Asistent zubního technika. Uživí se?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Zrovna onehdá jsem se o tom bavila se svým zubařem. Zubních techniků je jak máku, stojí mu v ordinaci ve frontě a on má možnost si vybírat z několika. Tudíž -co myslíš, jak to bude s asistentem? Podle mě ještě horší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to pozor, dobrých zubních techniků není moc, táta to dělá, ale zvládá to sám, tak taky nechápu toho ASISTENTA? To možná v nějaký obr laboratoři ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 No, tak to určitě.
Moc děkuju. Já jsem se taky chtěla ptát doktorky, ale zatím jsem tam nebyla. Tak mám info s předstihem. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Sibyla0 To si právě taky říkám. Asistent je prostě technikova „podržtaška“. To by nijak nevadilo, jen kdyby ji potřeboval. Děkuji. ![]()
- Citovat
- Upravit
@rokris no ono vůbec je to jako všude, ty velké laboratoře postupně ničí ty malé jednotlivé živnostníky. Nemůžou konkurovat, přitom při nějakých opravách se jim ta práce ani nezaplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rokris Nicméně zubařů je málo a účtují si co chtějí, technici na to mají tabulky a ty to občas ani nepokryjí. Táta dost nadává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0 Jo, je to děs. Už mám hlavu jak balon. Je těžký najít nadějný obor.
- Citovat
- Upravit
@Sibyla0 píše:
Tak to pozor, dobrých zubních techniků není moc, táta to dělá, ale zvládá to sám, tak taky nechápu toho ASISTENTA? To možná v nějaký obr laboratoři
Já si myslím, že asistent zubního technika bude umět v podstatě z velký části to, co zubní technik, protože co jinak by se celé 4 roky na zdrávce učil. Jen to bohužel bude pořád jen asistent, nebude moct pracovat samostatně, bude mít nízký plat atd. Stejně je to se zdravotníma asistentama, taky umí v podstatě to, co sestry, ve škole z toho maturují, ale jsou prostě pořád jen asistenti. Četla jsem statistiku, že ve zdravotnictví a soc. službách pracuje jen 2 500 zdravotních asistentů. Ostatní buď studují dál, nebo jsou vedení jako ošetřovatelé, sanitáři, pečovatelé nebo jsou mimo obor. A přitom zdravotní školy chrlí každý rok stovky, spíš přes tisíc nových asistentů. Jednou jsem si s tím dala práci a spočítala jsem zdravotní školy v ČR, třídy ZA a bylo z toho hodně velký číslo, kolik by jich už mělo být v praxi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rokris píše:
@Sibyla0 Jo, je to děs. Už mám hlavu jak balon. Je těžký najít nadějný obor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sestra dodelala obor zubni laborant v praze. praci nasla hned, protoze je sikovna.ale jako jedina ze tridy pracuje v oboru
ostatni jsou stale bez prace
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rokris Dcera je zdravotnický asistent a dál studuje na farmaceutickýho asistenta VOŠ. Bude potom registrovaná a bude moct pracovat v lékárně. V lékárnách je to půl napůl - farmaceuti a farmaceutický asistenti (dříve farmaceutičtí laboranti).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda píše:
@rokris Dcera je zdravotnický asistent a dál studuje na farmaceutickýho asistenta VOŠ. Bude potom registrovaná a bude moct pracovat v lékárně. V lékárnách je to půl napůl - farmaceuti a farmaceutický asistenti (dříve farmaceutičtí laboranti).
Mimochodem, je smutný, že i z VOŠ vychází pouze farmaceutický ASISTENT. Četla jsem, že jejich svaz usiluje o změnu názvu zpět na LABORANT. Tento tříletý obor existuje pouze na VOŠ, na VŠ bakalář není, dá se tam studovat pouze klasická pětiletá farmacie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda Děkuji.
Ano. Asi je to fakt stejné. Asistent, jako asistent. ![]()
- Citovat
- Upravit
Přeji všem krásný den.
U nás svítí krásně sluníčko. 
Moje otázka je v názvu diskuze. Dcera chce jít na zdravku. Obor ZA jí rozmlouvám, protože by asi práci nesehnala. Chtěla by sice pak pokračovat k záchranářům, ale to jsou zatím jen představy. Tak by bylo dobré, kdyby, vzhledem ke svým plánům, zdravku studovala. Zároveň ale takový obor, který by ji uživil v případě, že by z různých důvodů dál nepokračovala. Tak zvažujeme ještě tento obor. Co si myslíte? Může se asistent zubního technika v oboru uživit? Moc vám děkuji za názory a přeji vydařený den.