Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chci se zeptat. Dneska naly dostal na anginu Ospen750. Nejsou redene vodou, tak jsem je nacla ve 3 ale zapomnela je dat do lednice. Zjistila jsem to asi po 3 hodinach. Muze se jejich ucinnost za tak kratkou dobu snizit? V lekarne uz maji zavreno a musim dat do rana jeste dve davky
. Ach joo jsem fakt tele
![]()
Dekuji za vase nazory.
Nevadí to, my je brali taky už dvakrát, malá je měla brát 10 dnů, po týdnu jsme byli dvě hoďky na cestě autem a Ospen jsem neměla v ledničce a malé jsem to potom normálně dala, ani mě nenapadlo to řešit, takže za mě v pohodě, navíc nebylo dnes vedro, ale nejsem doktor… ![]()
No tak lékárna by ti byla k ničemu, protože bez předpisu ti nikdo nic nedá. Spíš nechápu, jak jako nejsou zředěné vodou? V jaké konzistenci teda jsou, prášek? Já teda Ospen dostala vždy jako klasický hustý sirup ![]()
Dostali jsme ospen v létě na dovolené, bylo ji řečeno, že pár hodin mimo lednici nevadí.
Nektere atb redi v lekarne hned pri predani. Tyhle neredila, je to taky takovy hustsi sirup. V lekarne jsem myslela ze bych se zeptala zda to vadi.
Nehrotila bych to, pár hodin vydrží bez lednice skoro cokoliv, v tomhle počasí.