Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já myslím, že má hlavně pomáhat proti velkému krvácení a zmírnit bolest. Prapůvodně se pil při silné menstruaci. Takže myslím, že dobu porodu a otvírání vůbec neovlivňuje, ale to je jen můj názor. Každopádně já ho pila dva měsíce před porodem a myslím, že díky to mu jsem měla krátké krvácení v šestinedělí, cca 3 týdny jenom! takže příště ho budu pít zase.
BohunkaP píše:
Opět tu zazněl obvyklý omyl… maliník nemá zkracovat PRVNÍ dobu porodní, neurychluje otevírání! To máme každá v genech, každé tělo je jiné a moc se s tím nenadělá. Maliník má zkrátit a především usnadnit DRUHOU dobu, tedy fázi tlačení, na niž připravuje porodní cesty…
Myslím, že pokud to „méně“ bolí, tak je žena více v pohodě a nebrání se bolesti. Tím pádem se uvolní a rychleji se otvírá. Možná ne přímo, ale takto nepřímo určitě pomáhá…
To krvácení po porodu nevím. U prvního jen dva týdny. Po druhém porodu fakt když počítám špinění, tak určitě 5 týdnů… ![]()
Ewule0712 píše:
Já myslím, že má hlavně pomáhat proti velkému krvácení a zmírnit bolest. Prapůvodně se pil při silné menstruaci. Takže myslím, že dobu porodu a otvírání vůbec neovlivňuje, ale to je jen můj názor. Každopádně já ho pila dva měsíce před porodem a myslím, že díky to mu jsem měla krátké krvácení v šestinedělí, cca 3 týdny jenom! takže příště ho budu pít zase.
Proti krvácení se doporučuje čaj z kontryhele, ten se má zas pít po porodu, při šestinedělí! ![]()
Holky děkuji, takže do porodu mám ještě 3 měsíce, takže za měsíc začnu pít inezivně a sem tam můžu už teď jo? A co usadňuje bolesti? Při prvním porodu jsem měla takové bolesti, že jsem dostávala křeče a to mi nedovoli se otevírat ![]()
Zaira píše:Veruš1 píše:Taky tak..
Já slyšela od 34tt
A teď mi ještě řekněte, zda od 33+ a nebo od ukončeného 34? Od 34+ ?
Jako prevence krvaceni po porodu po odlouceni placenty se doporucuje zebricek.
Lumpi, to jsi mela pri porodu nejakou kapacku, pichli ti vodu, nebo vse prirozene? Bolesti zvetsuje oxytocin, zvetsuje kontrakce, ale neni to nadavkovane tak, jako kdyz si to ridi mozek. Take predcasne pichla voda muze zpusobit vetsi bolesti. Pokud bude porod jakztakz postupovat, tak bych odmitla vsechny urychlovace, akorat znasobi bolest a nesou sebou riziko komplikaci
čičinka píše:
Jako prevence krvaceni po porodu po odlouceni placenty se doporucuje zebricek.Lumpi, to jsi mela pri porodu nejakou kapacku, pichli ti vodu, nebo vse prirozene? Bolesti zvetsuje oxytocin, zvetsuje kontrakce, ale neni to nadavkovane tak, jako kdyz si to ridi mozek. Take predcasne pichla voda muze zpusobit vetsi bolesti. Pokud bude porod jakztakz postupovat, tak bych odmitla vsechny urychlovace, akorat znasobi bolest a nesou sebou riziko komplikaci
Jo měla jsem v levé ruce kapačku, i vodu mi píchli, asi mě tam terorizovali
Chtěla bych tentokrát včechno přirozenější, mám pocit, že se to moje tělo začalo proti všemu bránit, dostala jsem totiž z té bolesti křeč a přestala jsem se oevírat. Jak mi píchli potom epidural, tak jsem do hodiny porodila.
Tak dle „instrukcí“ piju od včera konvici čaje maliníkového. Dávám si ho teda do lednice abych jej měla ledový, takže je to přijatelnjší forma.Snad zabere při porodu. Chápu tedy dobře,že pomáhá až při druhé době porodní při otevírání? I tam se určitě bude hodit a bude prcka brzy vytlačena. A co tedy pomáhá při první době aby byla rychlá…? Vím že je asi z většiny to dáno přírodou a urychlit to nejde moc,..ale přece jen je nějaký fígl?
tak já ho začnu v menších dávkách od 30 týdne a od 34 potom ve větších a od 36 týdne ve elikých dávkáhc
![]()
Lumpi1 píše:
tak já ho začnu v menších dávkách od 30 týdne a od 34 potom ve větších a od 36 týdne ve elikých dávkáhc![]()
![]()
Takže když ho pomalu začnu pít už od zítra, tj. 31+3, tak je to OK?
Lumpi1 píše:
Já myslím že jo, po tom co jsem si přečetla tady od holek
Děkuju ![]()
holky četla jsem v knížce, že prej malínikovej čaj může vyvolat kontrakce , nevíte co je na tom pravdy? může se spustit porod dříáv ,když ho budu pít. Teď jsem začla a netvrdlo vám po něm víc břicho?
Sám o sobě maliník porod nespustí…
Jinak, něco z Magazínu zdraví:
V další dvojitě slepé studii (kdy ani pacient, ani lékař neví, zda pacient užívá účinnou látku či placebo) bylo užívání tablet s výtažky z listů maliníku v posledním měsíci těhotenství spojeno s významným zkrácením druhé doby porodní (vlastní porod dítěte), nikoliv však se zkrácením první doby porodní (otevírání a příprava k porodu).