Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den mohu se zeptat jak je velké miminko ve 28 týdnu?
Já si myslím že je to dost různé. Ale v průměru by mělo být 37cm a 1kg. Je to ale opravdu jen průměr. Záleží taky hodně na tobě, jestli jsi přibrala moc, jakou máš ty postavu, jak se mimi vyvíjí…Má to moc faktorů. Určitě ještě povyroste aspoň o 10cm než se narodí a přibere tak 1-2,5kg. Pěkné těhulkování ![]()
Tak jsem se koukla do chytré knihy a tam udávájí-délka zhruba 25cm a hmotnost 1,1kg.Ale určitě to tak být nemusí.
Jani-Prvního syna si nepamatuji.
Za to Jirka ve 31.tt měl váhu nemusí to bít zrovna stejné mohou se i spléct.
Vážil asi tak 1800.g
Ten nemladší měl pravděpodobně 1700.
A pak ho dr.vážil ve 35.tt a to měl 2200.g
Týden před narozením měl váhu 2600.g
Ten den kdy mně už bophužel nechaly v porodnici měl kvuly vysokému tlaku ráno vážil 2900.g
Narodil se z váhou 2750.g
Takže každej dr.se muže spléct a taky nemusí.
A taky záleží jak jsi veliká a taky váhově co přibereš.
Jak píše Farllin ![]()
no ja mam taky celkem:D dilema.. s velikosti ma skoro 4mesice a 66cm a 6200g coz je asi ok, ne?:D
http://tehotenstvi.academy.sk/index.php?…
tady si to můžeš kontrolovat i po týdnech ![]()
Však Jana45 asi těhule je, když se ptá,ne? Nebo jsem něco nepochopila? ![]()
Monjie píše:
no ja mam taky celkem:D dilema.. s velikosti ma skoro 4mesice a 66cm a 6200g coz je asi ok, ne?:D
Ve zdravotním průkazu máš percentilový graf pro srovnání váhy a výšky dítěte tak se podívej.
Jinak moje malá měla 6kg na 7.týdnech
takže takhle se to nedá srovnávat, záleží jak se velkej narodil a jak jsou velký rodiče a tak dále.
Tak mě teď v 36+0tt doktor napsal do papírů cca 3000g. Není to moc na holčičku a ještě tak brzo? Poprvé jsem rodila na císaře a jestli ted budou čekat až do termínu a mimi bude moc velké, tak mě asi stejně čeká další císař.