Augmentace a bolesti?

80
13.3.23 20:57

Augmentace a bolesti?

Ahoj holky,
jsem 12 dní po augmentaci s modelací. Prsa jsou vesměs od začátku v pohodě. Občas cítím tlak, ale jinak dobrý. Co mě ale trápí jsou žebra a žaludek.
S žebry jsem skočila včera v nemocnici, nemohla jsem dýchat, šílená bolest na hrudi. Dělali mi kompletní internu + CT. Všechno. Vyšlo v pohodě, takže fakt nejspíš zablokovaný žebra, vystřeluje to pod pravý prso a zezadu do žeber na pravé straně. Nevím jak si ulevit, je to fakt masakr…
Poradíte nějaký lehký protahování, abych si neublížila?!!

A druhá, horší věc: Necelý týden po zákroku mě chytil žaludek, STRAŠNĚ! Měla jsem křeče, nemohla jsem spát, nemohla jsem se zvednout, myslela jsem, že skočím z okna… doktorka mi napsala Helicid. Verdikt: špatně nadávkované léky na bolest a zánět. Prostě toxických gastritida, helicid beru od pátku, ale žaludek se furt ozývá, někdy víc, někdy míň. Myslím, že je to i tím, jak mi na něj tlačí ta podprsenka, ale chtěla bych vědět, jestli jste to některá měla taky?

Nikde jsem nic podobného nenašla a jsem z toho extrémně nešťastná, prsa jsou fakt úplně v pohodě, ale tohle jsou takový bolesti, že to všechno předčí 100×…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58
14.3.23 09:37

Ahoj, já byla na augmentaci před půl rokem a není to žádný med. Dopředu jsem samozřejmě počítala s bolestmi, ale čekala jsem bolesti te operovane části a ve výsledku jsem prsa v podstatně necítila a co bylo peklo asi 2,3 týdny, byly zada. Ty zebra mas stoprocentně z toho, ono je to celkem logické, když si to tak uvedomis, jsi stažena hned po operaci pooperační podprsenkou, ještě
Na tom lezis 24/7 a co mi říkala sestra v nemocnici, tak konkrétně moje doktorka má takovou techniku, ze když už je implantát vevnitř, tak si ho prý rovna tak, ze dá ruce za zada a v podsatate lezis celou vahou na svých rukach, takže se ti tam mohlo cokoliv bloknout/skripnout. Já trpěla strašně se zády, nemohla jsem kvůli bolesti, co mi vystrelovala, 14 dni spát, byla jsem jak mumie, spala jsem hodinu, pdvě. Většinu času jsem trávila v křesle, dala jsem si polstar pod sebe a hodně jsem se procházela po bytě, takže poradim jedine vydržet. Po 2 týdnech jsem měla napsano, ze muzu začít spát na boku a to mě jedine zachránilo, prsa jsem si podložila polstarem.

Co se tyce toho žaludku, podle mě je to “normální”, protože to co tam do mě sypali za ty dva dny, tak jsem se sama pozastavovala, ale
Holt bolesti byly strašný. Takže tělo asi zareagovala na množství léku, já teda po propuštění z nemocnice dostala jen ibalgin, ale i ten jsem dávala 2×, 3× denně. Po operaci jsem měla několik týdnu nafoukly břicho, byla jsem úplně otekla, akné se mi rozjelo. No je to obrovský zásah pro těla a kdo tvrdí ze ne, keca.
Věřím, ze se ti to brzy srovná, 12 dni jsi po, už mas to nejhorší za sebou, držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
14.3.23 13:09

@DinkyD Děkuju za odpověď :srdce:! Každý den je to lepší, to je pravda. Dnes se tedy víc pozoruju a přijde mi, že když nadzvednu podprsenku, tak jde jedno prso, tak zvláštně níž, prostě jak kdyby bylo s podprsenkou bylo “nahoru,” a když není podepřené, tak se sesouvá a bradavka je malilinkato do boku. Druhé to nedělá, nevím, jestli je to normální, jak to prso měkne, ale mám hrůzu z toho, abych pak prsa neměla dole, proto jsem na operaci nešla :D.
Je fakt, že je to záhul a nejen po fyzický stránce, ale i po psychický. Čekám na tu operaci 10 let a teď mám z každým posunem strach, aby vypadaly dobře… samozřejmě se furt pozoruju a jsem z toho taková nesvá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.7.24 10:09

@Johanah22 Dobrý den,
Jak jste dopadla? Mám úplně to same. Bolest žeber zatim se da vydržet. Ale žaludek, hrůza.🥲.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
5.7.24 11:29

@Di87 Dobrý den, no už mám málo přes rok po operaci (nakonec dvou operacích- cca 14 dní po tomto příspěvku jsem mastila zpět na sál- to ale s tady zmiňovanými obtížemi nemělo nic společného, abych vás neděsila :) ).

Nejsem si úplně schopná vzpomenou, kdy přešla bolest žeber, myslím, že to bylo cca měsíc - měsíc a půl po té druhé operaci, když jsem se začala víc hýbat, zvedat ruce a tak. Trošku na ty bolesti pomáhalo fakt lehoučký protahování, jinak je fakt potřeba prostě vydržet.
Jak dlouho jste po operaci? :)

A ten žaludek, no. U mě to došlo do stavu, kdy jsem nebyla schopná sníst nic kromě suchého pečiva a vypít nic kromě coly. A poslední fáze byla, že jsem ráno nevstala z postele a volala manželovi, ať mě odveze k doktorce, že to nedám… nevím jaké máte napsané léky. Já měla ketonal a ještě něco a měla jsem to nadávkovaný fakt na prd a vzhledem k tomu, že jsem vážila 44 kg, tak mě to prostě otrávilo.
Pomohlo až vysazení těchto léků a nasazení helicidu a mátového čaje… trvalo to relativně dlouho, než se to srovnalo úplně, ale první lehká úleva přišla už třeba za 2 dny.
Co máte za léky vy?

Držím palce ať se to brzy srovná :srdce:. Kdybyste si chtěla pokecat, klidně napište, já si prošla augmentačním peklem s dobrým koncem, tak myslím, že bych mohla nalít trošku optimismu do žil :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
7.9.25 14:19

@Di87 dobry den, jsem rada ze jsem narazila na tyto příspěvky. Jsem 8. den po augmentaci a stav mého žaludku je noční můra.. 🤦🏽‍♀️ 🙏🏼 cca od 3. dne nonstop nevolnosti, zvracení. Jsem uz z toho psychicky vyčerpaná :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
7.9.25 14:21

@Johanah22 podle vašich příspěvků právě procházím něčím podobným a velkou dávku optimizmu bych opravdu uvítala :nevim: můj žaludek je nocni můra až se uz nedokážu pohnout z domova jak nepříjemné to je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
7.9.25 14:25

@Johanah22 také jsem se chtěla ještě optat, kdy se vám po lécích trvaleji ulevilo od žaludku? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
7.9.25 16:45

@Em0803 Dobry den,
4 noci jsem nespala skoro vůbec. Pak mně doktror změnil antibiotika. (Je to prý po lécích ) a předepsal nějaké kapičky.
Máte zánět žaludeční sliznice. Na to léky moc nejsou, hlídat jídelníček, žádné léky (brufeny a td), hodně pít a probiotika.
Držím 🤞.Byla to nejhorší bolest v mém životě (ani porod tak nebolel)😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
7.9.25 17:02

Přesně tak, skončila jsem s tím u doktora, kdy už jsem měla pocit, že skočím z okna. Napsala mi helicid, vysadila jsem léky na bolest. Po pár dnech se stav zlepšil, ale sem tam se žaludek ještě ozval. Léky na bolest a protizánětlivost jsem vysadila úplně a už nenasadila… to mě zachránilo. Dráždivější jídla jsem si troufla jíst až za docela dlouho, spíš ze strachu.

Zebra a záda se zlepšily ve chvíli, když jsem se začala normálněji hýbat. :srdce:
Držím palce! Kdyby vás zajímalo něco konkrétně, klidně se ptejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
7.9.25 18:00

@Johanah22 no sla jsem bohužel s původními prsy na velikost 755ml jelikož jsem chtěla jen vyplnit své vytahané po dceři bez modelace. Takze silenost nakonec. Přišel se na me dokonce podívat hned po operaci na pokoj jeste anesteziolog kdyz viděl co se na tom sále děje a rovnou mi řekl ze se bolestem nediví a ze upřímně mi říká ze mi žádné léky na bolest úplně nepomůžou při tak velkém zákroku do těla. Takze jsem dva dny byla na silných opiátech, doma nasadila atb, na ty ještě prášky na bolest a k tomu po par dnech ještě léky na otoky a uz to bylo. Atb se změnili ale stav se nezlepšil takže jsem nakonec také zrušila naprosto veškerou medikaci. A aby toho nebylo k tomu všemu málo tak se mi povedla velká libuzka. Samozřejmě jak se mi od bolesti po pár dnech zřejmě ulevilo tak jsem se asi 6ty den probudila nevědomky na zádech a s rukou úplně za hlavou. Takze za par hodin uz se prso na te straně samozřejmě ozvalo a zřejmě natažený ten prsní sval takže když už opadly nejhorší bolesti tak se kácím z těchto ale samozřejmě si na bolest nechci brát díky žaludku ani paralen takže velká lahůdka … poslední 3 dny uz jidlo pomalu vzdávám. Když uz jsem udržela suchý rohlík a vše bylo cele odpoledne a noc v klidu, dala ksem si par lžic rizota a to se samozřejmě neudrželo ani 5 minut. Zitra mam zase kontrolu tak uz se modlím a křižuji co zase bude. Bolest sama o sobě silný ale ten žaludek?? Psychika mi uz šíleně hapruje :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
7.9.25 20:30

Uff! To mě moc mrzí a dokážu si živě představit, jak se cítíte. Bolest je to šílená a psychicky to člověk odnáší snad ještě víc… taky jsem docela dlouho byla přesvědčená, že z prsou už nikdy nebudu mít radost, a že už nikdy nebudu v pohodě… ale abych Vás trošku uklidnila, tak jste od operace opravdu krátkou dobu, takže všechny bolesti a nejistoty jsou naprosto běžný :). Naopak bych řekla, že už jen to že vám tělo dovolilo dát ruku nahoru je vlastně docela dobrý znamení, i když to samozřejmě není vhodný pohyb, takže bolest po něm je naprosto pochopitelná vzhledem k tomu k jak moc velkému zásahu před týdnem došlo. A tohle byla vaše první augmentace? Ptám se kvůli té velikosti, která mě teda zarazila, to musí být opravdu obří zásah 8o.

Uvidíte, že zítra po kontrole budete zase o něco klidnější. Určitě svému doktorovi o problémech (i se žaludkem řekněte). Zvýšila bych dávku helicidu a žaludek nechala co nejvíc v klidu. Pít mátový čaj, ten mi taky zabíral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
8.9.25 09:05

@Johanah22
No je to šílenost. Snazim se dělat v rámci možnosti tak nějak co se dá. Ale po pár minutách už se mi motá hlava a jsem spavá, ted už pracuje psychika, porad se soustředím na ten žaludek takže si to tim pak akorát přivolávám.. takže pro mě emoční a psychická dráha :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
8.9.25 09:13

Naštěstí ten žaludek se v rámci možností docela rychle srovnává… i když ta bolest, než přijde nějaký zlepšení je šílená! Navíc se člověk bojí cokoliv sníst, a když už něco sní, tak si sám přivolá bolesti, protože se na to furt soustředí… a prsa jsou jinak ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
8.9.25 10:06

@Johanah22 no u me to bohužel nebylo tolik o bolestech jako o tlaku a hlavně okamžite nevolnosti během několika minut a zvraceni a ten hnusny pocit nevolnosti se uz pak držel několik hodin :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová