Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@smutná máma ale to jste nenapsala, ze ji videli 2lekari
to potom jo, ja myslela, ze je to nazor jen 1.jiste, i tam slouzi pediatri, ale znam jednu, ze Suchdola a ta rve atb skoro na potkani, proto jsem to psala
a ke komu mala tedy chodi? ja nejsem primo z trebone, ale z Lipnice ![]()
To je teda svět malý
Dcera žije v ČB a chodí k MUDr. Guklhornové(taky nevím, zda dobře píši).A na pohotovosti prý byla taky stará lékařka v důchodu.
My jsme třeboňáci. A ty jsi lékařka? Mladičká, koukám podle nicku…
Nene, nejsem lekarka
ale co mi maly zacal v zari chodit do skolky a taha mi vecne domu nejake moribundusy a chyta to od nej i mladsi, tak si pripadam jako polovicni doktor
my chodime k detske do trebone, proto jsem se ptala
jj, pro nekoho mladicka, pro nekoho uz moc ne (setkala jsen se s nazorem dvou maminek, jedne 19,druhe 21,ze uz jsem starsi matka…) a to jsem prvni rodila ve 25 a druhe ve 27 ![]()
Nevíte prosím někdo, jestli u těchto antibiotik vadí pobyt na slunci? Myslím samozřejmě v rozumné míře na v tomto ročním období. Díky…
@Eneer
Přiměřené sluníčko (asi se nebude teď nikdo opalovat) by nemělo uškodit.
Zkoušeli jsme ant obejít, ale po 14 dnech je paní doktorka nasadila. Je nám 6m a lehce zhoršené dýchání a kašel. Myslíte, že při amoksiklavu můžeme chodit na procházky? Máme ho po 12hodinách. Nechci ho zbytečně tahat ven, ale už mi doma začíná pomalu hrabat ![]()
@Sion při atb by měl být domácí klidový režim vždycky ať jsou jakákoliv…jen atb nemoc nevyléčí, takže bych raději ještě doma vydržela než to pak nedoléčit pořádně a být o to zase déle nemocní…
@Sion šla bych ven, 6m. dítě tam stejně řádit nebude, ne? U nás je i hezky teplo.
To víš, že jo. Přiměřeně dítě obleč a procházky s kočárkem jsou ok. Moje lékařka je doporučuje, při zahlenění udělá vzduch venku větší službu než ten suchý doma.
@Sion píše:
Zkoušeli jsme ant obejít, ale po 14 dnech je paní doktorka nasadila. Je nám 6m a lehce zhoršené dýchání a kašel. Myslíte, že při amoksiklavu můžeme chodit na procházky? Máme ho po 12hodinách. Nechci ho zbytečně tahat ven, ale už mi doma začíná pomalu hrabat
Toto ATB mě přivodilo nejhorší alergickou reakci v životě…vzala jsem si ho 2×, večer šílené svědivé pupínky po celém tělě, do rána jsem otekla jako balon, na tělě z pupínků rudé mapy, příšerné..dr. mi musela píchnout nějakou injekci a pak to snad týden ustupovalo, nikdy více..
@lilith1 dcera to měla taky, alergolog povídal, že je to celkem standardní reakce na tato atb.
Děkuji za reakce
Uvidíme jal bude, kdyžtak bychom to přiští týden zkusili. Jen mám strach, aby něco neletělo kolem a my nechytili něco jiného ![]()
@lilith1 Ja jsem na něj taky šíleně alergická. Musela js dostat injelce 2 ![]()
Prosím o radu,už dva dny beru antibiotika amoksiklav 1g co 12 hodin.První dva dny jsem si měla vzít 2 tablety najednou.Vzala jsem je jen první dvě dávky,teď už beru jen po jedné.Zatím se mi vůbec neulevilo,ba právě naopak.Šíleně mě bolí hlava a bolest už přešla i do očí a mám tlaky v uších.Zvažuju vysazení.Navíc mě začíná zlobit i žaludek.Máte někdo zkušenosti s vysazením?Moc děkuju předem za každou zkušenost a radu.