Astma u malého dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
144
26.6.10 14:29

Astma

ahoj holky,memu synovi je 15 mesicu a kolem roka jeste moc blinkal az se mi tim pomalu dusil ted je to uz dobry.Od narozni mel reflux a pak mi kolem pul roka oznamili ze uz je to v poradku ale stale mi blinkal jezdili jsme na po vsech vysetreni a nic.Pani doktorka mu odebrala krev a zjistila ze ma v krvi moc ecek ze to ma moc vysoky a ze s toho muze dostat astma tak nas poslala na alergologii a neni na nic alergickej.Ty ecka jsem mela taky zvyseny kdyz jsem byla mala muze to mit po me.A muzete mi poradit jestli s toho opravdu muze dostat to astma jsem stoho nejaka spatna a bojim se?Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
IMI
2766
26.6.10 18:18

Co to je ty ecka??? Jinak astma sem mela, asi i k alergii a kdyz sem mela stres. Ted uz je to tak 8 let dobty a sem vyskrtla z plicniho. Ale jak to je u tak malejch deti, to netusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
2.12.19 04:21

Astma u ditete

Ahoj,
Ke tu maminka, ktera je na tom stejne jako ja?
Mam syna 2r ktery jr astmatik, od miminka 😥momentalne bojujeme, opet. Zachvaty kasle, ventolin, sirupy, ptednison… Nez zacne vykaslavat, je to nruveritelna doba strachu😥jsrm uz z toho unavená, neustale domola, kazda vitoa konci na pruduskach, kazdou chvili se bojím, jestli to zvladneme foma, nebo v nemocnici.
Je tu nekdo s kym si o tom muzu popovidat? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
2.12.19 04:33

Astma u ditete

Ahoj,
Ke tu maminka, ktera je na tom stejne jako ja?
Mam syna 2r ktery jr astmatik, od miminka 😥momentalne bojujeme, opet. Zachvaty kasle, ventolin, sirupy, ptednison… Nez zacne vykaslavat, je to nruveritelna doba strachu😥jsrm uz z toho unavená, neustale domola, kazda vitoa konci na pruduskach, kazdou chvili se bojím, jestli to zvladneme foma, nebo v nemocnici.
Je tu nekdo s kym si o tom muzu popovidat? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
2.12.19 08:38

Pokud verite, tak zkuste nejakou alternativni lecbu (uz jsem tu ale 2× reagovala do jinych diskuzi).Dcera mi hrozne kaslala uz cca od jejiho pul roku (chytla vse od starsiho, ktery chodil cerstve do MS). Nemela tedy astma, ale s kazdou virozou jsme jeli na pohotovost (stekavy, nekonecny kasel). Take jsme vetsinou koncili na ventolinu (ventoliberu)…Pak jsem se nastvala a zasla s ni k lekari, ktery se zabyva celostni medicinou. Od te doby klid (uz je to pres rok a od te doby kaslala jen ale 2× a vzdy jsme to zvladli doma). Uplne Vam rozumim, kazde zakaslani jsem byla v nervech a mela jsem hruzu, co z toho zase bude. Do ted na to vzpominam velmi spatne! Drzte se😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
2.12.19 09:31

Tak to jsme na tom stejně. Tohle jsme zažívali u dvou dětí (aktuálně 10 a 6) a teď u malé (10 měsíců), ta zatím astmatik není, ale zánět průdušek pořád. Já i moje matka jsme astmatičky.

Je to strašně, kdo nezažil nepochopí.

Jestli Tě to potěší, většině dětí to zmizí kolem 3./4. roku a někomu se to vrátí kolem 16. někomu ne.

Co můžu poradit: Udělat domácí jitrocelový sirup - jen lehce převařit a mít ho v mrazáku (letošní neskutečně pomáhá), zkusit dát místo Ventolinu Berudual (mě a starším dětem funguje lépe) a pořídit si inhalátor a inhalovat Vincentku i když nejsou potíže. Já ho dostala loni, když jsem byla těhotná, od ORL, ale ne na astma, přišla jsem zcela o hlas, ale strašně se mi zlepšilo dýchání - plicní se strašně divila - poznala ze spirometrie.

Pomohlo nám jet na tři týdny k Baltu (nevím proč se doporučuje zrovna Balt,…), tím prakticky skončilo astma u té šestileté (tenkrát rok a půl).

Vysávat rýmu, vysávat rýmu, vysávat rýmu…

A snažit se, aby bylo dítě odolné vůči nemocem:

• naše plicní udělala rozbor krve, dala jí železo, imunaktiv (dostala jsem se k ní až po dvou letech). A řekla nám, že je „alergická na rýmu“ (je to spouštěč) - když přijde rýma okamžitě dávám zyrtek - a pak nebyly velké záchvaty.
  • otužovat - vzduchem i vodou - to se vyplatilo u všech dětí - máme jich šest a od cca čtyř let nemocné tak dvakrát do roka (nepočítám bříško).

Teď to aktuálně řeším u té desetiměsíční… katastrofa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek