Asociální rodiče?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6381
20.10.24 11:24

Asociální rodiče ?

Povzdech z poslední doby: Kdy se nám staly tyto situace:

• byli jsme na dovolené, najdeme tam 3 česky mluvící dětí. Dva ze 3 rodičů řekli, že si naše děti asi nebudou chtít hrát jelikož mají sourozence. 1 z 3 jedináček o kontakt stál a rodiče měli radost. Ale o den pozdeji jeli domů.
  • Hřiště: chlapeček asi ve stejném věku +,– 5 let, hrál si s tím mým. Přišla maminka a vzala ho asi o 5 metru dal na sousedící hřiště.

Aktuálně: hernička, syn mě požádal ať za něj oslovím chlapečka, aby si s nim hrál. Udělám to a maminka přetlumočí, že tu má ségru, tak asi ne. :mrgreen:
Já už se fakt musím smát, naštěstí si to to moje dítě nebere nijak osobně.

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2581
20.10.24 11:43

Asociální rodiče kolem sebe nemám, ale na druhou stranu by mě nikdy nenapadlo, chodit se ptát jiného dítěte, jestli si bude hrát s tím mým. Je to také jedináček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
20.10.24 11:48
@mokkk píše: Více

On se teď stydí, tak mu dělám mluvčí. Asi období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5082
20.10.24 11:50

Já považuji asociální rodiče jako jsi ty. V neděli v poledne trávit čas v anonymní herně :think: Nic proti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
20.10.24 11:53
@ibis píše: Více

A kde bys ho trávila? Včera jsme byli zase na x hřištích a ráno v bazénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9647
20.10.24 11:54
@ibis píše: Více

Jaký je rozdíl trávit čas v herně v neděli v poledne a třeba ve středu odpoledne? Nevidím v tom rozdíl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
20.10.24 11:54

@Dollorres třeba doma, uvařit si obed a pak jít do přírody na výlet…proč pořád někde herně…je hezky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
20.10.24 11:55

Řekla bych, že se snaží předejít konfliktu :) myslím že každý/ každá jsme někdy zažili ať už jako divák, nebo se přímo účastnili hádky s rodiči :roll: Dokud byli děti malé a já trávila na hřišti v hernách hodně času, tak to poslední co bych chtěla je řešit hračky, co komu patří a co ne, kdo koho bouchnul atd…prostě jsem jen chtěla ať si děti pohrdají a jdeme v klidu domů. Takže počítám, že se rodiče, tak nějak podvědomě snaží předejít takovým problémům a raději dítě stáhnout, ať si raději hraje samo. Počítám, že s lidmi, dětmi které znají nechají své děti normálně hrát. Takže bych to tak úplně nenazývala asociálním chováním. Nedávno měli konflikt takto dvě maminky v herně a jedna dostala nakonec pěstí, takže všichni víme jak takové hraní může vygradovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6609
20.10.24 11:57
@Lutern píše: Více

A to není asociální? :mrgreen:
Je každého věc, kde je v neděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
20.10.24 11:58

@Lutern Čekám až ho to přestane bavit a kousek je zookoutek. Ale vstával v 5 ráno a už v 8 to na něj doma bylo dlouhý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9647
20.10.24 11:58

Moje děti si jako menší taky hrály raději spolu než s cizími dětmi. Já bych ti asi řekla, ať to zkusí, ale že to spíš neklapne a určitě bych svoje děti nepřesvědčovala, aby si hrály s někým, s kým nechtějí
Teď jsou obě náctileté a jednomu to vydrželo doteď a cizí lidi nemusí, druhé vezme cizí lidi v potaz, pokud jsou mu velmi sympatičtí (ale není to příliš často).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9647
20.10.24 11:59

počkej, ale to co popisuješ je mnohem víc asociální, než trávit čas mezi ostatními lidmi :mrgreen: Víš, co to slovo znamená nebo sis chtěla jen rýpnout? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5082
20.10.24 12:00
@Dollorres píše: Více

Já mám fakt velký děti, zrovna společně vaříme oběd ;) V životě by mě nenapadlo tahat děti po hernách, u nás na vsi si děti na hřišti hrají společně :think: A nenapadlo by mě za 5 leté dítě se ptát, zda si s ním někdo bude hrát. :think: Ale chápu, že v anonymní herně je to těžký :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4625
20.10.24 12:02

Ad dovolená - to je normální, že trvá, než se děti skamarádí. děti jsou taky osobnosti s vlastním temperamentem, musejí se trochu poznat.

přijde mi, že máš pocit, že jsou děti stroje na hraní, ale tak to není.
to že se děti nejvíc skamarádí vždycky až poslední dny dovolené je běžné… věci chtějí čas.

některé děti touží po seznamvání, jiné ne. a šance, že tvoje dítě narazí zrovna na podobně temperamentní dítě s podobnou chutí + že si budou sympatičtí… no tak si ty šance spočítej.

Ad rodiče - uplně stejné - spousta rodičů toho má třeba dost, řeší nějaké problémy a fakt teď zrovna nemají náladu řešit na dovolené ještě cizí dítě.

že si děckasednou, skamarádí a ani rodiče nejsou proti, je prostě náhoda, štěstí… ale ne pravidlo.

a neříkala bych proto, že jsou asociální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12882
20.10.24 12:04

Nikdo neříkal, že je v herně pořád, navíc pokud je to tam všechny baví, tak proč ne probůh? Bože tohle papežštější než papež chování fakt miluju. Tvoje děti jsou ve volném čase jisté vděčné, když si mohou hrát s provázkem a šiškou a pomáhat babičkám s taškami, viď :roll:

Příspěvek upraven 20.10.24 v 17:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect