Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jeste dotazek, jsem jediná kdo v půli dne uz ma dost z te podprdy a cítí se uz úplně přidušený?
nějaký fígl co vam pomohl?
Ne-e. Nepomáhá nic
. Sem tam nadzvednout spodní lem, to pomůže na chviličku. Jinak trošku možná pomůže ujištění, že vás to neudusí
. Pamatuju si, jak to bylo protivný a paradoxně tu podprsenku nosím do dnes
.
@Johanah22 sakrys.. me ty moje stavy snad zabijí 🫣 dobrý dobry dobrý, záchvat a ataka, dobrý dobry dobrý, záchvat a ataka. 🙏🏼
Tak posilám zprávy z bojiště.. samozřejmě když se začalo ulevovat od prsou, přilétnul na me covid.. po týdnu horeček, zimnic, rýmy apod asi nastoupil poscovidovy syndrom a bolesti na hrudi jako blázen … takže má psychika samozřejmě naprosto v háji ….
@Em0803 😵💫 Prostě když už, tak už..Vydrž! A třeba vybírej nový plavky.. ![]()
Tak jsem 4. měsíc téměř po operaci. Psychika je na tom tak ze jsem podstoupila terapii a psychologa a nakonec již druhý měsíc beru antidepresiva a úzkosti se lepší. Bohužel co se dá dělat. Jinak jsem byla na sonu jelikož pravé prso zcela v pohodě a super zato levé zlobí pořád ale podle doktora vše v pořádku.. levé je stále bolestivější, a na pohmat cítím jakoby balonky různě kolem prsu načež mi doktor tedy řekl, že se proste musí zapouzdrit ten implantát a je to normální že se jedno prso může hojit hůř jelikož hrudník nemam zcela symetricky … mela jste ty rádoby,,balonky,, také některá z vas? :/
@Em0803
@Em0803
Achjo, to mě moc mrzí… a myslíš, že to vše má souvislost jen s augmentací, nebo se toho nakupilo víc? Je fakt, že X měsíců bolestí, strachu a stresu z toho, že člověk neví, co se s ním děje, dá jednomu zabrat…
Jak píšeš, mám to úplně stejně. Jsem po operaci přes 2 roky a o levém prsu furt občas vím. V létě jsem byla na sonu, protože mi nějak bláznily hormony a prso o sobě dávalo dost vědět. A furt se to drží, například před ms, nebo možná i během ovulace… ale tělo si zvykne. Jen tedy “svědění” prsu v tomhle období mě se**
. Ale jak mi říkal dr. prostě jsou ženy, které o implantátech vůbec neví a pak ženy, které je sem tam prostě cítí, byť u mě si myslím, že to bylo váhou, kterou jsem při operaci měla a implantát si prostě kvůli tomu sedl hůř (taky jsem měla vždy asymetrická prsa).
Pokud těmi “balónky” myslíš takové bublinky okolo implantátu, tak to mám taky. Vidět nejsou, jen na pohmat cítit. Myslela jsem si, že jsou to vzduchové bublinky, ale na sonu nic takového nebylo. Odpovídá to spíš zvlnění implantátu.
@Johanah22 tak to mam uuuuplne stejne.. mam den pred ms a prave uz druhy den me jedno prso podstatně vic bolí. Jak na doteď tak občas v leze nebo sede mi v něm i bodne. Druhé už víc jak měsíc můžu s klidem klidně i mačkat a super ani o něm nevim. A právě kvůli těm bublinám a bolestem toho jednoho jsem také před měsícem byla na sonu a prý lehce zvlněný implantát a slaboučký lem tekutiny kolem prsa. Sla jsem s tím za doktorem který řekl tekutina se vstřebá a je to normální a jeden implantát je lehce zvlněný tak též kvůli celkové velikosti implantátu jelikož jsou opravdu velké (755) a asymetrii. Prý me to druhé nebolí jelikož je širší a přetahuje to druhé k sobě a proto na to to druhé takto různě reaguje. Šílenost proste 🤦🏽♀️ 🙏🏼 🙏🏼
Noo, vidíte to je klidně možný. Nebo třeba i tím, že jste měla pevnější svaly v tom jednom mě napadá…
Já jsem sice pravák, ale celý život mám osvalenější levou část těla vč. prsního svalu nejspíš a víc ten implantát tahá, když se prsa “zvětší” během menstruace…
Každopádně si myslím, že 4 měsíce po operaci je ještě stav měnný
. Některé bolesti a nepříjemnosti ustoupí určitě a na nějaké přestane mozek reagovat.
775 je fakt teda nálož, já mám jen 220 myslim, takže nevím, ale myslim, že u takhle velkých to hojení prostě trvá fakt dlouho.
A to byla první augmentace a rovnou vám dali tolik? ![]()
@Johanah22 přesně tak 🤦🏽♀️ bohužel má hloupost. Moje požadavky byly kulaté ale přirozene prsa aby proste nebyli vypouklé ke krku … pak co nejméně řezání a pouze,,vyplnění,, me povislé kůže. Kojila jsem, hodně zhubla, pak zase nabrala takze prsa vypadaly jako balonky co najdete měsíc po večírku.. silenost.. nicméně jsem vzdy v mládí mela pekne trojky max takze jsem ani s ničím takovým nepočítala..
no byla to po probuzeni silenost. Sestry se na me po operaci i na každé kontrole byly dívat jako na exemplář. Takze si to přirozeně bere svou daň ted. Rozhodne vim ze jestli za par let dojde na reoperaci, jdu do polovičních a modelace …
@Em0803
Já se tedy spíš divím, že vám to schválil doktor a rozhodl se pod to podepsat… jinak jste s klinikou byla spokojená?
Já chtěla větší implantáty a po probuzení mi dr. řekl, že musel dát menší, protože měl strach, že větší by mi způsobovali problémy…
nejdřív jsem byla trošku naštvaná, ale pak když se mi rozlezla jizva a moje tkáň nemohl implantát udržet, tak jsem byla ráda, že se takhle rozhodl, protože mít tam větší, taky bych mohla skončit bez něj…
@Johanah22 No nebyla jsem spokojena v podstatě s ničím bohužel.. rozjíždím ted 6.mesic a zkouším začínám cvičit ale prijde mi ze ty,,bublinky,, nemizí jen se přemisťují… 🤦🏽♀️ ted je mam mi prijde pod bradavkami a bradavky mam teda mega citlivé z toho tak uz vazne nevim 🙏🏼..
@Em0803
Mám trošku dojem, že si budete muset na všechny ty nový věci zvyknout… měla jsem to ve finále úplně stejně. Tělo a hlavně hlava upozorňovaly na každou změnu pocitu, píchnutí, zaškrábání, prostě na všechno… a občas to dělá do teď, že když se kolem prsou objeví nějaký nový pocit, tak mi v hlavě spouští radary… ono se o tom nemluví, ale psychika je fakt v tomhle případě neuvěřitelná svině a mám pocit, že je to neinformovaností od doktorů, kteří kdyby pacientkám řekli: “hele, muže to odmítat jak tělo (to říct musí a je to i ve smlouvách), tak ale i hlava, která bude analyzovat každou pidi změnu a držet vás v nějakým začarovaným kruhu. Muže se to stát a nemusí,” tak možná na to ženský budou víc připravený, než nepřipravený a líp s ejim s tím bude pracovat. I když to samozřejmě má každý úplně jinak.
Jedna ženská řekne, že to byla naprostá pohoda a druhá (třeba já), že to bylo šílená, a kdybych to věděla předem, tak si to 10× rozmyslím (a to jsem prsa chtěla od svých 13 let
).
@Johanah22 tak to máme úplně stejně. Neni alespon měsíc kdy by jsem si neřekla,,boze ze ja idiot do toho šla,, 🙏🏼 😅
@Em0803 Ono se to fakt líp řekne, než udělá, ale jediný, co funguje je se na to nesoustředit
. Vim, že to nejde, ale kdykoliv hlava začne hlásit poplach, tak mi pomáhá změnit podprsenku a jít něco dělat
.