Augmentace zubní kosti

21.12.21 21:26

Augmentace zubní kosti

Dobrý večer,
má někdo zkušenosti s touto operací?
Za týden jsem objednaná na zákrok a mám šílený strach.
Celkově musím podstoupit augmentaci třikrát (na třech místech). Nejdříve vpravo dole a pak sinus lift na obou stranách (nahoře).
Po zahojení mě čeká 6 zubních implantátů.

Nejvíce se bojím bolesti při zákroku. Stomatolog mi řekl, že budu mít pouze lokální anestezii a celé to bude trvat cca 2-3 hodiny. Chystám si vzít alespoň lexaurin na uklidnění. :zed:

Budu moc ráda za jakékoliv zkušenosti a informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20
22.12.21 01:42

Delam na zubnim uz roky a opravdu se neni ceho bat, lokalni anestezie je dost ucinna, bolet to nebude :srdce:,muzete citit tlak a vibrace ale to je vse :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.21 14:38

@Terous1993
Děkuji to mě uklidnilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
22.12.21 14:57

To je celkem pohodový zákrok. Dělali mi to taky, na čtyřech místech, měla jsem po úraze nějaké deformity. Nejvíc mi vadilo potom to sešití, během zákroku celkem pohoda, cítíš že se ti tam někdo v něčem vrtá, ale ne bolest. Kdyby bolelo, doktor přidá anestezii (připíchne). Po zákroku je dobré si vzít prášek na bolest, ještě dřív než úplně odezní anestezie, jak to začne pobolivat už vzít prášek, nenechat bolest „rozjet“.
To sešití bylo nepříjemné, závazelo mi to a musela jsem si velmi opatrně čistit zuby, ale to je pár dnů. Bylo to v létě takže jsem si nakoupila nanuky a chladila, to mi dělalo dobře, ale každý potom studené nesnese. Je třeba zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.21 16:49

@Big boss
A dělali Vám to na všech čtyřech místech najednou? Nebo postupně?
A jak dlouho to trvalo?
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
22.12.21 21:32

Na dvakrát s měsíčním odstupem, ale měla jsem trošku specifickou deformitu způsobenou úrazem, takže podle mé zkušenosti nejde nijak odvozovat nějaký standard, pokaždé to trvalo cca hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13212
22.12.21 21:37
@makarenka88 píše:
Dobrý večer,
má někdo zkušenosti s touto operací?
Za týden jsem objednaná na zákrok a mám šílený strach.
Celkově musím podstoupit augmentaci třikrát (na třech místech). Nejdříve vpravo dole a pak sinus lift na obou stranách (nahoře).
Po zahojení mě čeká 6 zubních implantátů.

Nejvíce se bojím bolesti při zákroku. Stomatolog mi řekl, že budu mít pouze lokální anestezii a celé to bude trvat cca 2-3 hodiny. Chystám si vzít alespoň lexaurin na uklidnění. :zed:

Budu moc ráda za jakékoliv zkušenosti a informace.

Není čeho se bát. Anestetika jsou dostatečně silná a ta kost je pro pozdější zavedení implantátů nutná. Počítej s otokem, hlavně 3. den, možná se může objevit i modřina, ale nic co by se nedalo zvládnout.
Na bolest Aulin, někomu nezabírá, tak Ibalgin 600 mg.
Pokud ti to budou dělat na 3×, tak si myslím že to teda 2-3 hodiny trvat nebude. Spíš 45 min až hodinu. I když záleží, jak je implantolog šikovný. A budou to lepit plazmou? A-PRP ( Budou ti odebírat i tvojí krev?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.21 21:57

@Magical-eyes
O odebírání mojí krve mi stomatolog nic neříkal, takže asi ne.
Možná že to bude dělat na dvakrát - teď spodní čelist vpravo a ten vršek možná zvládne obě strany najednou. Na to se ho chci zeptat.
Ale každopádně říkal, že teď ten spodek bude cca 2h a sestře potom řekl, ať při objednání vyhradí radši 3,5h. Což mě děsí.
Naposledy jsem tam byla na dělání kanálků a čepů u dvou zubů a protáhlo se to právě na 3 a půl hodiny a já jsem se tam po zákroku úplně zhroutila a brečela, protože to celé dělal bez pauzy (ani na vyplachnutí) a mě pak vůbec neposlouchaly panty a nemohla jsem zavřít pusu a anestetika ke konci zákroku skoro nezabírala a bolelo to. A to byli „jen“ blbý kanálky a čepy…
K tomuto zákroku mi pak stomatolog jen řekl že bude nejspíš kratší než 3 hodiny ale o to intenzivnější a ke konci to prý může bolet.
No nezbývá mi než to zvládnout… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast