Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím ty co už prodávali či prodávají něco na aukru o info.Zatím jsem jen vyhrála jednu aukci a ted bych chtěla dát něco do prodeje..vím že chtějí náký poplatek za vystavení prodeje..kolik chtějí a jakým způsobem to chtějí uhradit?A dále jelikož jsem ještě takhle nikomu nic neposílala tak nevím co tam vyplnit co se týče poštovného je tam náká první položka v kč-další položka v kč -a množství v jednom balení.Prosím o pomoc jak to mám vyplnit.Moc se v tom nepohybuji ![]()
Ahojky, normálně můžeš zboží vystavovat a po měsíci ti přijde vyučtování a to pak zaplatíš jim na účet ![]()
monicskaa píše:
Ahojky, normálně můžeš zboží vystavovat a po měsíci ti přijde vyučtování a to pak zaplatíš jim na účet
A kolik to tak je přibližně?
Mishell píše:monicskaa píše:A kolik to tak je přibližně?
Ahojky, normálně můžeš zboží vystavovat a po měsíci ti přijde vyučtování a to pak zaplatíš jim na účet
U všeho co zaklikáváš máš ceny - podle toho jestli to chceš tučně, jestli chceš aby se to zobrazovala na prví stránce, kolik tam dáš fotek atd atd.. ceny jsou v řádek korun - za jednu fotku třeba 3 kč - to jen příklad nevím kolik je to přesně ale malinko
Co se poplatků týče, jsou různé, podle toho,co vše k inzerátu dáš.Např.když chceš tučný titulek nebo přednostní výpis, stojí to víc…
Běžně jsem platila za obyčejný inzerát s dvěma fotkama cca 2 Kč.Při úspěšném prodeji si ještě aukro účtuje nějaké procento z částky, teď přesně nevím kolik, koukni do obch.podmínek.
Co se poštovného týče, jdi na stránky české pošty a spočítej si tam, kolik bude poštovné cca stát.
Vyplňuju jen první položku, když posílám nějaký jeden hadřík, dávám poštovné do 40-ti Kč (popř.ještě míň, když vím, že se mi to vejde do obálky), když něco většího, dávám kolem 100,–.
jednou za měsíc chodí od aukra kolik máš zaplatit, jinak kolik záleží co chceš prodat, ale za vystavení 1 aukce já platím 70 halířů, když dávám víc fotek tak víc a pak záleží jestli si zaplatíš zvýraznění aukce atd. jakoby „reklamu“, pak ještě platíš provizi z prodeje
všechno najdeš v průvodci prodejem na aukru, tak máš i poplatky za co a kolik, v jednolivých kategoriích se to liší
Jestli ti můžu poradit ohledně poštovného, dej větší částku zboží a poštovné zdarma. V inzerátu to zdůrani, že je poštovné zdarma - na to lidi slyší ![]()
Kallkapa píše:
Jestli ti můžu poradit ohledně poštovného, dej větší částku zboží a poštovné zdarma. V inzerátu to zdůrani, že je poštovné zdarma - na to lidi slyší
tj dobrej nápad ![]()
Jakým způsobem by jste mi doporučili poslat žehličku..cenný balík nebo balík do ruky..??
monicskaa píše:Kallkapa píše:tj dobrej nápad
Jestli ti můžu poradit ohledně poštovného, dej větší částku zboží a poštovné zdarma. V inzerátu to zdůrani, že je poštovné zdarma - na to lidi slyší
To je, pokud ale neprodáváš víc věcí.Nedokážu si představit prodávat třeba hadříky po mimi a narazit si u každého poštovné…By se člověku, co jich u tebe nakoupí víc, těžce nevyplatilo, vlastně by si je asi ani nekoupil ![]()
xangel87 píše:monicskaa píše:To je, pokud ale neprodáváš víc věcí.Nedokážu si představit prodávat třeba hadříky po mimi a narazit si u každého poštovné…By se člověku, co jich u tebe nakoupí víc, těžce nevyplatilo, vlastně by si je asi ani nekoupilKallkapa píše:tj dobrej nápad
Jo tak pokud prodáváš oblečky po jednom kuse tak to nejde. Já bych neměla nervy prodávat po jednom kuse
. Prodávám jen cennější věci olečení ne e. Když už bych prodávala, tak leda po balíku..