Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Luca91 píše:
@Lama Lama že hlavička a bříško sou malý, ale stehenní kost odpovídá tomu týdnu. že mi doporučuje amniocentézu, že pak se uvidí. ale mám zhoršenou viditelnost kvůli špekům
JO ták. NO tak, že jsou malý, to je fakt, s tím nic neudělá. S tím dooručením amniocentézy - to jen kvuli těm rozměrům nebo jsi měla blý triply?
@Lama Lama na triplech sem nebyla, jenom na 1.screeningu a tam bylo vse naprosto v poradku ![]()
@Luca91 nemusíte být hubenouři.. jako deti jste asi nebyli macatí:) jde to i přes kolena… oni se dr. sychrují..ale ve vetšine případu to dopadá dobře ![]()
@t-jani děkuju opravdu moc za uklidnění, tohle sem potřebovala slyšet
![]()
Ahojky, jenom Vám sem píšu, že malinká dorostla a všechno by mělo být ok
děkuju všem za podporu!
Ahoj, máte někdo zkušenost s kratší stehenní kostí plodu? Hlavička i bříško jsou v normě, ale stehenní kost byla opakovaně naměřena o 2-3 týdny kratší. Ve 21. tt ještě bylo vše ok, zjistili nám to ve 34. tt, tak nás poslali na speciální ultrazvuk do nemocnice, kde byl výsledek podobný. Teď ve 38+5 jsem byla na měření v porodnici a stehno odpovídalo 35+2. Já měřím 168 cm, manžel 185 cm. První syn při porodu 50 cm a teď ve 3 letech 105 cm. Doktoři se k tomu moc nevyjadřují, máme strach z trpasličího vzrůstu. Bude to holčička.
@Anonymní píše:
Ahoj, máte někdo zkušenost s kratší stehenní kostí plodu? Hlavička i bříško jsou v normě, ale stehenní kost byla opakovaně naměřena o 2-3 týdny kratší. Ve 21. tt ještě bylo vše ok, zjistili nám to ve 34. tt, tak nás poslali na speciální ultrazvuk do nemocnice, kde byl výsledek podobný. Teď ve 38+5 jsem byla na měření v porodnici a stehno odpovídalo 35+2. Já měřím 168 cm, manžel 185 cm. První syn při porodu 50 cm a teď ve 3 letech 105 cm. Doktoři se k tomu moc nevyjadřují, máme strach z trpasličího vzrůstu. Bude to holčička.
Ať je to jak je to, stejně s tím nic neuděláte. Ptala bych se lékařů. Oni musí vědět, co ten nález značí. Ruce má dlouhé normálně,? To by u trpasličího vzrůstu neměla. Chápu, že vás to trápí, ale i kdyby to tKak bylo, berte to pozitivně. Navíc je to porucha genu, vaše výška s tím vůbec nesouvisí. Tyto deti mají normální intelekt a i dívky mohou mít potomky. Měla jsem spolužačkou trpasličího vzrůstu a byla skvělá. Osobnost, naprosto mentálně vyčnívala nad ostatní. A ještě byla krásná. Její rodiče, učitelé a všichni ji milovali.
Tady je odkaz na jeden pořad: https://www.ceskatelevize.cz/…62221700021/
@pristelepe Ahoj, to já vím, že je to porucha, kdy výška dítěte neodpovídá naší výšce. Právě že nejsme nikdo prcci, tak nám nesedí to, že bychom měli mít geneticky malé dítě. Horní končetiny nám nikdo neměřil. Jen stehno, bříško, hlavičku. A nikdo se k tomu nijak nevyjadřoval, jen suché konstatování - ano, rozměr je menší. Hlavně manžel je z toho hodně rozladěný, ráda bych ho uklidnila, ale nevím jak. ![]()
@Anonymní píše:
@pristelepe Ahoj, to já vím, že je to porucha, kdy výška dítěte neodpovídá naší výšce. Právě že nejsme nikdo prcci, tak nám nesedí to, že bychom měli mít geneticky malé dítě. Horní končetiny nám nikdo neměřil. Jen stehno, bříško, hlavičku. A nikdo se k tomu nijak nevyjadřoval, jen suché konstatování - ano, rozměr je menší. Hlavně manžel je z toho hodně rozladěný, ráda bych ho uklidnila, ale nevím jak.
Ptala bych se lékařů, co to znamená. Ať si manžel nastuduje vše na internetu, těžko ho uklidňovat. Každý chlap chce mít top potomky. Ale příroda nás občas překvapí. Pokud není hlupák, tak se bude na holčičku těšit a mít ji rad i tak. Možná bude jen malá. U moji dcery se řešil obvod hlavy a břicha. Obojí na horní hranici normy. Má hlavu jak starosta a břicho taky. Syn zase velmi drobný plod - ale do normy se vešel a dnes jiz 3.rokem řešíme malý vzrůst a nízkou váhu. Je to takový opičák. Lítá, všechno umi, nemá čas a chuť se najíst…to dcera s velkým bříškem sní všechno za nej. Je o 2 roky mladší a větší než bratr…
Ahoj, zkušenost mám, nevím, jestli by to mohl být Tvůj případ. Moje dcera měla při každém měření kratší stehenní kost, nakonec se narodila s asymetrií těla, tj. má menší celou půlku těla. Při měření vždycky chytli kratší nohu. To jen abys věděla, co všechno se může stát, a že ultrazvuky nejsou všemocné. Dcera má po operaci a je to normální zdravá holka, na první pohled nic nepoznáš, jen kdo ví, tak vidí že má tu ruku menší, noha je tenčí, ale opravdu když o tom nikdo neví, tak si toho nevšimne. Držím palce, nemusí to být automaticky něco úplně tragického. Poptej se aby Ti změřili obě nohy, jestli tam není problém v tomto.
@Zabatko Ahoj, tak toto mě, přiznám se, vůbec nenapadlo. Hlavně, že se má holčička dobře dá se s tím nějak pracovat. U vás to tedy zjistili až po narození? Nevím, jestli obě nohy ještě jde změřit v tomto tt. Dneska jsem 39+0, na další kontrolu jdu 39+5 (anebo už tam ani nedojdu) ![]()
Doktorka na posledním ultrazvuku říkala, že máme brát naměřené rozměry s rezervou, že úplně na konci těhotenství se to nedá přesně změřit…
@Anonymní píše:
@Zabatko Ahoj, tak toto mě, přiznám se, vůbec nenapadlo. Hlavně, že se má holčička dobře dá se s tím nějak pracovat. U vás to tedy zjistili až po narození? Nevím, jestli obě nohy ještě jde změřit v tomto tt. Dneska jsem 39+0, na další kontrolu jdu 39+5 (anebo už tam ani nedojdu)
Doktorka na posledním ultrazvuku říkala, že máme brát naměřené rozměry s rezervou, že úplně na konci těhotenství se to nedá přesně změřit…
No to nenapadlo nikoho, zjistilo se to až po narození. Jinak rozdíl měla nakonec před operací skoro 5 cm, to jí bylo 12 let. Pak jí zastavili růst delší nohy odbroušením růstových plotének. Tak držím palce, když tak pak dej vědět a na měření kašli, zbytečně se teď nenervuj, stejně to neovlivníš…