Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Babisovkaa píše:
@KáčaaBarča jo to bude super ten kočárekmožná se na to vodítko někde podívám
ale stejně si myslím, že ho raději povezu v kočárku než abych šla dvě hodiny do obchodu do kterého chodím normálně 5 minut
Taky se mi líbí, kdyby to nebyl kočárek, tak bych to chodítko taky nepořizovala… Tak to jo, my máme obchod kousek, tak ho pořídíme a bude se nám hodit i do obchodních center (jsme z Prahy), malá chodí ráda nakupovat =), no jo je to správná ženská
…
@Babisovkaa píše:
@KáčaaBarčatak to teda… můj chodí rád na pivo
okusovat podtácky
Tak to máš doma zase správnýho chlapa… Nebude to trvat dlouho a nezůstane jen u okusování tácků
…
@KáčaaBarča píše:
Ahoj holky,
nepořídily jste nějaká z Vás svému maličkéku botičky Attipas (vhodné pro první krůčky)? Našla jsem je na www.prodeti.cz a strašně se mi líbí… Jsou úplně úžasný
… Máte je někdo?
my máme takové
jsou super nekloužou a dobře se obouvají ![]()
@lcj3232 píše:
my máme takovéjsou super nekloužou a dobře se obouvají
Jéé, jsi tu taky
… A chodí malý už? Kdy vám bude přesně rok? Málá jěště nechodí, ale máme ještě měsíc, aby malá „utekla roku“. Malá se narodila 31.3.2013 ve 13.00, musím se pochlubit i časem
…
Jinak máte hezké capáčky, taky je v pondělí pořídíme…
@KáčaaBarča píše:
Jéé, jsi tu taky… A chodí malý už? Kdy vám bude přesně rok? Málá jěště nechodí, ale máme ještě měsíc, aby malá „utekla roku“. Malá se narodila 31.3.2013 ve 13.00, musím se pochlubit i časem
…
Jinak máte hezké capáčky, taky je v pondělí pořídíme…
nám se malý narodil 1.5.2013 v 16.45
také ještě nechodí, jen leze a nesedí
prý máme taky ještě čas
@lcj3232 píše:
nám se malý narodil 1.5.2013 v 16.45také ještě nechodí, jen leze a nesedí
![]()
prý máme taky ještě čas
To máte ještě dost času… Kamárádka má také chlapečka (o tři týdny mladšího než je Barunka) a ten začal sedět teprve nedávno. Když leze tak nemá potřebu sedět
…
Ahoj, my Attipasy máme. Mála nechtěla nosit žádné botičky. Jediné co snesla byly ponožky. Až jsem našla tyto, tak jsem jí je koupila na doma. Jsou velmi vzdušné, tak dneska už je nosíme i ven
… Už ji, ale nožička vyrostla, tak musíme pořídít další.
@Pavlína.U píše:
Ahoj, my Attipasy máme. Mála nechtěla nosit žádné botičky. Jediné co snesla byly ponožky. Až jsem našla tyto, tak jsem jí je koupila na doma. Jsou velmi vzdušné, tak dneska už je nosíme i ven… Už ji, ale nožička vyrostla, tak musíme pořídít další.
a jaké jste koupili? ![]()
Na první krůčky je třeba už pevná botička v kotníku, v těchto vedrech klidně i kotníkové sandálky.
Naše dětská doktorka mi říkala ať koupíme opravdu pořádné botky, že se pak musí koukat na ty zbytečně zničený nožky malých dětí.
Taky je máme a super
jsem z nich nadšená. Konkrétně máme http://www.voovoobaby.com/…0pink007.JPG trošku bláznivé, ale jsou správňácké. Koupila jsem je v outdoorkids v liberci přímo v prodejně. Pevné botky ke kotníku a s pevným opatkem mi nepřijdou správné. Nosila je celá naše generace a všichni sme měli problémy s chodidly
já tomu prostě nějak nevěřím, že je to správně. Noha se nevyvíjí jak má, nemá dost prostoru a má hodně podpory a proto některé balanční svaly mohou a taky často zakrní. Kdyby mělo mít dítě botičku s pevným opatkem, tak se narodí s kopytem. Tyto botky simulují chůzi na boso a chrání chodidlo od nejhoršího (větvičky, ostřejší kamínky, bodavý a kousavý hmyz v trávě, atd… já jsem spokojená a dcera taky spokojeně ťape ![]()
Podobné „botky“ jsme si dovezli z Itálie, malá je nosí ráda, budu hledat vetsi…mmch syn mel vpadlej kotnik dovnitr (nosil boty s pevnou patou, zirafou atd…) pote co jsme rok cvicili a nakonec poridili taky botky uplne volne, se mu nozicka zacala spravovat… Moje mamka, kdyz vidi u obou takove boticky ma poznamky typu jak jim kazim nohy - a to i kdyz sama vidi, ze se to klukovi spravuje a ze holcicka zatim nevypada, ze by mela nejakou vadu… mamka rika cosi o kerich, ke kterym se musi vazat opory, aby dobre rostly, no taky argument
nejak si neumim predstavit, ze by nekomu, kdo chodi bosky, v dusledku toho se vytvorila spatna klenba nebo tak… to s tim kopytem mi prijde vtipny ![]()