Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Fifi2 píše:
Já se nad takovými jmény bavím u pediatricky, když se zapisuju do pořadníku..to jsou samé Emily, Annabellky, Victorie atd.
![]()
já jsem pro jména z českého kalendáře. Myslím, že máme dost krásných jmen. Navíc by mě nebavilo pořád někde vysvětlovat jak se to jméno pise, nikdo by mi ani k svátku nepopral. Nevím co je to za trend. Ale proti gustu…je to stejne jen na Vás.
Jasně, někteří musí být za každou cenu světoví. Jako by měli mindrák, že jsou Češi. U nás máme jména Nicolas, Nicol, Ella, Amélie apod.
Mě se líbí, pokud je otec cizinec, nebo máte cizí příjmení tak super…u fakt ryze českého příjmení bych nedala… Např Audrey Vomáčková
Jako s psaním a vyslovovanim, zrovna u tohohle jména pokud není člověk uplný ignorant, tak by to neměl být problém Audrey Hepburn zná snad každý… A děti ve školce se 2×, 3× zeptaji a pak už budou vědět. ![]()
My máme multikulturní školku, takže tam by úplně zapadla ![]()
Líbí, teta tak pojmenovala svého psa a moc mu to pasuje. ![]()
Příspěvek upraven 06.05.19 v 22:42
@stín katedrál píše:
Líbí, teta tak pojmenovala svého psa a moc mu to pauje.
@Fifi2 píše:An, to máme, taková Božidara je moc pěkné jméno
Já se nad takovými jmény bavím u pediatricky, když se zapisuju do pořadníku..to jsou samé Emily, Annabellky, Victorie atd.
![]()
já jsem pro jména z českého kalendáře. Myslím, že máme dost krásných jmen. Navíc by mě nebavilo pořád někde vysvětlovat jak se to jméno pise, nikdo by mi ani k svátku nepopral. Nevím co je to za trend. Ale proti gustu…je to stejne jen na Vás.
@Lu1234 píše: Česká varianta je Oldřiška. Za mě ani jedno.
U Audrey není česká varianta ![]()
@Morrígan Ní_Boii já napsala, že máme dost krásných jmen, ne že máme krásné vsechny jména..
ale Božidara se aspoň nehodí na psa ![]()
@MartinaIrena světoví
jste mi připomněla nuda pláž v slunce senu ![]()
Proc ne, aspon to nebude mit kazda druha Ceska. A kazdy kdo porad rika ze v Cechach ne, tak rika nebo dava Hebrejska jmena. To je aspon Anglicke/Evropske.
Za mne do českého prostředí je i ta zmiňovaná Božidara libozvučnější. Sto lidí, sto chutí, ale já osobně bych dcerku takto nepojmenovala ani náhodou.
@Fifi2 píše:
@Morrígan Ní_Boii já napsala, že máme dost krásných jmen, ne že máme krásné vsechny jména..ale Božidara se aspoň nehodí na psa
A které, prosím? ![]()
@Morrígan Ní_Boii Adriana, Patricie, Sofie, Valerie, Andrea, Veronika, Sára atd…tyhle jmena se líbí mi třeba, chápu, že někomu nemusí, ale nebiji do oci.
Nedávno jsem šla po ulici a matka na dítě křičela :"pojď sem Brendne ". Samozřejmě jsem se začala hrozně smát, kdo proboha v Česku pojmenuje dítě Brandon
mimochodem matka byla naštvaná, nechápu proč ![]()
@Serpentini Jo jo, já jsem zas nedávno jela autobusem s takovou rozjívenou holčičkou, na kterou maminka: „Nech už toho, Samantho!“ Taky jsem se musela docela držet, abych se nezasmála. ![]()
@Fifi2 píše:
@Morrígan Ní_Boii Adriana, Patricie, Sofie, Valerie, Andrea, Veronika, Sára atd…tyhle jmena se líbí mi třeba, chápu, že někomu nemusí, ale nebiji do oci.
Sara je hebrejské jméno
Andrea mě přijde jako jméno pro chlapa ![]()