Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, říjen už se blíží, od kdy se začíná pít maliníkový čaj???
Já slyšela spousty verzí.
http://www.maminka.cz/…ychlit-porod
Takže piju tak nějak od 34tt napřed po jednom šálku denně a asi od 36tt jsem to zvýšila na 2 šálky denně. NEpřipadne mi, že by mi to ale něco dělalo.
Farllin píše:
Já slyšela spousty verzí.
http://www.maminka.cz/…ychlit-porod
Takže piju tak nějak od 34tt napřed po jednom šálku denně a asi od 36tt jsem to zvýšila na 2 šálky denně. NEpřipadne mi, že by mi to ale něco dělalo.
Ahoj! Ono to nemá nic dělat (aspoň nic viditelného
) Maliník má připravit porodní cesty na porod! Já ho pila při obou těhotenství a porody jsem měla bez problémů, bez nástřihů, prostě paráda…Ale nevím jestli tomu pomohl ten maliník. Je určitě spousta maminek který mají jiný zkušenosti. ![]()
Cca od 35.tt, pokud neni nejaky problem. Zacit jednim salkem, postupne zvysovat a jakmile mines 38+0, tudiz budes v terminu, tak muzes vypit, co hrdlo raci, ja si delala ke konci i konvici denne. Porod 2,5h, rekla bych, ze i diky maliniku.
maliník po celou dobu těhu, pije se i před otěhotněním, prokrvuje dělohu, 1 šálek denně bo jak si vzpomeneš…
pak před porodem 3-4 šálky… no prostě cca 1litr denně… a stěma týdnama se rozcházejí, to je fakt, takže začít mezi 34-36. týdnem
začala jsem asi v 36 pít intenzivně…
Ahojky,
přibližně ten měsíc před porodem jak píšou holky. Já jsem teda asi exot, u prvního jsem ho pila a porod trval 36 hodin, u druhého jsem ho nepila a byl na světě za 3,5 hodiny.
Vím, že maliník má pomoci připravit porodní cesty k porodu, jen jsem slyšela že někomu to vyvolává i poslíčky. Mě právě nic. Nevadí
. Tak piju intenzivně a doufám, že budu mít tak pohodový porod jako vy
.
ahoj, já pila nevím přesně od kdy,ale myslím, že mnohem dříve už
Konvici maliníku denně a porod 4h a to máme v rodině samé dlouhé ![]()
No nic, jdu si uvařit konvici malinikového čaje. Za chvíli mám porod, tak ať ho stihnu vypít co nejvíc. ![]()
Pilajsem jeden sáček denně od cca 35tt, další týden přidala a pak už zůstala na 2 sáčcích denně… A i jsem pak už zapomínala.
Porod - prdla voda - bez bolestí, ty se rozjely asiza hoďku a půl, nebyly bolestivé, dalo se to snést. O to intenzivnější a rychlejší byl nástup pocitu na tlačení, ač jsem byla na 4,5 cm, a během dalších 10minut na 10… Takže mazec
Celkově porod od prasknutí vody trval 3,5 hodiny
Srovnání nemám… U první jsem nepila ![]()
A je to nějak prokázané, že ten maliník pomáhá? Nebo je tu někdo, kdo ho teda pil o sto šest a porod hrůza?
Ono jde možná tak trochu i o placebo efekt…
Kdo rodil první a řekne, že to byla hrůza, tak zase může přemýšlet, jaký by to asi bylo bez maliníku…
Tak leda, kdo pil u více porodů… Já jen u toho druhého a řekla bych, že to frčelo. Otázka, zda by to bez maliníku bylo jiné ![]()
Já bych to tak nebrala. Rozhodně neublíží a pomáhá i po porodu ![]()
Opět tu zazněl obvyklý omyl… maliník nemá zkracovat PRVNÍ dobu porodní, neurychluje otevírání! To máme každá v genech, každé tělo je jiné a moc se s tím nenadělá. Maliník má zkrátit a především usnadnit DRUHOU dobu, tedy fázi tlačení, na niž připravuje porodní cesty… ![]()