Asistent zubního technika. Uživí se?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
rokris
8.11.13 08:59

Asistent zubního technika. Uživí se?

Přeji všem krásný den. :kytka:
Moje otázka je v názvu diskuze. Dcera chce jít na zdravku. Obor ZA jí rozmlouvám, protože by asi práci nesehnala. Chtěla by sice pak pokračovat k záchranářům, ale to jsou zatím jen představy. Tak by bylo dobré, kdyby, vzhledem ke svým plánům, zdravku studovala. Zároveň ale takový obor, který by ji uživil v případě, že by z různých důvodů dál nepokračovala. Tak zvažujeme ještě tento obor. Co si myslíte? Může se asistent zubního technika v oboru uživit? Moc vám děkuji za názory a přeji vydařený den. :kytka: U nás svítí krásně sluníčko. :dance:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
8.11.13 09:02

Zrovna onehdá jsem se o tom bavila se svým zubařem. Zubních techniků je jak máku, stojí mu v ordinaci ve frontě a on má možnost si vybírat z několika. Tudíž -co myslíš, jak to bude s asistentem? Podle mě ještě horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.11.13 09:03

Tak to pozor, dobrých zubních techniků není moc, táta to dělá, ale zvládá to sám, tak taky nechápu toho ASISTENTA? To možná v nějaký obr laboratoři :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
8.11.13 09:09

@berry4 No, tak to určitě. :( Moc děkuju. Já jsem se taky chtěla ptát doktorky, ale zatím jsem tam nebyla. Tak mám info s předstihem. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
rokris
8.11.13 09:14

@Sibyla0 To si právě taky říkám. Asistent je prostě technikova „podržtaška“. To by nijak nevadilo, jen kdyby ji potřeboval. Děkuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
8.11.13 09:15

@rokris no ono vůbec je to jako všude, ty velké laboratoře postupně ničí ty malé jednotlivé živnostníky. Nemůžou konkurovat, přitom při nějakých opravách se jim ta práce ani nezaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.11.13 09:16

@rokris Nicméně zubařů je málo a účtují si co chtějí, technici na to mají tabulky a ty to občas ani nepokryjí. Táta dost nadává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
8.11.13 09:21

@Sibyla0 Jo, je to děs. Už mám hlavu jak balon. Je těžký najít nadějný obor.

• Citovat
  • Upravit
970
8.11.13 09:24
@Sibyla0 píše:
Tak to pozor, dobrých zubních techniků není moc, táta to dělá, ale zvládá to sám, tak taky nechápu toho ASISTENTA? To možná v nějaký obr laboratoři :nevim:

Já si myslím, že asistent zubního technika bude umět v podstatě z velký části to, co zubní technik, protože co jinak by se celé 4 roky na zdrávce učil. Jen to bohužel bude pořád jen asistent, nebude moct pracovat samostatně, bude mít nízký plat atd. Stejně je to se zdravotníma asistentama, taky umí v podstatě to, co sestry, ve škole z toho maturují, ale jsou prostě pořád jen asistenti. Četla jsem statistiku, že ve zdravotnictví a soc. službách pracuje jen 2 500 zdravotních asistentů. Ostatní buď studují dál, nebo jsou vedení jako ošetřovatelé, sanitáři, pečovatelé nebo jsou mimo obor. A přitom zdravotní školy chrlí každý rok stovky, spíš přes tisíc nových asistentů. Jednou jsem si s tím dala práci a spočítala jsem zdravotní školy v ČR, třídy ZA a bylo z toho hodně velký číslo, kolik by jich už mělo být v praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
8.11.13 09:25
Naši mi našli „nadějný“ obor, rozmlouvali mi profesi na kterou jsem chtěla a která by mě bavia. Po vystudování nemůžu najít uplatnění v oboru, protože chtějí praxi min. 2 roky. Navíc je v tomto oboru všude plno a s řemeslem, na které jsem chtěla jít, bych se uživila v pohodě.
@rokris píše:
@Sibyla0 Jo, je to děs. Už mám hlavu jak balon. Je těžký najít nadějný obor.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2851
8.11.13 09:26

Sestra dodelala obor zubni laborant v praze. praci nasla hned, protoze je sikovna.ale jako jedina ze tridy pracuje v oboru :think: ostatni jsou stale bez prace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
8.11.13 09:26

@rokris Dcera je zdravotnický asistent a dál studuje na farmaceutickýho asistenta VOŠ. Bude potom registrovaná a bude moct pracovat v lékárně. V lékárnách je to půl napůl - farmaceuti a farmaceutický asistenti (dříve farmaceutičtí laboranti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
8.11.13 09:32
@aprazanda píše:
@rokris Dcera je zdravotnický asistent a dál studuje na farmaceutickýho asistenta VOŠ. Bude potom registrovaná a bude moct pracovat v lékárně. V lékárnách je to půl napůl - farmaceuti a farmaceutický asistenti (dříve farmaceutičtí laboranti).

Mimochodem, je smutný, že i z VOŠ vychází pouze farmaceutický ASISTENT. Četla jsem, že jejich svaz usiluje o změnu názvu zpět na LABORANT. Tento tříletý obor existuje pouze na VOŠ, na VŠ bakalář není, dá se tam studovat pouze klasická pětiletá farmacie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
8.11.13 09:32

@aprazanda Děkuji. :kytka: Ano. Asi je to fakt stejné. Asistent, jako asistent. :(

• Citovat
  • Upravit
1823
8.11.13 09:54

A jaké jsou ty ostatní obory, co má na výběr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat