Jak nahmatat děložní čípek? Je jiný v těhotenství?

1692
21.7.10 14:38

děložní čípek

Mam dotaz nikdy mě nenapadlo si prohmatat děložni čípek tudiš ani nevim jak ma vypadat.Zajimalo by mě jaky je normalně a jaky ma byt v těhotenství.Někdo podle něj i dokonce pozna že je těhotna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12982
21.7.10 15:14

Ahoj, pravděpodobně myslíš něco na způsob tohodle článku. Je pravda, že spousta lidí se tím řídí a asi to fakt poznají :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
21.7.10 15:14

ahoj, tak ako niekto len podla krcku pozna, ci je tehotny alebo nie, tak to gratulujem, to musi byt riadny odbornik.

plati ze v plodnom obdobi je krcok priechodny, cize je hore, makky a otvoreny. taky byva v obdobi ovulacie a pocas ms.

v neplodnom obdobi je dole, tvrdy a uzatvoreny, taky je v medziobdobiach a pocas tehu.

niekedy ale na zaciatku tehu moze byt napr. hore a tvrdy.

dolezite je aby bol uzatvoreny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
21.7.10 16:55
děkujito je přesně to na co jsem se ptala :mrgreen:
Weruska píše:
Ahoj, pravděpodobně myslíš něco na způsob tohodle článku. Je pravda, že spousta lidí se tím řídí a asi to fakt poznají :nevim: :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
21.7.10 17:06

Tak to jste tedy machři! :mrgreen:
Já si stěží kdy zavedla tampon. Tak daleko bych si sama nesáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
21.7.10 17:13

lukymaty, ja by som len chcela upozornit na par chyb v tom clanku- odkukanych z praxe.

otvor krcku zdaleka nemusi byt v strede, moze byt aj na jeho kraji.

a druha vec: cerstve tehulky u nas v teme (sledujeme krcok vsetky poctivo) maju niektore krcok hore a tvrdy a niektore dole a tvrdy.

ale kludne sa spoliehaj radsej na clanok, ak chces :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
21.7.10 17:30

Mě to je zajimalo jak to funguje a vypada rozhodně se podle toho članku nebudu držet.ja těhotenství zatim neplanuji a vzdy jsem otěhotněla bez problemu jen mě to zajimalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
21.7.10 17:33

no, ked ho budes sledovat cely cyklus, tak velmi rychlo prides na to ako funguje.
ja napr. vzdy vdaka nemu poznam den vopred kedy pride ms, lebo ide hore a zmakkne :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
21.7.10 18:21

No ja pravě když si tam šahnu tak tam mam takoví vystupek tlusty asi jak palec asi ti to přijde divny ale ja opravdu nevim jestli je to ten čipek nikdy jsem to neskoumala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
21.7.10 18:29

luky, ano, je to urcite krcok, nema tam byt co ine :-P
skus ho potom niekedy cez ms a zistis ze vtedy bude uplne iny.
taky makky a rozliaty, ze nebudes vediet presne urcit jeho tvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
21.7.10 18:36

predevsim se musi ten cipek sledovat dlouhodobe , jak pisou (tusim) i v tom clanku - alespon dva cykly , aby zena vedela „co a jak“ . Ale tehotenstvi se podle toho az tak nepozna, jen je to pravdepodobnejsi pokud je nizko a uzavreny a tvrdy i v dobe kolem MS … ale muze byt zrovna pozdeji ovulace a je to zpusobeno tim. Ja treba ted (38DC , mivam cykly presne 31 dni) mam cipek tak jako na zacatku tehotenstvi s Danikem , ale jestli se mi opozdila MS tak to stejne nemuzu brat jako smerodatne, jen podle toho cipku cca poznam ze treba druhy den uz MS prijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
21.7.10 18:36

Ja jsem si vždycky myslela že je to někde vzadu a ja ho mam poměrně dost na začatku :think: to je co :oops: mam po dvou dětech ateprve ted se poznavam :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
21.7.10 18:37
rubydiam píše:

tak treba uzavreni a nizko polozeny cipek je hned na kraji, v plodnych dnech je caste ze uz nahmatat ani nejde, ale mimo plodne dny a mimo MS byva opravdu uuuuplne dole :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
22.7.10 09:12
zuzka84 píše:
rubydiam píše:
tak treba uzavreni a nizko polozeny cipek je hned na kraji, v plodnych dnech je caste ze uz nahmatat ani nejde, ale mimo plodne dny a mimo MS byva opravdu uuuuplne dole :wink:

Já tam prostě nedokážu sáhnout, i kdyby byl na kraji, mě se to jako kraj úplně nezdá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
9.9.10 08:25

Ahoj,
chtěla jsem se zeptat. Dnes mám 43 den od vynechání MS,ale test negativní. Děložní čípek jsem měla včera na půl uzavřený, dnes ho mám úplně uzavřený a tvrdý. Akorát mě zaráží, že kdybych byla v těhu, tak by mi vyšeli na testu // :nevim: Prosím poraďte :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí