Astma v těhotenství

Niky7
27.7.10 18:28

Astma v těhotenství

Ahoj holky, jsem na začátku těhotenství a chci se zeptat jaké máte zkušenosti s astmatem v těhu? Já mám bronchitidu a dost vysoký tlak. Jaké máte zkušenosti? Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
27.7.10 18:44

Niky-každá to má v těhu jiný,někomu se zhorší nekomu zlepší:já byla cwelé těhu bez příznaků i porod proběhl na výbronou po téhle stránce,ale po porodu se mi to děsně rozjelo a dýchám si inhalační kortikoidy 2×denně.Někdy Berodual při potížích :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.7.10 18:54

Ahoj, já mám astma, v těhotenstí se mi nijak nezhoršilo, měla jsme problémy jako každé léto :roll: Takže jsme pravidelně užívala Pulmicort a při potížích Ventolin a v pohodě 8-) Jen jsem pravidelně chodila na KO a dělali mi oxymetrii, aby se vědělo, jestli má prcek dostatek kyslíku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
27.7.10 20:03

Tak mockrat dekuji. Muzete to nejak ohrozit mimi? :-( Nebo se zbytecne bojim? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
24837
27.7.10 20:16

Niky, já myslím, že nemůže, teda, když budeš pod kontrolou :wink: Hlavně je ale důležité chodit na KO a brát léky, mně to vysvětlovala MUDr., aby se miminko nedusilo, tak proto ta oxymetrie a naposled jsem byla na KO loni v říjnu a protože bylo vše OK, nezhoršovala jsem se, už jsem tam pak chodit nemusela :wink: Rodila jsem bez problémů v lednu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15414
27.7.10 21:04

Ahojky, taky mám astma, před těhu jsem brala Symbicort a teď v těhu mi ho doktorka změnila na Pulmicort s tím, že Symbicort by mohl v pokročilejším stádiu těhu zvyšovat srdeční činnost miminka. Ventolin mám taky. Chce to určitě minimálně zavolat doktorce a zeptat se jí, jestli léky, které jsi doposud brala, můžeš brát i v těhotenství. Jinak důležité je, aby jsi nebyla dušná, miminko potřebuje dýchat. Jinak já jsem zatím s dýcháním v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
27.7.10 21:32

Díky holky, prave ze posledni dobou se mi spatne dycha. Takze se hned objednam.

• Citovat
  • Upravit
5846
27.7.10 23:18

Určitě jdi k dr., jsou léky, co můžou i téhotné, prý je pro mimink horší nedostatek kyslíku než i vysoké dávky léků. Mi se zhoršilo pokaždé velmi výrazně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
27.7.10 23:58

Já během těhotenství neměla potíže, pravda, že mám velmi slabé astma, většinou jsem bez potíží.
Bála jsem se ale porodu, protože záchvaty mě většinou chytnou při velké únavě, stresu, bolesti, což všechno k porodu patří. U prvního porodu, mi dali kapačku s něčím co mělo záchvatu předejít, teď už nevím co to bylo,ale alergolog případně gynekolog to asi bude vědět.
Problémy jsem opravdu u porodu neměla a mimčo bylo taky v pohodě.
U druhého porodu, jsem to chtěla zkusit bez kapačky a ozvy mimča byly různé, takže jsem přidýchávala kyslík.Narodila se ale v pořádku.
Takže pokud by byl třetí porod, tak půjdu asi znova do kapačky, i když pak je trošku problém v tom, že jsem neměla přehled, co mi do ní všechno dávali jako léky na bolest apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niky7
28.7.10 09:19

Ja se teda na to poptam a uvidime. Diky. :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky