Atopický ekzém

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
326
5.3.06 21:00

Atopický ekzem - prosím o radu

Ahoj holky,
jestli některá z Vás máte zkušenosti s atopickým ekzemem a jak na něj, prosím poraďte mi. Manžel jím trpí od svých 3 let a hlavně v zimně mu to dává pořádně zabrat. Nesmí sahat na špínu a oleje a nedostatek sluníčka mu to taky zhoršuje. Na sluníčku a v teple mu to mizí.
Také mám 3 letého synovce, který tím chudáček trpí od narození. A má to snad ještě horší a po celém těle, že ho musí stále něčím natírat a v noci ho i škrabkat, aby se mohl prospat. Zkoušeli všechno a chodí v Praze m Motole snad k té nejlepší dermatoložce a chudák to má pořád. Určitě by jim pomohl pobyt u moře, ale těch peněz se moc nedostává a tak Vás prosím, jestli mi nemůžete poradit nějakou mastičku nebo i internetové stránky, kde by mi poradili. Děkuji mnohokrát. :)

Evča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1718
5.3.06 21:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
6.3.06 07:20

Ahojky.

Šlo tady spousta diskuzí na toto téma. Dej si do vyhledávání atopický a uvidíš, kolik toho najdeš. My s tím bojujem taky.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
2.4.06 12:38

Já měl atopický ekzém od mala … co si pamatuju ruce, krk a pod koleny … chodil jsem na kožní, ale nic moc … spíš nic a stejné!
Nejdřív to vypadalo, že mi to i pomůže od vojny ;), ale nakonec ne :( …

Trochu pomohlo Španělsko a moře … ale nejvíc pomohla operace očí … 6,5 a 7 dioprtií … dalo by se říct, že hned po operaci ekzém zmizel a už není … takže si myslím, že je to projev „hlavy“ a ten „problém v hlavě“ se musí najít a odbourat. Říkali mi … po pubertě se to zlepší nebo to bude trvalé a nezlepšilo … a pak najednou v pětadvaceti pryč … pak věřte doktorům a kožařům zvlášť - oni stejně nevedí co na to a jen udržují stav tak trochu v mezích :)

zhoršovala to čokoláda a stres … to 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.4.06 16:48

Atopický ekzém

Milá Evčo, já mám syna s velmi silným atop. ekzémem, kortikoidy sice zabírali, ale za chvíli se ekzém vrátil, možná ještě v horším množství. O vedlejších účincích ani nemluvě, navíc se synovi přidala ještě alergie, astma. Protože jsem zdravotnice, hledala jsem řešení a nechci to zakřiknout- ťuk, ťuk, ťuk :D ,řešení jsem našla, pomalu vysazujeme krémy a mastičky, na minimum jsme snížila léky na alergii, samozřejmě za podpory naší lékařky.
Pokud by jsi měla zájem vědět více, stačí písnout na mujmejlaposta@centrum.cz, ráda Ti napíšu více. Lucie.

• Citovat
  • Upravit
41
4.4.06 09:27

Re: Atopický ekzém

Luckap píše:
Milá Evčo, já mám syna s velmi silným atop. ekzémem, kortikoidy sice zabírali, ale za chvíli se ekzém vrátil, možná ještě v horším množství. O vedlejších účincích ani nemluvě, navíc se synovi přidala ještě alergie, astma. Protože jsem zdravotnice, hledala jsem řešení a nechci to zakřiknout- ťuk, ťuk, ťuk :D ,řešení jsem našla, pomalu vysazujeme krémy a mastičky, na minimum jsme snížila léky na alergii, samozřejmě za podpory naší lékařky.
Pokud by jsi měla zájem vědět více, stačí písnout na mujmejlaposta@centrum.cz, ráda Ti napíšu více. Lucie.

:) a nejde to písnout i sem … atopický ekzém je dost rozšířený a o radu bude zájem … moje švagrová tím také trpí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.4.06 19:47

Jsem taky pro to písnou to sem.můj tříměsíční kluk se taky hodně trápí…ekzém mu nedopřává chvíli klidu.Škrabe se ve spánku,jestli se tomu spánek dá říct.Budí se cca po půl hodinách a pak dlouze pláče a škrabe se a škrabe.Nechce se nám do něj pořád rvát chemii(která ho docela fest utlumuje),jestli je jiné řešení.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.4.06 16:35

Ekzém

Protože vidím, že je o tyto informace zájem, základní informace Vám napíšu. Jedná se o krém, u větších dětí i dospělých je možné ho ještě doplnit extraktem. Hlavní složkou těchto preparátů je výtažek z rostlinky, která se jmenuje Perilla. Tou již ve staré Číně léčili projevy alergií, a to projevy všech druhů.- od astma, přes ekzém, sennou rýmu atd. Všechny tyto preparáty jsou čistě přírodní, zvláště krém, který mohou užívat i velmi malé děti, těhotné a kojící- což se nedá říci o kortikoidech. Krém je bez parfemace a chemických přídavků. Na požádání Vám pošlu bližší informace, kde preparát sehnat, kolik stojí apod. Nerada bych byla nařčena ze skryté reklamy. Můj syn měl také problémy se svěděním, a neustálým škrabání, praskala mu kůže až do krve, v noci kvůli svědění a škrabání nespal, přes den byl unavený, nechtěl jíst…byl to začarovaný kruh, naštěstí je to už za námi.Příjemný den. Lucie.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.4.06 18:07

to Luckap…mám zájem o bližší informace.A tedy zde je můj mail wild.boy@seznam.cz.Díky předem za info.

• Citovat
  • Upravit
miki0
30.12.09 21:36

mohlo by pomoci

Dobrý den, Evčo,
mám 3 letého synka, musím to zaklepat, ted má klid, ale když byl malý, bylo to něco, vyzkoušeli jsme toho taky mraky, nakonec zabral Menalind od Hartmann - kupovali jsme v lékárně a v podobě mastnějšího krému, než mléka. Také jsme koupali v roztoku soli z mrtvého moře od alexisu - kupováno v prodejně pro zdravý životní styl 1 kg za 130,– je i menší balení na vyzkoušení.

Přeji, ať je brzy líp.

Mějte se Lenka

• Citovat
  • Upravit
4041
3.7.17 18:24

Uz jsem to tu psala, ale je to dyl, napisu klidne znova. Me z ekzemu dostal MuDr. Jonáš- Praha, toho casu Institut celostni mediciny. Nevim, kde pusobi ted. Mimo jine mi doporucil vyhybat se mleku a mlecnym vyrobkum. Ve velkem jsem si varila caje Lapacho a Vilcacoru.
Od te doby, co me dal dokupy, mam od ekzemu svaty klid uz 10 let.
Dalsi mala rada je zinkova mast od zdejsi moc sikovne maminky LuckaHor, vyrabi domaci masti a jeji zinkovka je na ekzemy skvela! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
3.7.17 18:26

Na promazavani tez doporucuju Lenienskou mast michanou v lekarne, snad ji jeste delaj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.21 22:59

Ahoj vsem, muj manzel take trpi na atopicky ekzem. Krome leta se trapil celorocne. Zahyby, ruce, v oblasti bederni patere a krk. Vse rude, mokvave a rozskrabane do krve. Masticky nepomahaly a kortikoidy pouzival opravdu minimalne a kdyz uz to bylo neunosne.
Zacala jsem hledat, jak by se dalo pomoci jinak. Na jare jsme nasadili koprivovou kuru. Sbirala jsem mlade koprivy a pil to dva tydny a pak tri tydny pauza. Takhle jsme to delali i v lete. Koprivy jsem nasusila i na obdobi zimy. Musim rict, ze tech neni nikdy dost a jsou opravdu nad zlato!!!
Dalsi zazrak, ktery jsme vyzkouseli je olej z cerneho kminu. Tento olej je na vice neduhu a krome skvelych ucinku na ekzem, je i vyborny na imunitu. Ten jsme si nasadili oba a pili jsme ho od konce leta do jara. Prvni 3 mesice jsme si davali 1 lzici rano na lacno a druhou lzici vecer. Chutove je to sice nic moc, ale kdyz ma neco pomoct, musi se to vydrzet. Clovek si pak na to zvykl a byl to takovy nas kminovy ritual.
Kdyz nastalo obdobi zimy, tak jsem porad cekala, kdy se manzel zacne drapat a rudnout… Obcas se mu neco vyhodilo, ale vubec to nebylo to, co mel x let predtim.
Ted mame s olejem asi rok pauzu a manzel je uplne „cisty“. Kdyz se zapoti nebo je v prasnem prostredi, tak se obcas poskrabe a sem tam se mu neco vyhodi, ale zaden extrem to neni.
Kdyz jsme s olejem zacinali, byli jsme upozorneni, ze nas to muze nejaky cas „cistit“. Ja jsem nepocitila zadne zmeny, ale manzel sedel na zachode porad. :oops:
Nevim, jak je to s uzivanim u deti, ale tehotne i kojici maminky to muzou a doknce to podporuje tvorbu mleka. Jako mazani se muze pouzivat take.
Urcite si najdete informace a hlavne je treba trpelivost. Vysledky nejsou videt hned.
Takze kopriva x olej z cerneho kminu. :palec:

• Citovat
  • Upravit
Sojina
29.2.24 11:59

Já, pokud by někdo chtěl, pošlu informace k produktům, které vám s atopickým ekzémem OPRAVDU POMŮŽE. Jde o přírodní produkty a ne žádné léky - a dětem budou chutnat :-)
A to i s jinými kožními problémy či střevními problémy, u dětí třeba prdíky :-)

• Citovat
  • Upravit
2977
29.2.24 13:37
@Sojina píše:
Já, pokud by někdo chtěl, pošlu informace k produktům, které vám s atopickým ekzémem OPRAVDU POMŮŽE. Jde o přírodní produkty a ne žádné léky - a dětem budou chutnat :-)
A to i s jinými kožními problémy či střevními problémy, u dětí třeba prdíky :-)

tak co? už se někdo chytil na všelék? :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek