Atopický ekzém – klub, sdružení – radíme si

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5894
9.5.17 08:43

@Evaa.j kozni nam dala kortikoidy a byl chvili klid. Atop nam nemokva, pokud to nerozskrabe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.17 10:56

Ahoj, mám dítě s atopickým ekzémem (vyskytuje se na rukou). Vyhýbáme se malování, tetování apod. Ale bude karneval a on touží po pomalovaném obličeji. Nemáte někdo zkušenost, jaké barvy na obličej jsou kvalitní, abych mu to jednou mohla dopřát? Máte někdo zkušenost se značkou Snazaroo? Děkuji. Peškarová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.17 10:57

Malování na obličej - atopik

Ahoj, mám dítě s atopickým ekzémem (vyskytuje se na rukou). Vyhýbáme se malování, tetování apod. Ale bude karneval a on touží po pomalovaném obličeji. Nemáte někdo zkušenost, jaké barvy na obličej jsou kvalitní, abych mu to jednou mohla dopřát? Máte někdo zkušenost se značkou Snazaroo? Děkuji. Peškarová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
14.9.17 12:22

@snowVwhite To chce leda vyzkoušet, sto lidí na to reagovat nemusí nijak a zrovna tvj syn pak ano. Zkusit pomalovat malou plochu na předloktí a pozorovat, nejlépe dvakrát a pak až bych riskla pomalovat obličej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.17 15:30

Díky. Já vim, že kožní problémy jsou u lidí individuální, šlo mi o jakoukoli informaci - nic jsem totiž nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.18 11:50

Zacinajici atop.ekzem

Dobry den, potrebovala bych prosim poradit, zda se jedna o atop. ekzem a co popr.na nej. Mam 4m syna a spustilo se mu to po hexa vakcine, ale ma i kvasinky v pusince. Prvni jsne mazali excipialem u lot… ale hrozna reakce, svedeni, zvercenani. Pak bambucke maslo a zinek, ale rozlezlo se to i na druhou tvar, kde ma asi 3 mensi lozicks. Dnes jsme poridili vtorecky od uriage-barier cica a xemose creme relipidantr, tak uvidime. Jeste uvazuji o aderme exogeme, co myslite? Vysadila jsem psenici, mleko, cukr, rajcara, tak uvidime. Mame v byte i pejska, ale ani ja a manzel nejsme alergici, tak se bojim, aby to nebylo na nej. Zatim si to neskrabe, jen ma sucha a ty cercena loziska na bocich tvare, ale bojim se, aby se to nerozlezlo. Co mohu delat vice a jak spravne mazat? Muze to byt i alergie na pejska nebo spise na potraviny ci reakce na hexu? Moc dekuji za vsechny rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
4.5.18 07:56

Ahoj všem, mám doma malého atopika, teď mu bude sedm měsíců a ekzém má od tří. Bojovali jsme všemožně, zkoušela jsem kde co, ale pořád to bylo špatné a na výsev pomohl vždy jedině Locoid, ale i ten bohužel krátce. Až mi pediatr doporučil něco, o čem teď už můžu říct, že je to ten „zázrak“, který jsem celou dobu hledala. Upozorňuji, že tohle není reklama, resp. nikdo mi za to neplatí. Jen jsem chtěla, aby o této masti věděli i ostatní zoufalí lidé, není moc známá. Možná to tady už někdo psal, opravdu jsem vše nepročítala :D Jmenuje se to SKINANIM, jedná se o dvě masti, noční a denní. Noční mastí mažu večer po mytí, denní ráno plus problematické oblasti až třikrát denně (např. tváře). Některé oblasti mažu i preventivně, tedy i když je má čisté (tváře, pod krkem, pod kolínky, kolínka). A zabírá perfektně! Dokonce bych řekla, že líp než kortikoidy. Sice to ekzém úplně nevyléčí, to ale žádné mazání. Ale na druhou stranu je to konečně přírodní mast bez kortikoidů, která opravdu pomáhá. Jediná nevýhoda - je to drahé. Ale nám to za to stojí. Pomohl i staršímu synovi na vyrážku na předloktí, kterou měl už asi měsíc. Nezabíraly na ni ani kortikoidy. Po Skinanimu byla za čtyři dny kompletně pryč. Doporučuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
4.5.18 08:20

@Pajanka
díky za tip, určitě se na to podívám :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.5.18 09:49

Ahoj,
já zase z vlastní zkušenosti můžu doporučit „tyčinku“ Lipikar Stick AP+. Letos jsem ji poprvé vyzkoušela a jsem naprosto spokojená. Jak začalo být teplo, udělal se mi okamžitě na krku ekzém, který jsem jí přetřela. Svědění ustalo téměř okamžitě a zčervenání do hodiny zmizelo taky. Od té doby ji mám neustále u sebe ;) Ale jak je tu už několikrát napsáno, u každého zabírá něco jiného. Třeba to pomůže alespoň někomu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
4.5.18 12:00

Ahojky holky, dneska jsem na tuto diskusi náhodou narazila. Zatím jsem teda stihla projet jen pár stránek. Mám doma ročního prcka, od tří měsíců chodíme na kožní s AE. Promazáváme mastmi, nejvíc zabírá locoid. Teď přes zimu to bylo celke v pohodě, ale teď, jak jsou ty vedra se to dost zhoršilo teda. Je to tak, že v létě se exém horší? Nebo by to mělo být naopak? Nemám s tím zatím moc zkušeností.
A taky jsem se chtěla zeptat, co u vás jednoznačně na to zbírá. Z těch pár stránek, co jsem tu vyčetla, jsem narazila na skinanim, ale z té ceny se mi teda protočily panenky. Můžu se zeptat @Pajanka, na jak dlouho ti to jedno balení vydrží? Mě to přijde strašně malý množství, že to musí být hned pryč. A pak ještě tu tyčinku Lipikar Stick AP+, tak na tu taky mrknu. Tak kdybyste ženy měly ještě nějaké super tipy, budu moc vděčná ;-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.5.18 19:50

@elunaH
U mě to bylo vždycky tak, že v místech, kde se kůže potí je ekzém nejhorší. Tzn. v horkém počasí byl ekzém horší (hlavně na krku, pod koleny a všude, kde jde kůže na kůži). Naopak v zimě to je na těchto místech celkem v pohodě, ale zase trpí kůže, která je vystavená chladu (hlavně prsty na rukou, když jsem byla líná si vzít rukavice :oops: ).
A co zabírá? To je těžký, každému něco jiného :zed:. S kamarádkou jsme si takhle předávali krémy a zkoušely. Ale základ je promazávat, promazávat a promazávat. Jedna z nejčastějších vět mojí mamky byla „Namaž se“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
22.5.18 20:47

Zkoušel někdo na ekzém biolampu? S jakým výsledkem? Uvažuju o tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
22.5.18 21:18

V lázních syn absolvoval terapii - 3× denně delší dobu, ale žádný výsledek jsem nepozorovala. Možná mají jiní uživatelé pozitivní výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
1.6.18 06:00

Každopádně biolampu jsem objednala a mohu potom podat hlášení.

A náhodou nemá někdo zkušenosti s léčbou zde? http://www.prosanum.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
17.7.18 10:22

@Mondau dobrý den, chci se zeptat, zda vám colostrum a aloe pomohlo od ekzému, mám sedmiměsíční holčičku a přemýšlím o tom jí to dát.. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek