Asymetrická růstová retardace

1016
8.7.13 17:51

asymetrická růstová retardace

Zdravím holky!
Podle poslední ms jsem dnes 21+2.Dnes sem byla na 2.screeningu a závěr-hlavicka a brisko symetricky retarduje cca o 2 týdny gestačního věku. Nožičky v normálu. Navíc mám méně plodové vody. Máte s tím některá zkušenost?(mám nadváhu)Za celou dobu sem neměla sebemenší problém! Je tu někdo, kdo to měl podobně a dopadlo to dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6263
8.7.13 18:06

Mno, nemam zkusenost o 2 tydny, ale moje dcerka mela v brisku mensi hlavicku i brisko, bohuzel nevim o kolik. Celkove delkou odpovidala, stehenni kost mela dokonce nad prumer. Brisko jsem mela hodne male a i pomaleji prirustalo, nez by melo. Mela jsem kvuli tomu i kontrolni UTZ, zda je dost plodovky, ale bylo to v norme. Nevim, co by se mnou delali v CR, rodila jsem v UK, tady se obecne moc neplasi. Zkontrolovali dite, vodu a protoze bylo vse „v normalu“, tak me nikdo dal neresil.
Dcera se narodila jako nejmensi z deti (mela 3,62 :lol: ) a je opravdu, jak ji zmerili v brisku. Ma malou hlavicku, je takova krehulka, ale delkou normalni. Proste stihla drobna slecna s dlouhyma nozkama :D. Jako bons bezva porod, protoze mala hlava jde ven urcite lip, nez velka (mam srovnani, prostredni dcerka mela naopak hlavu, jak pytel od bananu 8) ).

Tak uvidis. Myslim, ze pokud miminku nenasli jiny problem, tak je v poradku. Po tom 13. tydnu uz je rust individualnejsi a ne kazde miminko musi odpovidat tabulce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.7.13 18:19

2 týdny je ještě v rámci normy, ne? Co ti na to řekl doktor? poslal tě na nějaké další vyšetření na vyšší pracoviště?
Kluk měl o 2 týdny kratší femur, je v pohodě, jen je fakt krátkej. V 31. měl o 3 týdny větší obvod hlavy. S tím už mi poslala k Apolináři a taky všechno v cajku. Má teda hlavu jak starosta furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1016
8.7.13 18:26

Takže mě zbytečně stresovali! No byla sem na tom odběru plodovky, příští pátek du na kontrolní ultrazvuk. A byla sem právě u genetičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
8.7.13 18:30

Mám zkušenost jen s menším bříškem. Jeden dr. se na mě díval dost tragicky, když mi to říkal :roll:, nic z toho nebylo, dcera je prostě štíhlá, do teď jí padají všechny kalhoty.
Méně plodové vody bylo taky, to mi přímo říkali, že to ničemu nevadí, jen při porodu je větší riziko, že se hned na začátku bude někde stlačovat pupečník a bude císařský řez (nebyl).
Být tebou, tak ještě zavolám dr. a přeptám se na to, snad tě uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.7.13 18:32

A stresovali tě nebo to tam jen tak napsali. Ono jestli napsali, že je tam retardace růstu o 2 týdny, tak tam asi fakt je. Tak to napsali. Teď jde o to jak to komentovali. Jestli tě vystresli oni nebo ses vystresla sama. Mě vždycky řekli, že je to OK, ale já se vždycky vyschýzla i tak. Doktoři v tom prsty neměli. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1016
8.7.13 18:33

@Pipi 00 tak všichni mi říkají, že to nebude tak horky, tak prostě vydržim do středy, to du ke svymu dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
8.7.13 18:36

@Luca91 Taky mi říkali, že změřit to břicho je extra těžký, hrabali se v tom děsně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1016
8.7.13 19:03

@Lama Lama ten primář mi to přímo říkal!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
8.7.13 19:14

Me taky strašili..malej podle nekterých nesedel o 2,3 nebo i 4 týdny… byl uplne normální zdravej kluk..akorát to není chlap jako hora…ale je normální ;) říkali že nebude mít ani 3 kg.. a měl 3450g a 50cm.. placenta a všechno ok… proste geny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.7.13 19:16
@Luca91 píše:
@Lama Lama ten primář mi to přímo říkal!

co ti přímo říkal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
8.7.13 19:18

K te plodové vode… jeden Dr, co meril, říkal, že jí je moc, druhý, že jí je máloa třetí, že jí je normálne :D tak si vyberte…a i temi rozmery se behem dne dost lišili:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. marg
8.7.13 19:22

Já měla na utz ve 20.tt napsáno „hraniční růst plodu“ a mimčo neodpovídalo o 11 dní. Kontrola za 4 týdny, tj. ve 24.tt to bylo již ok. Teda ne, že by úplně dorovnala rozdíl, ale rostla. Tzn. dál to nikdo neřešil a doufám, že už řešit nebude.

• Citovat
  • Upravit
1016
8.7.13 19:29

@Lama Lama že hlavička a bříško sou malý, ale stehenní kost odpovídá tomu týdnu. že mi doporučuje amniocentézu, že pak se uvidí. ale mám zhoršenou viditelnost kvůli špekům :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1016
8.7.13 19:31

@t-jani akorát že po nás by to neměla, ani jeden nejsme hubeňour, ale je fakt, že sme v rodině prcci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí