Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, prosím vás o pomoc. Jsem v Německu jako au pair. Hlídám dvě holky(4,7), četla jsem, že bych měla mít 1,5 volna (neděle + necelá půlka soboty) pokud pracuji 5-6 hodin denně. Ale můj den vypadá takto:
7.30(6.30) - vzbuzeni děti, pomoc s oblikanim
8.00 - odvod do školy a školky
8.30 - úklid, či vaření oběda
11.30 - odnést oběd do školy
12.15 - jít pro holku do školky
12.40 - dát jí oběd a pak si s ní hrat
14.00 - jít pro druhou holku do školy
14.30 - hrát si s nima až do té doby než přijdou rodiče z práce (18.00) + připravit kafe
Neměla bych nárok na 2 dny volna v týdnu? ![]()
Děkuji za odpovědi
No a ty nemáš volno ani o víkendu? Na nějaké volno určitě nárok máš, ale to jste se nedohodli předem?
@pikola mám volno každou neděli, dohodli ale taky ve smlouvě bylo, že budu pracovat 5-6 hodin a ne celý den
Delas skoro dvanactky, co mas presne ve smlouve? Pokud tam jasne stoji 5-6 hodin, tak rodice se smlouvou konfrontuj. A reseni neni pouze, ze budes mit dva dny volno, ale hlavne ze nebudes k dispozici cele dny od rana do vecera.
@BloomingGorgeous vůbec nevím co mám dělat, já jsem ještě takový blbě, že nemám ráda konflikty a nevím jak bych s nima o tom mluvila ![]()
Pokud se o děti staráš 12.15 až 18 hodin každý den, zkus si promluvit s rodiči, pokud to nepomůže, zkus svojí agenturu. Dost tě dřou z kůže.
@pikola právě já přes agenturu nejsem
šla jsem na vlastní pěst přes AuPairWorld
Tak se budeš muset ozvat sama, že ve smlouvě máš méně hodin, než děláš, takže buď víc peněz, nebo volna. Neboj se ozvat.
Mně je jasný, že Ti to připadá těžý se ozvat. A ta rodina to ví moc dobře taky. A můžu Tě ujistit, Němci dodržují smlouvy doslovně, vědí moc dobře, že nejsou v právu a hřeší na to, že jsi mladá, sama v zahraničí a nechceš se s nimi dohadovat. Ale bohužel „musíš“, protože nejsi přes agenturu a nikdo jiný to za Tebe neudělá. Právě proto jezdí mladí lidé po škole do zahraničí, protože se naučíš o sebe postarat a ozvat se.
Proč vůbec chodí ty děti tak brzy domů a ty tam musíš běhat s obědem?
@pikola taky to nechápu, mají to tady strašně divný, když jsem se ptala tak mi bylo řečeno že by měli ještě dražší školku a za obedy se plati taky hodne
Tak záleží, kde v německu jsi, ne všude fungují stejně, my máme školku i s jídlem, někde vím, že si musí nosit svoje. Ale platíme asi 20 za jídlo? Oni mají nějakou speciální školu?