Asistent pedagoga - náplň práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Asistent pedagoga - náplň práce
Ahojte holky
Při rodičáku jsem si udělala vyšší odbornou školu sociální - obor sociální práce a sociální pedagogika, v červnu jsem to ukončila. Teď jsem ještě pořád na rodičáku, ale září se blíží a já zvažuju co dál, protože jsem člověk, který nedokáže být jenom doma s dítětem, tak jsem teď na stáži v jedné organizaci, která pracuje s mentálně postiženýma lidma. Jsem tam na pozici sociální pracovnice a je to fajn - spousta zkušeností do případné budoucí praxe. Ale teď k otázce, rozhoduji se, jestli se vydat v září cestou sociální práce a nebo zkusit se poohlídnou po místě asistenta pedagoga. Ve škole jsme se s tímto moc nesetkali, byli jsme zaměření spíše na tu sociální práci, ale protože můj vystudovaný obor zní sociální práce a SOCIÁLNÍ PEDAGOGIKA, tak můžu dělat i toto. Jen bych potřebovala vědět o někoho, kdo to dělá, nebo dělal, v čem to spočívá, jak je to náročné, jaká je nápln práce. Nevím, jestli si na to mám troufnout a nebo se raději držet dále sociální práce. Děkuji za postřehy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Asisetent pedagoga je práce hodně na pohodu. já jsem učitelka a asistenta jsem ve třídě měla, šlo jen o to mu říct, co má s kým dělat, probrat s ním plán výuky na příští den, nějaká výrazná aktivita od něj nikdy nebyla. Pak taky mlže asistent mít přiděleného konkrétního žáka, s kterým je během výuky a pomáhá mu. Záleží ale na škole, ne každá škola toto místo nabízí. Určitě se toho ale neboj, je to hodně o komunikaci s učitelem a jsi v podstatě pod jeho vedením. Takhle to bylo alespoň u nás.
- Citovat
- Upravit
@Lizzi děkuji za info, moc mě to láká, ale mám strach právě z toho, že nemám žádnou praxi, abych věděla a netápala…ale asi to zkusím, moc mě baví práce s mentálně postiženými, nebo s dětmi s nějakým omezením…
ještě mě tak napadá, když jsi pracovala ve školství, tak určitě budeš vědět, mám čekat, než se někde objeví nějaký inzerát, nebo prostě rozeslat životopisy s žádostí o místo a čekat, odkud se ozvou…a pokud rozesílat na blind, tak už teď? nebo ještě vyčkat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
už je po zápisech, takže rozesílej, školy už vědí, koho nabraly. Na inzerát nespoléhej, to by ses taky nemusela dočkat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa že jo
taky mě to napadlo…tak dnes večer sednu a začnu
ještě vymyslet nějaký pěkný motivační dopis ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ještě můžeš zkusit kontaktovat nějakou asociaci, která má pod palcem osobní asistenty - třeba by měla vhodného klienta, rodičům by to vytrhlo trn z paty a domluva se školou by byla mnohem průchodnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa díky, to mě vůbec nenapadlo…:-)
já věděla, proč se tu jdu poradit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
,Mam asistentku pedagoga u syna ve skolce.Je to holka, co jeste dalkove dodelava skolu, byla bez praxe
Osobne si myslim, ze zrovna v tomhle problem neni, pokud mas vztah k detem, chut se ucit nove veci, tak to zvladnes
U nas ma na starosti jen syna, musi ho dooblekat, prebalovat, mimo jine, vozit venku na kocarku, ve tride s nim cvicit, ucit se, rozvijet ho. Pripadne i podat léky. Je pravda, ze mi tedy prijde, ze se venuje vsem detem tak nejak dohromady.. ale to uz zalezi na reditelce skoly. Ja to vyrizovala pres SPC. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marra2 díky zkusím i SPC
moc by mě to bavilo a co si budeme povídat, práce ve školství je pro ženskou co má sama malé dítě parádní…volné víkendy, ranní směny, prázdniny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terulkaslunicko On ten plat neni nijak extra, ale je pravda, ze co se tyce smen, casu je to idealni
Chci si taky dodelavat vzdelani a ráda bych se jednou k teto profes taky dostala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není, ale dokud je dítě malé, tak je to opravdu ideální povolání
@marra2
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak píše @neumisa tak se pod všechno podepisuju, je to přesně tak. kontaktuj organizaci sdružující asistenty. jinak životopis a motivační dopis můžeš poslat kdykoli kamkoli, ale nejlepší je jít osobně, mě se skoro nikdy neozvali zpět..
- Citovat
- Upravit
Holky, co napsat do motivačního dopisu? Nějak nemám inspiraci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovala jsem 4 roky s holčinou s mentálním postižením integrovanou na běžné škole. Práce je hezká, pracuješ i s celou třídou, je to pestré. Na 1. stupni to bylo 4-5 hodin denně - kolem 5.600 Kč. Také jsem suplovala, prostě využití všestranné. Vzdělání jsem měla pedagogické minimum, při tom jsem si dělala bakaláře - obor pedagogika - sociální práce. Ted už dělám asistentku paní ředitelce na ZŠ.
Ještě - pracovala jsem jako AP. ne osobní asistnet, ten spadá do sociální oblasti, ne školství. Holčička je dcera mé kamarádky, tak jsem se k tomu dostal. Jinak kontaktovat SPC, PPP, dívat se na stránky ZŠ a MŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit