Atopický ekzém – klub, sdružení – radíme si

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smajlik345
22.6.21 19:48
@Jah píše:
Dobrý den maminky, moc vás prosím o vaše zkušenosti. Mám 15měsíčního chlapečka, který měl pár týdnů po narození malé skvrnky na obou nožičkách. Byly tvrdé, trochu to připomínalo jakoby spálenou kůži. Nikde jinde to neměl. Mudra nám řekla, že má moc citlivou a suchou kůži a ať mažeme Bepanthen sensidermem. Moc se to zlepšilo, ale přes zimu zase zhoršilo. Mudra říkala, že je to tím, že má víc vrstev a kůže tolik nedýchá. Teď ale před pár dny se mu to rozjelo docela dost, má to na obou ručičkách v oblasti loktů, okolo zadečku a ze zadní strany nožiček kde je ohyb kolínek. Jsou to takové červené skvrnky velikosti koruny. Jsou suché, šupinaté, ale vůbec nesvědí. Malý o tom vůbec neví. Může to být atopický ekzém? Ten Bepanthen sensidermem na to už vůbec nezabírá. Teď v teple jsme hodně v bazénku a z vody to má ještě horší. A to mažu a mažu… Kamarádka mě strašila, že se to léčí kortikoidy, ale ty mu teda dávat fakt nechci. Nemáte prosím tip na nějakou mastičku, krém, přírodní výrobek, kterým by se to dalo mírnit? Je mi ho moc líto, ale očividně to nesvědí, malý se neškrábe - nic. Ten Bepanthen sensidermem stojí 450 Kč, ale prakticky nezabírá a je to taková tubička malá :,(. Moc děkuji za všechny rady

nj ono léčit něco kortikoidy, když člověk ani neví co to je a jen zkoušet je „nejlepší“ hlavně když to říká kamarádka, která tomu dle všeho ani nerozumí.
Doktorka je nejspíš dětská, takže ví základ nemoci a tím to končí. Zajdi si k odborníkoví - alergologie.
Nejspíš to bude nějaká alergie nebo intolerance. Jen je potřeba zjistit z čeho to je a podle toho nasadit léčbu, ale určitě ne kortikoidy na něco, když se neví proč to je

• Citovat
  • Upravit
6381
23.7.21 22:29

Jedna se o atopický ekzem?

18 měsíců, nesvedi, neboli, ale vypadá to hrozivě. Má to na obou zapestich, a v loktech. Trochu pod koleny.
O co se jedná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
6.4.22 09:35

mýdlo na ruce

Ahoj, omlouvám se, zda to tu již někde bylo, ale lupa mi nenašla… Hledám mýdlo na ruce pro AE pokožku (5let, má hlavně na hřbetech rukou). Prosím, poradíte konkrétní značky, které se vám osvědčily? Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
11.5.22 13:27
@LittGre píše:
Ahoj, omlouvám se, zda to tu již někde bylo, ale lupa mi nenašla… Hledám mýdlo na ruce pro AE pokožku (5let, má hlavně na hřbetech rukou). Prosím, poradíte konkrétní značky, které se vám osvědčily? Děkuji!

Ahoj, já používám mýdlo od značky Cerave, je úplně výborné a mají super i krém na tělo a na ruce. Jinak hodně se u nás osvědčilo i mýdlo od Biodermy (je to takový modrý gel) :) …určitě něco bez konzervantů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
11.5.22 14:00

@Sklenka6 Děkuji! Vyzkoušíme. Jinak mi bylo také doporučeno olivové mýdlo Knossos, už nějaký čas používáme a jsme spokojeni, tak můžeme doporučení poslat dál. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3016
11.5.22 14:09

Mně u dcery pomohlo dávat jí probiotika. Jakékoliv mazání bylo vždycky jenom mírné zlepšení, ať to byl jakkoliv drahý a vychvalovaný krém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.1.25 22:42

Je to forma kožní alergie?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na zkušenosti - zda se u některého z Vašich dítek toto (vizte foto) nevyskytlo. Synkovi je 20m. a už jednou se to objevilo, u Dr. jsme byli, po odběrech zjištěna přechozená borelióza (nikdo nechápeme, kde to vzal…), ale prý to tím nebude, jelikož protilátky nejsou aktivní, že prý už to muselo být dávno. Za pár dní to zmizelo a teď po pár měsících to má znova už cca týden - na tváři výraznější skvrna, která je chvíli větší, chvíli menší a k tomu různé mapy, které se objevují a mizí, putují… Nesvědí, nejsou vystouplé ani horké. Nemá vůbec žádné jiné příznaky, ani nudli, ani teplotu, je stejný v režimu i chování, jako kterýkoli jiný den. Na starším synovi byla borelióza onehdy poznat hned - měl flek na obličeji, celkově takový nemocný vzhled a byl unavený, proto si říkám, zda toto není alergického původu - já totiž jsem alergik i ekzematik, takže predispozice mají oba, ale toto jsem neviděla, ani u různorodých ekzémů s tím starším, ani u sebe. Děkuji za Vaše rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.12.25 03:59

Mám zkušenosti s atopickýmiekzémy, jsem ochoten se podělit o své zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
16.1.26 21:48

Ahoj, ráda bych předala svou zkušenost jako maminka, co má atopický ekzém a bohužel i děti. Moc mi pomohl mycí gel Neocide (Eneo). Je to náhrada za Cyteal, který má dlouhodobý výpadek. Je to antimikrobiální mýdlo, které se používá jako běžný mycí gel, uklidňuje pokožku a je o něco dražší, ale obsahuje speciální antimikrobiální složku, která je velmi šetrná k lidské tkáni. Mě dost uklidňuje atopák, sedí mi a je moc příjemný, i na obličeji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
22.1.26 17:34

@Elisabeth.648 Já tohle taky používám, narazila jsem na to, když vypadl Cyteal.. je super i na jakékoliv záněty, i na intimní partie, pro děti, dospělé.. je fakt šetrný a začala jsem ho kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek