Neustálá nekonečná únava

482
22.3.15 17:21

Neustálá nekonečná únava

Ahoj všem, dneska bylo krásně, jaro přichází a měla bych být plná energie. Ale zatím to jde se mnou spíš z kopce. Vždycky jsem byla člověk, co potřebuje spát min. 8hodin, večer v 22hodin už jsem unavená a přepínám do spacího režimu. |Mám nízký tlak, ráno bez kávy vůbec nefunguju. Posledních několik měsíců je to ale horší a já už nevím co dělat. Bolí mě celé tělo, klouby, snad každá kůstka. Po hodinové krátké procházce jsem unavená, jakobych ušla minimálně 50km. Pořád se mi chce spát, je jedno zda je deset dopoledne nebo tři odpoledne. Jsem neustále nemocná, stále nechalzená, hlavně rýma, bolest v krku. V práci přežívám jen o kofeinu, jinak bych nebyla schopná pracovat. Práci si umím organizovat, ale tohle už není o žití, ale o přežívání. Chtěla jsem začít cvičit - mám sedavou práci a bolí mě záda, tak třeba pilates nebo tak něco, dřív jsem běhala, to nepřipadá v úvahu, jsem ráda, že se dovleču z práce, vyzvedu syna ze školky, uklidím nejnutnější, nachystám večeři, vyvenčím psa a to vše nějakou setrvačnosti vše vykonám a jsem ráda, že je večer a můžu spát. V lednu mi bylo špatně od tlaku, 60/70 nebyla jsem schopná ani chodit - odběry krve - štítná žláza, játra - vše v normě - neměla bych mít problém. Je mi jednatřicet a připadám si jak důchodkyně. Setkali jste se někdo z vás s něčím podobným?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12545
22.3.15 17:28
@MinkaD píše:
Ahoj všem, dneska bylo krásně, jaro přichází a měla bych být plná energie. Ale zatím to jde se mnou spíš z kopce. Vždycky jsem byla člověk, co potřebuje spát min. 8hodin, večer v 22hodin už jsem unavená a přepínám do spacího režimu. |Mám nízký tlak, ráno bez kávy vůbec nefunguju. Posledních několik měsíců je to ale horší a já už nevím co dělat. Bolí mě celé tělo, klouby, snad každá kůstka. Po hodinové krátké procházce jsem unavená, jakobych ušla minimálně 50km. Pořád se mi chce spát, je jedno zda je deset dopoledne nebo tři odpoledne. Jsem neustále nemocná, stále nechalzená, hlavně rýma, bolest v krku. V práci přežívám jen o kofeinu, jinak bych nebyla schopná pracovat. Práci si umím organizovat, ale tohle už není o žití, ale o přežívání. Chtěla jsem začít cvičit - mám sedavou práci a bolí mě záda, tak třeba pilates nebo tak něco, dřív jsem běhala, to nepřipadá v úvahu, jsem ráda, že se dovleču z práce, vyzvedu syna ze školky, uklidím nejnutnější, nachystám večeři, vyvenčím psa a to vše nějakou setrvačnosti vše vykonám a jsem ráda, že je večer a můžu spát. V lednu mi bylo špatně od tlaku, 60/70 nebyla jsem schopná ani chodit - odběry krve - štítná žláza, játra - vše v normě - neměla bych mít problém. Je mi jednatřicet a připadám si jak důchodkyně. Setkali jste se někdo z vás s něčím podobným?

Jedna známá měla unavový syndrom, že fakt nebyla schopná ničeho, jakože to je fakt nějaká nemoc, ale jak se to zjistí že o něho jde nevím, zkus kuknout na net :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
22.3.15 17:29

Taky by to mohla být štítná žláza, zajdi si k doktorovi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
22.3.15 17:30

@MinkaD Co testy na boreliozu? Pokud bolí klouby :think:
Jinak já mám to s tou únavou podobně. Léčím se tedy na sníženou fci štítné žlázy, ale ta je teď v normě. Možná jarní únava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
22.3.15 17:31

@MinkaD Zkus pro začátek zobat vitamíny a zařadit trochu více pohybu. Kdyby se to nespravilo, asi bych šla k doktorovi, ať mě pořádně proklepne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
22.3.15 17:37

Přidám další možnosti: depresi, jarní únavu, onemocnění typu rakovina, něco jde poznat z krve např. leukemie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12545
22.3.15 17:39
@Swift píše:
Přidám další možnosti: depresi, jarní únavu, onemocnění typu rakovina, něco jde poznat z krve např. leukemie.

Jaj to snad ne, takové strašení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
22.3.15 17:43
@Misanka2 píše:
Jaj to snad ne, takové strašení :kytka:

Jj díky za uvedení na pravou míru, že to není na obložení hlínou. :mrgreen:
Ještě mě napadá železo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12545
22.3.15 17:44
@Swift píše:
Jj díky za uvedení na pravou míru, že to není na obložení hlínou. :mrgreen:
Ještě mě napadá železo.

Jo no, to mě tež napadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
22.3.15 17:58
@Swift píše:

někde ti vypadlo těhotenství a klimakterium :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
22.3.15 18:01

@MinkaD může to být cokoli. Někdy je to opravdu jen přechodem ročního období, jindy špatnou stravou. Zkusila bych na pár dní režim v jídle, stravě i odpočinku / relaxaci a jen tak pro sichr se nechala proklepnout u lékaře, čistě preventivně a pro vlastní klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
22.3.15 18:14

@MinkaD Jo, setkala jsem se s tim. Vysledek - nedostatek kortizolu. Testy udelaji na endokrinologii. Drzim palce, at je to jen jarni unava! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
22.3.15 18:43

@MinkaD Ahojda.Je dobré se zamyslet nad tím co jíš. Znám to z vlastní zkušenosti. Jestli ráda papáš sladké, bílé pečivo atd tak se unavy nikdy nezbavíš.
Doporučuji komplet omezit cukry! Na detox organismu je velice vhodná chlorella japan. Užívat pravidelne cca pul rok! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
22.3.15 20:37
@bozska-mrcha píše:
někde ti vypadlo těhotenství a klimakterium :mrgreen:

JJ skvrny na Slunci a chronické nevyspání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
10.8.19 07:47

Zkus efektivně doplnit magnézko, kup si čisté magnézko a čisté kalcium(vápník).
Dávkování:j1 mg,2ca 2× deně, ale pozor na to nejdůležitější, vždy s hodinovým odstupem od jídla před a po jídle minimálně.
Pro začátek je dobré koupit 100 tablet mg a 200 ca aby to vůbec mělo nějaký efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí