Augmentace a bolesti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24
8.9.25 10:26

@Johanah22
Prsa jinak docela ok, natažený sval také polevil. Neumím si tedy upřímně představit ze tohle člověk dokáže celé vytěsnit a žít jako dřív :nevim: a když už tak buuuuh vi kdy. Jste momentálně jak jste sama řekla pro me alespon kapička optimismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
8.9.25 11:24

Ahaa, tak to mě tenkrát chytaly vyloženě křeče. Byla to bolest jak při porodu, křeč a pak to pomalou s tlakem ustupovala, jak kdybych se vypouštěla :lol:. Nechápu, že tohle nikoho při předepisování těch léků nenapadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
9.9.25 10:25

@Johanah22 jeste se chci optat, mela jste také tlaky na hrudi až Vás to přivádělo chvílemi co psychického stavu dušení? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
9.9.25 13:41

Měla. Myslím, že je to docela běžný, protože ta tíha na hrudi je něco nového, sedá si to, tlačí… ale u mě se to projevovalo i později a zjistila jsem, že to byly náběhy na panické ataky. S jednou jsem nakonec skončila v nemocnici, protože jsem se bála, co se to se mnou děje. Byl to následek těch všech bolestí, problémů, komplikací, nejistot atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
9.9.25 16:27

@Johanah22 tak kontrola dnes v poradku, doktor byl velmi spoky a kompresní podprda konečně pryč a koupena a nasazena modelační. Bože to je úleva. A samozřejmě ano … panicke ataky a u me celkem slušné a každodenní takze jsem dostala na předpis pěkně neurol kdyby cokoli 🤦🏽‍♀️ mate nějaký typ jak se jich zbavit? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
9.9.25 17:55

Super! To je skvělá zpráva a na ten žaludek vám řekl co?
Noo, pomohla až terapie a nepotlačování jakýchkoliv emocí, prostě jsem hodila za záda takovou tu neustálou potřebu být silná a vyprdla se na takový to stigma: “vždyť máš nový prsa! Musíš být nadšená!!!” No nemusím, protože to sice bylo moje rozhodnutí, ale bohužel o tom, jak to s člověkem zamává nejen fyzicky se nikde nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
9.9.25 20:39

@Johanah22 zaludek se rozjel tou hromadou medikace a stresem a pokračuje samozřejmě hlavně v moji hlavě 🫣 🙏🏼
No snad se dam brzy do kupy ale také stejně přemýšlím o nějakém sezeni, terapii, meditaci uz jen proto ze je vic než zřejmé ze na tyhle psycho veci mam bohužel určitě dispozice 🙏🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
9.9.25 21:02

Jasně!! Terapie není ostuda. Moc moc vám držím palce, protože si tohle všechno živě pamatuju, ale jsem si jistá, že až se prsa plně zahojí a vy začnete fungovat jako předtím, tak budete spokojená :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.9.25 09:39

@Johanah22 jeste se chci optat, kdy Vam tak nejak zmizeli v uvozovkách ty nejhorší bolesti, komplikace a období ze jste se defakto cítila uz zdravě, plná energie zase a mohla se vrátit svým způsobem ke všemu nebo do běžného chodu aniž by jste na té hrudi neco cítila? 🙏🏼 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
10.9.25 10:43

No, to asi nejsem ideální člověk na tuhle otázku, protože já jsem cca 3 týdny po první operaci mastila znovu na sál kvůli tomu, že se mi rozjela na jednom prsu jizva a hrozila infekce. Hrálo se i s tím, že by mi implantát vyndali úplně (což by bylo asi na 3 měsíce). Během druhé operace mi celý implantát usazovali výš a přešívali to tam nějak a celý to bylo s dost nejistým výsledkem ohledně udržení implantátu, takže já jsem se pak strašné bála. Myslim, že žít normálně (jako cvičení, plné fungování rukou atd…) jsem začala až třeba za 4-5 měsíců. Prsa jsem si začala užívat až rok a čtvrt na to v létě (chození bez podprsenky, odhalené plavky…), ale to reoperované například během ovulace cítím do dnes. Nijak extra, ale vím o něm. Spoustu holek to po augmentaci nemá tak, že by o prsou vůbec nevěděly, jen se o tom moc nemluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
10.9.25 12:54

@Johanah22 jezis vy jste si teda šíleně vytrpěla 🫣 🫣 🫣 ja nemám za sebou jeste ani dva týdny a prijde mi to jako totální psycho a ze uz je to celou věčnost. Opravdu moc moc moc klobouk dolu před Vámi! 🙏🏼 🤍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
11.9.25 08:50

@Johanah22 mohu mít ještě dotaz? Dnes po probuzení jsem cítila obzvlášť velký tlak na hrudníku a samozřejmě jsem se též probudila s oběma rukama nad hlavou. Od té doby opravdu nepříjemná bolest a tlak.. :? vím že se ptám na každou malichernost ale uklidňuje mě to poté a jsem si jistější. Většinou tyhle pocity po ránu mívám že se cítím přidušená ale dnes přidušená a bolavá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
11.9.25 09:54

Myslím, že to bude kombinace toho už dlouhého spaní na zádech, ale stále vesměs nové tíže na hrudníku + to že jste měla zvedlé ty ruce…
Ono to člověka všechno vyděsí, protože fakt každý den se objeví něco nového, protože je to fakt veliký zásah do těla a postupně to srůstá, sedá si a přesouvá se, ty tkáně jsou hodně zasažený a pořád oteklý a jak ten otok padá, tak to je taky cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elielieliii
11.9.25 14:08

Musí se srovnat držení těla, jinak rozložená váha, absence pohybu atd. plus léky na bolest žaludku nesvědčí. Otázka, jakou jsi měla kondici a stav svalstva před operací. Je dobré pořádně zaposilovat vršek, ale to je teď už irelevantní.
Až budeš OK, posil mezilopatkový svalstvo hlavně. Teď hlavně dodrž klid!
A gratuluji k „novým holkám“ stojí to za to ;)

• Citovat
  • Upravit
24
12.9.25 11:02

Holky jste zlatý 🙏🏼 🤍 takové vzpruhy jsem potřebovala a slyšet jen obyčejně od někoho ze přijdou lepší zítřky! 😊 🤍 🤍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová