Autismus 18 m?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
193
22.5.24 21:42

@Midaku ale já třeba nevím, jestli, když dokáže toto, znamená to hned, ze je to ok… dotazníkem neprojdeme, komunikovat v nějakých případech umi, ale ve většině je to pláčem a revem, velmi velmi častým a internzivnim. Oční kontakt navazeme parkrst za den… často mě nevnímá…. No. Samozřejmě, ze vidím, ze si o plno věci řekne, plno věci umi. Ale je to proste takové jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
22.5.24 21:44

Já i chápu, ten popis je proste strašně matoucí. Opravdu byste museli být u toho fungování každodenního. Proto se taky asi dělají diagnostiky offline a ne on-line, ze, dle popisu. Popis i to, jak si to představíme je dost subjektivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8652
22.5.24 21:51

No však uvidíš, co ti řeknou odborníci, kteří ho uvidí.. já bych po svých zkušenostech v roce a půl nedělala žádné závěry ani z tech zpráv od odborníků. Jedno dítě v tom věku naprostá katastrofa, nemluvil, nerozuměl, neukazoval, nereagoval na jméno, nereagoval na svět… PAS nemá. Druhý dítě do asi 2 nebo 3 let zcela běžně se chovajici, pak se to postupne začalo projevovat, PAS má. Takže rok a pul je z mého pohledu úplně nic neříkající věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
22.5.24 21:52

Moje dítě bylo jako miminko také neustále uřvané, dráždivé a hypersenzitivní. A spánek bylo u nás sprosté slovo. Opožděný vývoj a plno dalšího.

Zkus kontaktovat ranou péči ve svém okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.24 21:58

@BarboraR93 mám náročné dvě děti a obě jsou velmi chytré a pohybově velmi zdatné…ale mezi prvním a druhým rokem byla první dcera opravdu živel, ve školce od 2 a třičtvrtě jako naprosto bezproblémové dítě a se schopnostmi pětiletého dítěte…druhá je nedonošená a velmi brzy se staví, povahu uvidíme, ale furt se jí to mění, období, kdy si i hraje sama a období, kdy furt brečí, pokud by zůstala chvilku sama…

• Citovat
  • Upravit
193
22.5.24 21:59

@Midaku tak to potom chápu ten názor a postoj. To tělo a člověk je proste tak složitý a nikdo není stejný… tak uvidíme. Posílám sílu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
22.5.24 22:01

@Alexandria Nixia dekuji za komentář. Taky řešíme opožděný vývoj - viz ta chůze, jemná motorika je také nic moc.. už těšíme i logopeda, malý neuměl kousat.

Mohla byste být konkrétnější? Pokud samozřejmě chcete. :)

Kolik je dítěti, co řešíte… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
22.5.24 22:21
@BarboraR93 píše: Více
  • Nezajem o deti
  • Veci mi nosil, jen pokud potreboval pomoc, nikoliv aby se podelil o dojem
  • Vadily mu zvuky vysavace, fenu a podobne. Dokonce pri techto zvucich i tak zvlastne kricel.

Dnes je mu 2,5 roku, o deti porad moc nejevi zajem. O dojmy uz se deli. Zvuk vysavace uz mu taky nevadi, domaci fen taky v pohode, ale vysousece na verejnych wc mu vadi porad, uz u toho ale nekrici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
22.5.24 22:25

Mám sedmiletého středněfunkčního autistu s těžkým ADHD a MR. Chodí do speciální školky a půjde v září do speciální školy. Bere několik léků od naší psychiatričky.

Jestli můžete, tak určitě zkusite hipoterapie. My se k nim bohužel dostali až poslední dva roky. A zpětně si říkám, že by bylo fajn o nich vědět dříve. Také placené fyzioterapie a ergoterapie (někde jdou i bezplatně) hodně pomáhá. Dítko bylo velmi nespolupracující, takže jej na klasické rehabilitaci pak nechtěli.

Chodíme do rané péče. Je až do sedmi let. Proberou s vámi, co a jak. Pohrají si s dítětem. Poradí a zapůjčí vám nějaké pomůcky, knihy. Doporučí kontakty. Vy můžete na chvíli vypnout.

Pozn. Jsou děti, u kterých je podezření na autismus a po čase jsou z nich běžné děti. My jsme však takové štěstí neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22374
22.5.24 22:51

Kdyz ono place a nespi hodne deti a vztekle batole je taky celkem bezne. Nemusi to nic znamenat. Je to uz xta diagnoza, co hledas, tak to proste pusobi, ze chces hledat a ze to hledani neni uolne ok. Na autismus to teda moc nevypada. Vzdyt to dite mluvi, rozumi, komunikuje, ukazuje. To ze treba bude mit ted nejake body v dotazniku zase nemusi nic znamenat. Je tam urcite opozdeni, takze ty body ma dost mozna proto a vyresi se to vekem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí