Asistent pedagoga + plat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobry den.
Mam za sebou v ramci CZV kurz vychovatele. Kvuli pracovni dobe a svym detem bych radeji pracovala jako asistent pedagoga. Nevyznam se v tech platovych tabulkach…
Mam SS, praxe ve zdravotnictvi, ve skolstvi zadnou.
Ve ktere platove tride budu a jaka je cca hruba mzda? Dekuji a prosim anonym, nebo smazat.
najdi si tabulku pedagogických pracovníků, u nás většinou dávají osmičku třídu, vychovatelům devítku. Ale záleží na řediteli, asistent klidně může dostat i pětku, což je strašná bída
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většinou 8. platová třída, praxe do 6 let a pak od 6-12 let. Ale ta praxe o to udělá pár korun. Takže si najdete hrubou mzdu a pak také záleží na úvazku. Ten může být 0.5, 0,67, 0,75. Celý úvazek se moc nedává. Plat také záleží na řediteli. Já mám pěkný, protože nás pan ředitel je hodný a dává často odměny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mallorka píše:
Většinou 8. platová třída, praxe do 6 let a pak od 6-12 let. Ale ta praxe o to udělá pár korun. Takže si najdete hrubou mzdu a pak také záleží na úvazku. Ten může být 0.5, 0,67, 0,75. Celý úvazek se moc nedává. Plat také záleží na řediteli. Já mám pěkný, protože nás pan ředitel je hodný a dává často odměny.
tak u nás jsou i plné úvazky, záleží na poradně, co napíše
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většinou je AP v osmé platové třídě a do praxe se započítává rodičák (max. 6 let u vlastních dětí).
U nás taky nejsou AP na plný úvazek. Všechny máme AP na půl úvazek. Ale vedení hledá řešení, ať ty plné úvazky máme. Takže jedna AP už i učí. Mi se otvíralo nové oddělení družiny. Takže mám i větší úvazek, než je celý.
V mém okolí je reálnější, že se najde místo AP. Míst/ úvazků pro vychovatelky je míň. Starší kolegyně si drží místo od maturity po důchod. Mám kolegyně, které mají přes 30 let praxe vychovatelství a do důchodu jim stále celkem dost chybí. A to jsou celou dobu u jednoho zaměstnavatele. To samé učitelky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Většinou je AP v osmé platové třídě a do praxe se započítává rodičák (max. 6 let u vlastních dětí).
U nás taky nejsou AP na plný úvazek. Všechny máme AP na půl úvazek. Ale vedení hledá řešení, ať ty plné úvazky máme. Takže jedna AP už i učí. Mi se otvíralo nové oddělení družiny. Takže mám i větší úvazek, než je celý.
V mém okolí je reálnější, že se najde místo AP. Míst/ úvazků pro vychovatelky je míň. Starší kolegyně si drží místo od maturity po důchod. Mám kolegyně, které mají přes 30 let praxe vychovatelství a do důchodu jim stále celkem dost chybí. A to jsou celou dobu u jednoho zaměstnavatele. To samé učitelky.
Souhlas. Jsem u jednoho zaměstnavatele od roku 2004, přečkala jsem dvě mateřské a jsem zpět dalších 8 let a také nemám v úmyslu hnout se někam jinam. A důchodu cca 25 let. ![]()
- Citovat
- Upravit
Já zrovna jako AP začínám. Mám 0,63 úvazek ( v MŠ bývají i celé, na ZŠ spíše nižší 0,5-0,75), 8 třída, 3 stupeň, předtím jsem neměla žádnou praxi ve školství, takže mám započítanou RD v délce 6 let. V hrubém to je 17 tis bez pár drobných ( za plný by to bylo něco přes 26 tis).
V 5 třídě bývají asistenti s nižší pedagogickou činností. Všechno to závisí na PPP, jak to doporučí.
- Citovat
- Upravit
@Kelsey jakto že jim chybí? Do důchodu se počítají i roky studia a péče o děti ne? Výše úvazku se do toho nějak promítá? Moje mamka byla učitelka, máme v rodině hodně učitelů všech stupňů a mnoho jich už v důchodu a problém nikdo neměl.
Jinak plat AP nic moc, ale vyváží to myslím jiné věci. A hodně AP se i dá na další studium a potom dělají něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:Tím myslím, že 30r. praxe mají a do důchodu daleko. Ještě je důchod v nedohlednu. Jsem to napsala asi lidově. Tak to nebylo pochopeno. U nás se říká, že do důchodu jim dost chybí. Tzn. dalších x let se místa v družině neuvolní.
@Kelsey jakto že jim chybí? Do důchodu se počítají i roky studia a péče o děti ne? Výše úvazku se do toho nějak promítá? Moje mamka byla učitelka, máme v rodině hodně učitelů všech stupňů a mnoho jich už v důchodu a problém nikdo neměl.Jinak plat AP nic moc, ale vyváží to myslím jiné věci. A hodně AP se i dá na další studium a potom dělají něco jiného.
Jedna kolegyně má 54r. a druhá 53r., vychovatelky jsou od nějakých 19r., takže do důchodu jim tedy chybí dost let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey jo takhle. Roky. Moje mamka dělala 42 let. A to šla do důchodu brzy, dřív než budeme moct my. Já v 39 teprve v podstatě začínám. Do důchodu taky daleko. Ale to je všude. 50 dneska není žádný věk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, potřebovala bych prosím poradit. Chtěla bych si udělat kurz AP ale nemám maturitu, jen výučák. Myslíte si, že to má smysl když dávají přednost uchazečum s maturitou jak jsem slyšela? Já bych chtěla do školky k malým dětem. Máte s tím některá z vás zkušenost? Moc děkuji za odpověd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jita 26 píše:
Ahoj holky, potřebovala bych prosím poradit. Chtěla bych si udělat kurz AP ale nemám maturitu, jen výučák. Myslíte si, že to má smysl když dávají přednost uchazečum s maturitou jak jsem slyšela? Já bych chtěla do školky k malým dětem. Máte s tím některá z vás zkušenost? Moc děkuji za odpověd
Ahoj. Já být tebou, tak do toho nejdu. Výučák je fakt málo a brzy bude pro AP kvalifikační studium na univerzitách. Žádné pochybné společnosti a kurzy. Ale na to bude už potřeba min. maturita. U nás na škole je s maturitou jen jeden AP, zbytek má VŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jita 26 píše:
ma se menit legislativa, bez maturity to smysl nema. Pravdepodobne uz nebude stacit ani rychlokurz. Navic se ma pocet ap snizovat,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den.
Mam za sebou v ramci CZV kurz vychovatele. Kvuli pracovni dobe a svym detem bych radeji pracovala jako asistent pedagoga. Nevyznam se v tech platovych tabulkach…
Mam SS, praxe ve zdravotnictvi, ve skolstvi zadnou.
Ve ktere platove tride budu a jaka je cca hruba mzda? Dekuji a prosim anonym, nebo smazat.