Miminko nejí - mohou to být zuby?

12735
21.1.10 10:26

Asi zuby?

Ahoj holky mám dotaz malá mi už dva dny bojkotuje jídlo, no lépe řečeno nechce moc jíst. Včera třeba jedla ve 3 ráno a pak až ve 3 odpoledne jinak měla samozřejmě čajík. Taky mi začala bojkotovat láhev a chce jenom z hrníčku s pítkem, myslíte že to nevadí když má 6 měsíců? Taky má trochu řidší stolici no docela dost ale jen jednou denně a v noci se pořád budí. My jsme díky estvila zvládli usínání a všechno ale ted posledních pár dnů pořád naříká. Neřve jako tur to ne, to jen když dostane hlad :-) což je jednou za noc a jinak kňourá a poplakává. Strká si pořád ruce do pusy a jak do něčeho kousne tak řve, jinak je přes den v pohodě. Teplotu nemá, bříško má v pohodě. Myslíte že to jsou zuby??? Jo a ještě nevíte od kolika měsíců můžu dělat krupicovou kaši a jakou? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43073
21.1.10 10:58

krupicku muzes udelat, lepek se ma davat od 6m.
chci te jen uklidnit, ze rafanek mi 3× bojkotoval jidlo nekolik hodin, 2× dokonce 12 hodin a to mu byly asi 2 mesice - a presto mu to nijak extra nevadilo - byli jsme na pohotovosti a delali mu krev, nemel zadne znamky dehydratace, jen mel trosku zlutejsi moc. tak nepanikar.
snad to brzy prejde.
prej krome zubu to mohou byt i nejake afty v puse, nebo bolest v krku, nekdy i bolest usi pri zanetu - kontrola u dr. by asi nec nepokazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.1.10 13:09

My lepek zaváděli až v osmi měsících, ale doporučení se různí - od čtyř měsíců až cca do roku.

S krupičkou pro šestiměsíční dítě bych ale hodně váhala, pokud ji máš v úmyslu dělat klasicky z mléka. Pokud bys ji nějak vařila z UM, nebyl by asi problém. Také promysli, čím bys sladila…

Co nějaké kojenecké kaše? I když my je třeba holkám vůbec nedávali, nutné nejsou… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
21.1.10 13:17

souhlasím s Pudoslavou, mohou ty byt i ty aftéky, děti jsou u toho hodně nevrlí..

A Lesinou v tom, že bych krupičku nahradila zatím nějakou kojeneckou kašičkou, my máme kaši od Hami..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44365
21.1.10 13:18

My jsme lepek zaváděli asi v 8 měsících.Nám doktorka říkala 4-6 týdnů po zavedení prvního příkrmu.

Emička v určitém období několikrát nejedla taky půl dne.Potom si to vynahradila.

Klasickou krupici vařím jen Adámkovi,ale občas,asi od 2 let.Před tím jedl kojenecké kaše.Emička kaše nejí skoro vůbec,krupici jí nedávám.Ani ji nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43073
21.1.10 17:26

jo to se rozumi ze do kojeneckeho mleka, to me ani nenapadlo psat :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka123
19.10.10 13:03

ahoj myslíš afty mě mala nechce moc jíst a celý den prořve a je otravná mame 3 zuby a asi se klube další jo a když rostou horní zuby bývá u toho takový bílý povlak na dásních?nejsou to afty jinak rano pije mlíčko 210ml a pak už skoro vůbec nic jenom křupky a hodně pije.

• Citovat
  • Upravit
7240
29.4.12 13:39

Holky, jsem asi blbá, ale už fakt nemůžu. Na malou jsem sama, prarodiče ani jedni nefungují, manžel je celé dny v práci.. A ona mi teď přestala jíst, a to už tak krásně papala masozeleninku na oběd! Před chvilkou jsem flákla hrníček i s obědem do dřezu a regulérně se rozbrečela. Už je toho fakt moc, potřebovala bych oddech - půl roku jsem se od ní nehnula, jen na hodinu, když jsem byla na zkrácení vlasů. Pomoc..
Jediné, čím se utěšuju, že je to snad zoubkama, že si nezprotivila lžičku, což by byl průšvih. Ona slečinka je docela paličatá.. Nevím, co počít, od rána mi vypila jen asi 100 ml mlíčka a dvě lžičky oběda. Je to všechno na houby.. :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
29.4.12 13:40

Ale jinak vypadá v pohodě, je sice trochu protivná a strká si prsíky do pusy, ale neslintá ani nevypadá, že by ji něco bolelo, tak fakt nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102846
29.4.12 13:55

@rejžička Klídek 8) ona po jednom dni hlady neumře… já ani nespočítám, kolikrát šel malý spát v poledne bez jídla. Nechce, nechce… přece se kvůli tomu nezblázním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
29.4.12 14:01

@rejžička Přesně to mi teď dělá malá…bojkotuje mi oběd, vždycky pár lžiček, večer vždycky hltala kaši a teď sní tak půlku :nevim: mlíčko teda dává normoš a čajík, nebo vodu úplně hltá, tak si říkám, že je to buď vedrem, nebo opět zoubky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
29.4.12 14:03

@Junkyska Koukám, že mojí i tvojí slečně je zhruba stejně.. ach jo. Ona kaše taky zbožňovala a najednou sní dvě lžičky a odmítá otevřít pusu, takže kaši jsem přestala dávat už před dvěma dni. Snad ji/je to brzy přejde.. na psychiku vážně záhul. :?
A malá už ti papala co všechno? Masozeleninu na oběd a večer kaši?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
29.4.12 14:08

@rejžička Právě, že malá je hrozně žravá, v obchodech pomalu záchvaty, jen viděla skleničky :lol: zeleninku jí dělám doma a s masem kupuju skleničky,ale ty jí nejedou, tak je vždycky nastavím domácí a už pomalu ani to nejí :nevim: kaši na noc taky jedla málem i s mističkou a včera jí snědla tak půlku a šla spát…navíc v noci neklidná, já doufám, že už vylezou ty zoubky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
29.4.12 14:39

@Junkyska Tak držím palečky.. achich jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
29.4.12 17:24

@rejžička No taky taky, jsem zvědavá jak dlouho jí to vydrží :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie