Asistentka pedagoga, smlouva

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.5.23 21:53

Asistentka pedagoga, smlouva

Ahoj, chci se zeptat. Kolegyne asistentka pedagoga ma smlouvu na dobu neurcitou, me bylo receno, ze jako asistentce pedagoga mi ji dat nemuzou, ze se to odviji od ditete. Kolegyne sla na materskou a tak si ji chteli pojistit. Jak to tedy je. Muzou dat smlouvu na dobu neurcitou?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64978
21.5.23 22:01
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat. Kolegyne asistentka pedagoga ma smlouvu na dobu neurcitou, me bylo receno, ze jako asistentce pedagoga mi ji dat nemuzou, ze se to odviji od ditete. Kolegyne sla na materskou a tak si ji chteli pojistit. Jak to tedy je. Muzou dat smlouvu na dobu neurcitou?

Muzou, pokud jsou schopni ji ufinancovat, pokud nebude pro ni zrovna dite „s papirem“. Vetsinou do toho skoly ale prave kvuli penezum nejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.23 22:07

Hm docela me to mrzi, jelikoz si troufam napsat, ze jsme na podobne urovni, co se prace tyce. Prijde mi to vuci me nefer.

• Citovat
  • Upravit
74219
21.5.23 22:26

Měla by být snad 3× prodloužená určitá a pak neurčitá.
Také mám neurčitou smlouvu snad po 2 letech ve škole. Po páté třídě jsem předávala jedno dítě nové AP a jela jsem zas od první třídy. A jeden rok jsem byla na druhém stupni. Prostě se vědělo, že další dítě mít budu, když tu třídu pustím, že půjdu do jiné. Kdybych letos v červnu nechtěla končit a nedala bych na vlastní žádost výpověď, tak bych měla asistenci jistou dalších 7 let (do deváté). Ale pravděpodobně bych byla vrácena zpět od první třídy k jinému dítě. Jak se stalo minule. U nás mají všechny na dobu neurčitou. Žádná nemá pouze kurz. I to může být důvod, že si asistenty pojišťují a chtějí své stálé.
Je blbé, když ve škole dělají rozdíly. Nedělá to dobrou krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
21.5.23 22:39

Už jsem četla, že některé školy si chtějí současné asistentky pojistit, ať u nich zůstanou zaměstnané a nemusí se jich při parametrizaci zbavit. Tak je směřují, ať si jdou/začnou studovat speciální pedagogiku.
V současné chvíli jde spec. pedagog pro školu zařídit a financovat ze šablon. Nezkoumala jsem, jestli stačí začít bakalářské. Tak prostě udělej kroky, ať o tebe škola stojí a dá smlouvu na neurčito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64978
21.5.23 23:17

@Kelsey u nas je devet asistentů a nikdo nema smlouvu na neurčito. Smlouvy jsou psane na konkrétní dite, pokud se zmeni dite, resi se to jen dodatkem, takze se smlouvy neretezi. A treba ted dva roky po sobe nebylo dite s potrebou asistenta, takže by musela skola financovat ze sveho. Takze loni skoncilo dite, skoncila asistentka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
22.5.23 02:03
@vokishka píše:
@Kelsey u nas je devet asistentů a nikdo nema smlouvu na neurčito. Smlouvy jsou psane na konkrétní dite, pokud se zmeni dite, resi se to jen dodatkem, takze se smlouvy neretezi. A treba ted dva roky po sobe nebylo dite s potrebou asistenta, takže by musela skola financovat ze sveho. Takze loni skoncilo dite, skoncila asistentka.

U nás se za tolik let nestalo, kdy jsem ve škole, aby nebylo dítě. Ale my jsme 4 na velikou školu. Možná jsem jedné zachránila letos místo. Je pravda, že se zatím neví, jestli její děti budou mít dál psaného asistenta. To se zjistí v létě, až bude po vyšetření. Podle toho budou hledat novou nebo nebudou. Takže je možno, že od září budou jen 3 asistentky na celou školu. Nejnižší kvalifikaci mají dvě VOŠ v ped. Každá máme smlouvu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
22.5.23 05:01

U nas tez asistentka psana na dite. Vychazi devatak, konci asistentka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15117
22.5.23 05:55

U asistenta pedagoga může byt smlouva prodloužená max 2×, pak musí škola dát smlouvu na neurčito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
22.5.23 06:00
@karkarka píše:
U asistenta pedagoga může byt smlouva prodloužená max 2×, pak musí škola dát smlouvu na neurčito.

AP je pridelena k diteti. Neni dite, neni AP. Vim o pripadech, kdy AP skoncily ze dne na den, protoze jejich dite skoncilo ve skole (umisteno do zarizeni, odstehovalo se, preslo na jinou skolu)…
Toto ma zmenit parametrizace AP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15117
22.5.23 06:16
@matkabagristy píše:
AP je pridelena k diteti. Neni dite, neni AP. Vim o pripadech, kdy AP skoncily ze dne na den, protoze jejich dite skoncilo ve skole (umisteno do zarizeni, odstehovalo se, preslo na jinou skolu)…
Toto ma zmenit parametrizace AP

Jiste, ale i tak může být podle zákona smlouva prodloužena max 2×.pak už na neurčito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
22.5.23 06:24

@karkarka § 39 odst. 4 zákoníku práce
Jsou-li u zaměstnavatele dány vážné provozní důvody nebo důvody spočívající ve zvláštní povaze práce, na jejichž základě nelze na zaměstnavateli spravedlivě požadovat, aby zaměstnanci, který má tuto práci vykonávat, navrhl založení pracovního poměru na dobu neurčitou, lze uplatit také ve školství u pozice AP, a to na základě písemné dohody s odborovou organizací. Pokud na škole odborová organizace nepůsobí, pak je možné nahradit vnitřním předpisem, který musí obsahovat náležitosti uvedené v § 39 zákoníku práce. Jedná se zejména o případy, kdy je jednotlivému žákovi ve škole jako podpůrné opatření přidělen asistent pedagoga a kdy nelze předvídat, zda se žák bude ve škole nadále vzdělávat a bude i nadále AP potřebovat.
 http://www.pedagogicke.info/…ahu-pri.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64978
22.5.23 06:27
@karkarka píše:
Jiste, ale i tak může být podle zákona smlouva prodloužena max 2×.pak už na neurčito.

Jak píše matkabagristy, u asistentu je vyjimka. Navic se to da obejit, jako u nas, jen dodatkem ke smlouvě, kdy se meni treba uvazek nebo dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
22.5.23 06:28
@matkabagristy píše:
@karkarka § 39 odst. 4 zákoníku práce
Jsou-li u zaměstnavatele dány vážné provozní důvody nebo důvody spočívající ve zvláštní povaze práce, na jejichž základě nelze na zaměstnavateli spravedlivě požadovat, aby zaměstnanci, který má tuto práci vykonávat, navrhl založení pracovního poměru na dobu neurčitou, lze uplatit také ve školství u pozice AP, a to na základě písemné dohody s odborovou organizací. Pokud na škole odborová organizace nepůsobí, pak je možné nahradit vnitřním předpisem, který musí obsahovat náležitosti uvedené v § 39 zákoníku práce. Jedná se zejména o případy, kdy je jednotlivému žákovi ve škole jako podpůrné opatření přidělen asistent pedagoga a kdy nelze předvídat, zda se žák bude ve škole nadále vzdělávat a bude i nadále AP potřebovat.
http://www.pedagogicke.info/…ahu-pri.html

Matka bagrista, to zní podobně jako Milenka traktoristy

• Citovat
  • Upravit
74219
22.5.23 06:48

V té připravované novele na to pamatují. Už nemají být asistenti k dítěti, ale budou školy a záleží na nadřízených, kde toho asistenta přidělí, kde bude třeba nejvíc. Nově mají být všude stálí zaměstnanci školy.
Což je pochopitelné. I teď je to v kompetenci ředitele, když někde se nebojí dát neurčitou a někde jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat