Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
jestli některá z Vás máte zkušenosti s atopickým ekzemem a jak na něj, prosím poraďte mi. Manžel jím trpí od svých 3 let a hlavně v zimně mu to dává pořádně zabrat. Nesmí sahat na špínu a oleje a nedostatek sluníčka mu to taky zhoršuje. Na sluníčku a v teple mu to mizí.
Také mám 3 letého synovce, který tím chudáček trpí od narození. A má to snad ještě horší a po celém těle, že ho musí stále něčím natírat a v noci ho i škrabkat, aby se mohl prospat. Zkoušeli všechno a chodí v Praze m Motole snad k té nejlepší dermatoložce a chudák to má pořád. Určitě by jim pomohl pobyt u moře, ale těch peněz se moc nedostává a tak Vás prosím, jestli mi nemůžete poradit nějakou mastičku nebo i internetové stránky, kde by mi poradili. Děkuji mnohokrát. ![]()
Evča
Posílám pár odkazů .....
http://www.ekzem.cz/text.php?id=4
http://www.proalergiky.cz/katalog.php?…
http://www.potravinova-alergie.info/…xem-leky.php
http://www.menalind.cz/home.phtml
Ahojky.
Šlo tady spousta diskuzí na toto téma. Dej si do vyhledávání atopický a uvidíš, kolik toho najdeš. My s tím bojujem taky.
Ivulka
Já měl atopický ekzém od mala … co si pamatuju ruce, krk a pod koleny … chodil jsem na kožní, ale nic moc … spíš nic a stejné!
Nejdřív to vypadalo, že mi to i pomůže od vojny
, ale nakonec ne
…
Trochu pomohlo Španělsko a moře … ale nejvíc pomohla operace očí … 6,5 a 7 dioprtií … dalo by se říct, že hned po operaci ekzém zmizel a už není … takže si myslím, že je to projev „hlavy“ a ten „problém v hlavě“ se musí najít a odbourat. Říkali mi … po pubertě se to zlepší nebo to bude trvalé a nezlepšilo … a pak najednou v pětadvaceti pryč … pak věřte doktorům a kožařům zvlášť - oni stejně nevedí co na to a jen udržují stav tak trochu v mezích ![]()
zhoršovala to čokoláda a stres … to 100%
Milá Evčo, já mám syna s velmi silným atop. ekzémem, kortikoidy sice zabírali, ale za chvíli se ekzém vrátil, možná ještě v horším množství. O vedlejších účincích ani nemluvě, navíc se synovi přidala ještě alergie, astma. Protože jsem zdravotnice, hledala jsem řešení a nechci to zakřiknout- ťuk, ťuk, ťuk
,řešení jsem našla, pomalu vysazujeme krémy a mastičky, na minimum jsme snížila léky na alergii, samozřejmě za podpory naší lékařky.
Pokud by jsi měla zájem vědět více, stačí písnout na mujmejlaposta@centrum.cz, ráda Ti napíšu více. Lucie.
Luckap píše:
Milá Evčo, já mám syna s velmi silným atop. ekzémem, kortikoidy sice zabírali, ale za chvíli se ekzém vrátil, možná ještě v horším množství. O vedlejších účincích ani nemluvě, navíc se synovi přidala ještě alergie, astma. Protože jsem zdravotnice, hledala jsem řešení a nechci to zakřiknout- ťuk, ťuk, ťuk,řešení jsem našla, pomalu vysazujeme krémy a mastičky, na minimum jsme snížila léky na alergii, samozřejmě za podpory naší lékařky.
Pokud by jsi měla zájem vědět více, stačí písnout na mujmejlaposta@centrum.cz, ráda Ti napíšu více. Lucie.
a nejde to písnout i sem … atopický ekzém je dost rozšířený a o radu bude zájem … moje švagrová tím také trpí
Jsem taky pro to písnou to sem.můj tříměsíční kluk se taky hodně trápí…ekzém mu nedopřává chvíli klidu.Škrabe se ve spánku,jestli se tomu spánek dá říct.Budí se cca po půl hodinách a pak dlouze pláče a škrabe se a škrabe.Nechce se nám do něj pořád rvát chemii(která ho docela fest utlumuje),jestli je jiné řešení.
Protože vidím, že je o tyto informace zájem, základní informace Vám napíšu. Jedná se o krém, u větších dětí i dospělých je možné ho ještě doplnit extraktem. Hlavní složkou těchto preparátů je výtažek z rostlinky, která se jmenuje Perilla. Tou již ve staré Číně léčili projevy alergií, a to projevy všech druhů.- od astma, přes ekzém, sennou rýmu atd. Všechny tyto preparáty jsou čistě přírodní, zvláště krém, který mohou užívat i velmi malé děti, těhotné a kojící- což se nedá říci o kortikoidech. Krém je bez parfemace a chemických přídavků. Na požádání Vám pošlu bližší informace, kde preparát sehnat, kolik stojí apod. Nerada bych byla nařčena ze skryté reklamy. Můj syn měl také problémy se svěděním, a neustálým škrabání, praskala mu kůže až do krve, v noci kvůli svědění a škrabání nespal, přes den byl unavený, nechtěl jíst…byl to začarovaný kruh, naštěstí je to už za námi.Příjemný den. Lucie.
to Luckap…mám zájem o bližší informace.A tedy zde je můj mail wild.boy@seznam.cz.Díky předem za info.
Dobrý den, Evčo,
mám 3 letého synka, musím to zaklepat, ted má klid, ale když byl malý, bylo to něco, vyzkoušeli jsme toho taky mraky, nakonec zabral Menalind od Hartmann - kupovali jsme v lékárně a v podobě mastnějšího krému, než mléka. Také jsme koupali v roztoku soli z mrtvého moře od alexisu - kupováno v prodejně pro zdravý životní styl 1 kg za 130,– je i menší balení na vyzkoušení.
Přeji, ať je brzy líp.
Mějte se Lenka
Uz jsem to tu psala, ale je to dyl, napisu klidne znova. Me z ekzemu dostal MuDr. Jonáš- Praha, toho casu Institut celostni mediciny. Nevim, kde pusobi ted. Mimo jine mi doporucil vyhybat se mleku a mlecnym vyrobkum. Ve velkem jsem si varila caje Lapacho a Vilcacoru.
Od te doby, co me dal dokupy, mam od ekzemu svaty klid uz 10 let.
Dalsi mala rada je zinkova mast od zdejsi moc sikovne maminky LuckaHor, vyrabi domaci masti a jeji zinkovka je na ekzemy skvela! ![]()
Na promazavani tez doporucuju Lenienskou mast michanou v lekarne, snad ji jeste delaj..
Ahoj vsem, muj manzel take trpi na atopicky ekzem. Krome leta se trapil celorocne. Zahyby, ruce, v oblasti bederni patere a krk. Vse rude, mokvave a rozskrabane do krve. Masticky nepomahaly a kortikoidy pouzival opravdu minimalne a kdyz uz to bylo neunosne.
Zacala jsem hledat, jak by se dalo pomoci jinak. Na jare jsme nasadili koprivovou kuru. Sbirala jsem mlade koprivy a pil to dva tydny a pak tri tydny pauza. Takhle jsme to delali i v lete. Koprivy jsem nasusila i na obdobi zimy. Musim rict, ze tech neni nikdy dost a jsou opravdu nad zlato!!!
Dalsi zazrak, ktery jsme vyzkouseli je olej z cerneho kminu. Tento olej je na vice neduhu a krome skvelych ucinku na ekzem, je i vyborny na imunitu. Ten jsme si nasadili oba a pili jsme ho od konce leta do jara. Prvni 3 mesice jsme si davali 1 lzici rano na lacno a druhou lzici vecer. Chutove je to sice nic moc, ale kdyz ma neco pomoct, musi se to vydrzet. Clovek si pak na to zvykl a byl to takovy nas kminovy ritual.
Kdyz nastalo obdobi zimy, tak jsem porad cekala, kdy se manzel zacne drapat a rudnout… Obcas se mu neco vyhodilo, ale vubec to nebylo to, co mel x let predtim.
Ted mame s olejem asi rok pauzu a manzel je uplne „cisty“. Kdyz se zapoti nebo je v prasnem prostredi, tak se obcas poskrabe a sem tam se mu neco vyhodi, ale zaden extrem to neni.
Kdyz jsme s olejem zacinali, byli jsme upozorneni, ze nas to muze nejaky cas „cistit“. Ja jsem nepocitila zadne zmeny, ale manzel sedel na zachode porad. ![]()
Nevim, jak je to s uzivanim u deti, ale tehotne i kojici maminky to muzou a doknce to podporuje tvorbu mleka. Jako mazani se muze pouzivat take.
Urcite si najdete informace a hlavne je treba trpelivost. Vysledky nejsou videt hned.
Takze kopriva x olej z cerneho kminu. ![]()
Já, pokud by někdo chtěl, pošlu informace k produktům, které vám s atopickým ekzémem OPRAVDU POMŮŽE. Jde o přírodní produkty a ne žádné léky - a dětem budou chutnat ![]()
A to i s jinými kožními problémy či střevními problémy, u dětí třeba prdíky ![]()
@Sojina píše:
Já, pokud by někdo chtěl, pošlu informace k produktům, které vám s atopickým ekzémem OPRAVDU POMŮŽE. Jde o přírodní produkty a ne žádné léky - a dětem budou chutnat
A to i s jinými kožními problémy či střevními problémy, u dětí třeba prdíky
tak co? už se někdo chytil na všelék?
![]()