Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a není teda lepší když je něco blbě se přiznat hned a napravit to než to nechat vyhnít a pak udělat kolegyni radost, že na tebe může ukazovat?
@JancaS84 Hele, ja makam vazne hodne, stalo se, ze jsem na neco zapomnela. Mohla mi to rict, nemam problem priznat chybu. Ona nedela ani ctvrtinu toho co ja a kdyz nahodou se neco stane ze zapomenu, tak s radosti ukaze prstem na moji chybu.
Mám taky jednu protivnou kolegyni. Pracujeme hodně z domu a měla tendence mi několikrát psát v chatu, že moje práce je v pohodě. Že toho nemám tolik co ona. Hnusně vyrypávala. Moje práce je ale trochu odlišná než její a některé věci zaberou víc času. Naštvala jsem se a jednou jí odepsala co má za problém, já nemůžu za to, jakou agendu mi v práci přidělili. Od té doby je klid. Pro mě to taky bylo nepříjemné, nemám ráda konflikty. Ale už mi dávno není 20, abych si nechala sr*t na hlavu.
Tyhle zabomysi války.
Přestaň řešit jak děti na základce- mám čtyřku, ale on měl. petku! a řeš, co je potřeba řešit.
Zapomněla jsi na něco? Omluv se a dej si na to pozor.
A klidně se kolegyně zeptej - proč jsi mi neřekla, že jsem na to zapomněla a řešíš to na společné poradě?
A je jedno, co si o tobě myslím kolegyně, odměny ti dává vedení a když tvrdě pracuješ, tak se nemusíš bát, ne?
A smiř se s tím, ze nekdy te proste nekdo nema rad, to je normální.
Možná bys ses mela víc než porovnávání o kolik toho delas vic zameril na svou vlastni praci. Vzdy me fascinuje jak nekteri maji naprosto dokonaly prehled o objemu práce nejakeho kolegy
a vzdy je ten objem menší, nez jejich ![]()
@j.a.n.i1 Tak kdyz musim pokazde delat za ni, tak si vsimnes no
Ale ja to reknu ji osobne, ne verejne, takova svine nejsem. Ale asi zacnu byt ![]()
@Anonymní píše: Více
A proč děláš práci za někoho jinýho, ještě když se k tobě chová jak se chová?
Zkus si připravit jednoduchou, klidnou větu, kterou můžeš použít, když kolegyně něco komentuje, třeba: „Všimla jsem si, že často řešíš moji práci, je něco konkrétního, co tě trápí?“ Tím ji postavíš před zodpovědnost vysvětlit své chování, aniž bys byla konfrontační. Pokud se situace nezmění, zvážila bych to probrat s vedením, protože práce, kde tě znevažují, opravdu nestojí za ten stres.
@j.a.n.i1 píše: Více
Já to třeba vím naprosto přesně, co kolegyně dělá. Neustále poukazuje na prostoje ostatních lidí, ač je to krátká doba. Vidím, kolik času věnuje jiným aktivitám nez práci. A taky za kolegyni zastupuji, když má dovolenou. A nečiní mi to velké problémy přidat si ke své práci její. Často ji i pomáhám a radim.
Ahoj, chtela bych pokecat jak byt vic asertivni v praci. Jak se nebat postavit se za sebe bez toho, abych nemela strach, ze dostanu vypoved? S vedenim problem nemam, ale s kolegyni, ktera nevim proc, dela zle. Pracuji vice nez ona, ale na me hned ukaze prstem, kdyz jsem neco neudelala. Pritom ona nedela ani ctvrtinu toho co ja. Je to tak hloupe a detinske, nevim proc to dela, kazdopadne ja jsem ten typ, radeji ticho byt at neni pruser. Ja mam totiz strach ze treba nedostanu pak odmeny, nebo me vyhodi…
Zase na druhe strane se ptam, jestli takova prace stoji za to, kdyby me meli vyhodit len kvuli tomu, ze se slusne ozvu… Jak to mate vy?