Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, jsem tehotna 10+5 a dostala jsem antibiotika augmentin 1g na tyden po 12 hodinach.Mam ted hrozny strach to brat
Mam to na bakterie v moci
Mate prosim s timto lekem v tehotenstvi zkusenost a tehotenstvi dopadlo i pri uzivani dobre? Moc dekuji ![]()
Jsem ve stejné situaci, ale Augmentin je v těhotenství běžný. Já na něj měla alergickou reakci, tak teď mám Zinnat.
A nemas strach? Ja jsem uplne silena…uz jsem o 3 mimca prisla ![]()
Mám, ale říkám si, že je lepší to vyléčit, než se to dostane někam dál, třeba do ledvin. A pak by to mohlo miminku ublížit ještě víc (silnější léky, komplikace)
. Tím se uklidňuju.
Taky jsem Augmentin brala a vše bylo v pohodě, bez komplikací. Určitě užívej, neléčená infekce může přejít na miminko.
Brala jsem ho asi týden před TP s prvním synem a teda 100× lepší jedny ATB než něco horšího, na synovi to nezanechalo žádné známky, ani ho to „nedonutilo“ vylézt ven ![]()
Ja prave nevim, jestli treba jeste ten tyden do 12tt nemam pockat a pak zacit brat ![]()
@NatalieSofie no tak to bych určitě nečekala, za tu dobu se to může rozjet někam dál. Tato ATB jsou v pohodě, Dr by Ti je nenapsal, kdyby byla nebezpečná ![]()
@NatalieSofie kolem 8tt se mi tak špatně zlomil zub, ze mu ho zubarka tahala 45minut a dostala jsem atb. Lepsi prý jsou atb než neléčených zánět který je pak daleko horší.
@NatalieSofie píše:
A jaky si brala? a miminko je v poradku?
Augmentin jako ty… ano je v pořádku. Je to fakt lepší zalecit včas než mít komplikace
Jeee tak to moc dekuji
Dost jsi me uklidnila a zitra zacnu brat ![]()