Atopický ekzém - jak naší malé nejlépe pomoci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Theodoula
14.4.15 13:34

Syn měl 1.rok života velmi silný at. ekzem, pomohla kosmetika od biodermy, Bioderma atoderm creme, trvalo než jsme na ni přišly a je super.

• žádné umělé materiály na tělo, strojit přiměřeně, aby se nepotil
  • minimálně koupat
  • nepohybovat se v prašném prostředí
  • vyhýbat alergenům v potravinám - dle obecných doporučení
  • na no bavlněné rukavičky, drbal se do krve

Hodně štěstí, ať se toho zbavíte. Mylý má suchou kůži, ale ložiska mu vymizela(má nyní 3 roky) a cpe se čokoládou!

• Citovat
  • Upravit
14.4.15 13:40
@Lejaa píše:
Ahojky všem, neustále bojuji s atopákem, včera jsem byla kožním a dostala Protopic, tak jsem se hned večer namazala a celá natěšená na zlepšení šla spát:) Místo toho se mi dostavil nežádoucí účinek pocit horkosti v obličeji, který trvá do teď, přesto že jsem se mázla jednou včera večer. No tak jsem začala studovat leták a zjistila, že tam píšou, že se to nemá užívat v těhotenství (jsem 14.tt), tak jsem se celkem zděsila, pač kožní mi říkala, že se to může v těhu normálně mazat.. Tak jsem googlila a vygooglila kosmetiku Cannaderm: http://www.cannaderm.cz/o-nas, máte někdo zkušenost, prosím? ekzém (nebo co to vůbec je) mám nyní v okolí očí.. Chtěla bych to zkusit tímto směrem, ale zajímají mě nějaké pozitivní recenze:) zda to má vůbec cenu..děkuji

Ahoj, Protopic se hlavně užívá na menší plochy, funguje tak, že naruší imunitní reakci v místě problému a tak se kůže přestane vzpouzet a exém ustupuje, ale musí se s ním nakládat opatrně, jen tenké vrstvy a opravdu jen na malá místa… Mně vždycky pomohl, ale pravda, v těhotenství jsem nemusela exém řešit, mám svá období a v těhotenství byl kupodivu klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16951
14.2.18 09:20

Ahoj,

obnovuji diskuzi s konkrétním dotazem. Holky a maminky prosím uklidněte mě :lol: Dcera má cca od 5m atopický ekzem. Spustil se ji v lete, cca do října to byl horor. Nemohla jsem přijít na to, z čeho to má, byla celá rudá. Nakonec jsem zjistila, že to má z vody (chlor) a přešla jsem na bezlaktozove mleko. Domluvila jsem se s pediatrou, že nebudu očkovat, dokud nebude uplně v pořádku. Od prosince je v pořádku, jen má dost suchou pokožku a musím hodně promazávat. Včera jsem byla na prohlídce a domluvila jsem si homeo (Thuya) a za týden jdem na první hexu.
No a já od včerejška jsem v křeči, stresuju. Prostě si tím nejsem jistá :zed: Přeci jen AE jsou oslabenejší a mají hodně NU a výraznější reakce.

Kdo si tím prošel - jak prosím vaši atopici reagují na očkování? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
14.2.18 09:23

@chs.jasmin ahoj, u nás úplně v pohode. :) Žádné zhoršení. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
14.2.18 09:28

Malej má od 3 měsíců na tvarickach. I přes to ho naockovala hexou a po měsíci prevenarem. Zhoršilo se to, ale on také chodil na pruplach kanálků, tak je možné, že to měl i ze stresu. Teď to má dobré, ale v pondělí jde zase na hexu, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
14.2.18 09:33

U nás paradoxně očkování Priorixem pomohlo, že se AE stáhnul z celého těla jen do podkoleních jamek. Nevím, jestli pomohly homeopatika (myslím, že zrovna ta Thuya :think: ), co jsme dostali od dr. Bála se, že se jí to rozjede mnohem víc, že prý se to stává a ono to bylo naopak. Jinak ostatní očkování byly v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
14.2.18 09:36

@chs.jasmin ja jsem mela ockovat asi ve dvou a pul mesice v prosinci hexou…a domluvili jsme se, ze dame ockovani az ve trech mes v lednu. Mezitim vyskocil male ekzem (asi atopak, ja jej mam)… presto jsme v lednu naockovali prvni hexu a male se to vubec nezhorsilo a dneska je naprosto bez ekzemu. Ja tedy kojim a vynechala jsem mlecne vyrobky, vejce a orechy. Na zacatku brezna jdeme na druhou hexu a asi bych mela zacit s prikrmy (bude male 5mesicu)..tak se bojim, aby se to zase nerozjelo prikrmy. A nevim, zda naockovat prevenar…ale asi nebudu, preci jen kdyby se ji to rozjelo, vycitala bych si, ze treba za to mohl ten prevenar.
Atopak je desny, ja jsem si tim prosla jako decko v desne forme a nejhorsi to bylo na psychiku, nechtela jsem si brat tricka, kratasy,…tak se hrozne bojim, aby to nase holcicka nemela :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.18 09:38

@chs.jasmin na ten atopicky ekzem bych ti urcite doporucila mazat lamellodermem ci san activem z justu, jsou to prirodni veci a mam s tim dobre zkusenosti…ona je malicka, takze vnitrne bys do ni asi nic nedostala…ty projevy kuze jsou velice casto projevy vnitrniho prostredi, takze je treba resit streva prvni, pak jatra. Casto se to pak zlepsi. Ale necekej zazrak za 14 dni. Dulezita je prevence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
14.2.18 09:40

Takto vypadala na Silvestra a takto dneska…
Jsem rada, te ji to krasne zmizelo… u kazdeho je to jinak, ale muzu napsat, co nam zabralo a co je k nicemu (alespon u nas) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
14.2.18 10:06

Odkladali jsme ocko az na 10 mes. Castecne atopak a i dalsi nemoci. Po ocko zadne zhorseni.

Doporucim homeo. Meli jsmenejakou cistici kombinaci a zabralo.

A ted mame krem od Dr Konrad a taky dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16951
14.2.18 12:34

Děkuji moc. Já promazávám hlavně oleji - nechci do ni rvát chemii :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
14.2.18 13:07

@chs.jasmin jen pozor, pokud je ekzem mokvavy, tak nemazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
14.2.18 13:34

Atopicky ekzem mam od mala, moc nic nepomahalo a sem tam se objevil. Pomohla az konopna mast nebo na mokvavy konopna pletova voda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16951
14.2.18 14:18
@Aniga píše:
@chs.jasmin jen pozor, pokud je ekzem mokvavy, tak nemazat.

ano, na mokvavy mám zinkovou mast a zinkový olej přímo z lekarny. Zatím (tuk tuk tuk) dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
14.2.18 14:22

@chs.jasmin a taky je dobry zkusit hylak…prebiotiky co se davaji teikrat za den…je dobre cistit takto telo i vnitrne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí