úplně uzavřený a tvrdý. Akorát mě zaráží, že kdybych byla v těhu, tak by mi vyšeli na testu //
Prosím poraďte ![]()