Úvazek ve škole 0,7. Mateřská

Anonymní
21.5.23 12:41

Úvazek ve škole 0,7. Mateřská

Ahoj všem,

sháním HPP ve školství a bylo mi nabídnuto 0,7 úvazku s tím, že se to do celého vždy „nějak vyrovná“, jelikož škola je to velká a je třeba hodně suplovat.
Ve smlouvě ale tedy budu mít úvazek částečný, tzn. i případně méně dovolené a menší mateřská, apod.?

Případně, vy, co děláte ve školství, brali byste takový úvazek?

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30321
21.5.23 12:55

Nešla bych do toho. S tímto přístupem budeš holka pro všechno. Budeš chytat každé suplování, takže nakonec budeš učit plný úvazek, ale budeš mít zkrácenou dovolenou atd. Takže za mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
21.5.23 13:00

Ne, nešla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32924
21.5.23 13:08

Co do dní dovolená zkrácená není. Jen nedostaneš zaplacených 8 ale 6. Krácené podle úvazku je studijní volno. Že se to nějak udělá asi znamená, že budeš mít práci navíc ( my občas suplujeme v družině nebo máme doučování, ale na obojí je zvlášť smlouva a dohodnutá odměna), ale mělo by to pak být nahrazeno v odměnách, osobním ohodnocení..
Já neučím, jsem AP, úvazek 0.64. Dovolenou kam stejně jako ostatní pedagogové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20913
21.5.23 13:10
@Anonymní píše:
Ahoj všem,

sháním HPP ve školství a bylo mi nabídnuto 0,7 úvazku s tím, že se to do celého vždy „nějak vyrovná“, jelikož škola je to velká a je třeba hodně suplovat.
Ve smlouvě ale tedy budu mít úvazek částečný, tzn. i případně méně dovolené a menší mateřská, apod.?

Případně, vy, co děláte ve školství, brali byste takový úvazek?

Děkuji.

Vyrovná se to možná a ještě jen finančně. Zbytek budeš mít dle úvazku ve smlouvě. PPM ale dle skutečného výdělku, to samé nemocenská atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.5.23 13:37

Na rok bych to vzala, jestli nemáš domluveno nic jiného.
Do června mám úvazek 1,2. Teď čekám, jak dopadnou zápisy. Teda spíš odklady. Kolik bude tříd. Mám na příští rok jistý jeden úvazek, kde mám tvale přes 0,6 (vychovatelka). A podle počtu tříd a úvazků se uvidí, kolik hodin k tomu dostanu ve druhém úvazku (učitelský). Něco mám přislíbeno. Zatím vypadá, že to klapne. Definitivně jisté bude, až budeme znát přesný počet odkladů. Někdo se stále rozhoduje.
Na rok jsem jim řekla, že si klidně nechám jen ten 0,6. Když se zbavím toho úvazku asistentky, který víc nechci. Ale na zkrácený jsem ochotná pracovat maximálně rok. Jinak bych hledala jinde za rok. Ovšem přes celý úvazek nechci, jak mám teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66817
21.5.23 13:53

Kdysi pri malych detech jsem to tak mela, melo to pozitiva i negativa.
Pozitiva: Vyuku mi poskladali do 3-4 dni, potrebovala jsem mene casu na pripravy, opravy…
Negativa: Byla jsem levny supl, porady a skoleni jsem zkracene nemela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101866
21.5.23 15:36
@Aspera píše:
Nešla bych do toho. S tímto přístupem budeš holka pro všechno. Budeš chytat každé suplování, takže nakonec budeš učit plný úvazek, ale budeš mít zkrácenou dovolenou atd. Takže za mě ne.

Proc by mela mit zkracenou dovolenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66817
21.5.23 15:37

Dovolena je stejne dlouha, jen mene penez

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101866
21.5.23 15:39
@matkabagristy píše:
Dovolena je stejne dlouha, jen mene penez

No, pokud diky suplu dorovna plny uvazek, tak tech dnu bude mit naopak vic, sice kazdy za mene peněz, ale vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65345
21.5.23 15:41
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud diky suplu dorovna plny uvazek, tak tech dnu bude mit naopak vic, sice kazdy za mene peněz, ale vic.

Dovolena ji prece nenaskoci, ta vychází z podepsaneho uvazku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66817
21.5.23 15:45
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud diky suplu dorovna plny uvazek, tak tech dnu bude mit naopak vic, sice kazdy za mene peněz, ale vic.

Plny uvazek je 21/22 prime činnosti tydne. 70% je 15/16 hodin tydne. Reditel muze naridit nanejvys 4 hodiny prescasu (placenych suplu) tydne, tzn. nikdy se nedostane na pocet hodin plneho uvazku. A jsou tydny, kdy se nesupluje vubec.

Příspěvek upraven 21.05.23 v 15:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66817
21.5.23 15:46
@vokishka píše:
Dovolena ji prece nenaskoci, ta vychází z podepsaneho uvazku

pri snizenem uvazku jsem mela 40 dni dovolene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65345
21.5.23 15:47
@matkabagristy píše:
pri snizenem uvazku jsem mela 40 dni dovolene.

Jo, ale mene hodin placenych. A nemenilo se to poctem hodin odsuplovanych navic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66817
21.5.23 15:52
@vokishka píše:
Jo, ale mene hodin placenych. A nemenilo se to poctem hodin odsuplovanych navic.

placene prescasy se odrazeji i ve vysi financi za dovolenou. Cim vic prescasu, odmen… tim vyssi prumer na dovolenou. Jinak za suplovani se nezvysuje pocet hodin na dovolenou.
Proste cas je vzdycky stejny, rozdil je v penezich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat