Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Johanah22
Prsa jinak docela ok, natažený sval také polevil. Neumím si tedy upřímně představit ze tohle člověk dokáže celé vytěsnit a žít jako dřív
a když už tak buuuuh vi kdy. Jste momentálně jak jste sama řekla pro me alespon kapička optimismu.
Ahaa, tak to mě tenkrát chytaly vyloženě křeče. Byla to bolest jak při porodu, křeč a pak to pomalou s tlakem ustupovala, jak kdybych se vypouštěla
. Nechápu, že tohle nikoho při předepisování těch léků nenapadne…
@Johanah22 jeste se chci optat, mela jste také tlaky na hrudi až Vás to přivádělo chvílemi co psychického stavu dušení? ![]()
Měla. Myslím, že je to docela běžný, protože ta tíha na hrudi je něco nového, sedá si to, tlačí… ale u mě se to projevovalo i později a zjistila jsem, že to byly náběhy na panické ataky. S jednou jsem nakonec skončila v nemocnici, protože jsem se bála, co se to se mnou děje. Byl to následek těch všech bolestí, problémů, komplikací, nejistot atd…
@Johanah22 tak kontrola dnes v poradku, doktor byl velmi spoky a kompresní podprda konečně pryč a koupena a nasazena modelační. Bože to je úleva. A samozřejmě ano … panicke ataky a u me celkem slušné a každodenní takze jsem dostala na předpis pěkně neurol kdyby cokoli 🤦🏽♀️ mate nějaký typ jak se jich zbavit? ![]()
Super! To je skvělá zpráva a na ten žaludek vám řekl co?
Noo, pomohla až terapie a nepotlačování jakýchkoliv emocí, prostě jsem hodila za záda takovou tu neustálou potřebu být silná a vyprdla se na takový to stigma: “vždyť máš nový prsa! Musíš být nadšená!!!” No nemusím, protože to sice bylo moje rozhodnutí, ale bohužel o tom, jak to s člověkem zamává nejen fyzicky se nikde nemluví.
@Johanah22 zaludek se rozjel tou hromadou medikace a stresem a pokračuje samozřejmě hlavně v moji hlavě 🫣 🙏🏼
No snad se dam brzy do kupy ale také stejně přemýšlím o nějakém sezeni, terapii, meditaci uz jen proto ze je vic než zřejmé ze na tyhle psycho veci mam bohužel určitě dispozice 🙏🏼
Jasně!! Terapie není ostuda. Moc moc vám držím palce, protože si tohle všechno živě pamatuju, ale jsem si jistá, že až se prsa plně zahojí a vy začnete fungovat jako předtím, tak budete spokojená
.
@Johanah22 jeste se chci optat, kdy Vam tak nejak zmizeli v uvozovkách ty nejhorší bolesti, komplikace a období ze jste se defakto cítila uz zdravě, plná energie zase a mohla se vrátit svým způsobem ke všemu nebo do běžného chodu aniž by jste na té hrudi neco cítila? 🙏🏼 😊
No, to asi nejsem ideální člověk na tuhle otázku, protože já jsem cca 3 týdny po první operaci mastila znovu na sál kvůli tomu, že se mi rozjela na jednom prsu jizva a hrozila infekce. Hrálo se i s tím, že by mi implantát vyndali úplně (což by bylo asi na 3 měsíce). Během druhé operace mi celý implantát usazovali výš a přešívali to tam nějak a celý to bylo s dost nejistým výsledkem ohledně udržení implantátu, takže já jsem se pak strašné bála. Myslim, že žít normálně (jako cvičení, plné fungování rukou atd…) jsem začala až třeba za 4-5 měsíců. Prsa jsem si začala užívat až rok a čtvrt na to v létě (chození bez podprsenky, odhalené plavky…), ale to reoperované například během ovulace cítím do dnes. Nijak extra, ale vím o něm. Spoustu holek to po augmentaci nemá tak, že by o prsou vůbec nevěděly, jen se o tom moc nemluví.
@Johanah22 jezis vy jste si teda šíleně vytrpěla 🫣 🫣 🫣 ja nemám za sebou jeste ani dva týdny a prijde mi to jako totální psycho a ze uz je to celou věčnost. Opravdu moc moc moc klobouk dolu před Vámi! 🙏🏼 🤍
@Johanah22 mohu mít ještě dotaz? Dnes po probuzení jsem cítila obzvlášť velký tlak na hrudníku a samozřejmě jsem se též probudila s oběma rukama nad hlavou. Od té doby opravdu nepříjemná bolest a tlak..
vím že se ptám na každou malichernost ale uklidňuje mě to poté a jsem si jistější. Většinou tyhle pocity po ránu mívám že se cítím přidušená ale dnes přidušená a bolavá ![]()
Myslím, že to bude kombinace toho už dlouhého spaní na zádech, ale stále vesměs nové tíže na hrudníku + to že jste měla zvedlé ty ruce…
Ono to člověka všechno vyděsí, protože fakt každý den se objeví něco nového, protože je to fakt veliký zásah do těla a postupně to srůstá, sedá si a přesouvá se, ty tkáně jsou hodně zasažený a pořád oteklý a jak ten otok padá, tak to je taky cítit.
Musí se srovnat držení těla, jinak rozložená váha, absence pohybu atd. plus léky na bolest žaludku nesvědčí. Otázka, jakou jsi měla kondici a stav svalstva před operací. Je dobré pořádně zaposilovat vršek, ale to je teď už irelevantní.
Až budeš OK, posil mezilopatkový svalstvo hlavně. Teď hlavně dodrž klid!
A gratuluji k „novým holkám“ stojí to za to ![]()
Holky jste zlatý 🙏🏼 🤍 takové vzpruhy jsem potřebovala a slyšet jen obyčejně od někoho ze přijdou lepší zítřky! 😊 🤍 🤍