Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Měla dostat plyšáka, nebo usínat s taťkou třeba. To bych taky nesnesla, aby mě někdo omacával u usínání ![]()
Přestat hned. Jako že přijdete z porodnice s malým vevtřelcem který ji vezme prsa? A myslíte že to pak bude dobre?!? Nene, fakt nedat ještě dnes.
Sebrat. Tvoje dcera už je velká.
Příspěvek upraven 21.05.24 v 15:05
Sebrat, vůbec jsi jí to neměla dovolit.
Ta kojící liga nám ty mozky vymývá už řádně.
Myslím, že s narozením dalšího děcka si teprve užiješ. Jestli uvidí, že prso mimi může a ona ne. ![]()
Prosím tě přestaň z toho dělat melodrama a prostě to utni. Tobě samotné to přijde normální? ![]()
Já bych nesebírala, ale ani nenechávala, prostě tak nějak co nejlépe balancovala, zkusila nastavit hranice,.třeba časové, ale s každým dítkem je ta domluva jiná, s některým je to třeba lepší fakt utnout..prostě udělat to tak abyste to zvládly oba dva skousnutelně, moje zkušenost je, že děti toto dělávají, zvlášť když k odstavu dojde dříve, je to forma útěchy závislá na mámě, ale za mě lepší, než na neživé věci, nevím, ono to postupně odezní, každopádně podobné pocity se objevují i během kojení v těhotenství, ty pocity jsou úplně normální, asi taky záleží, jak si to člověk představuje po porodu, zda tuto kapitolu chce směrem ke staršímu dítěti úplně uzavřít nebo připouští i možnost, že se starší dítko začne opět kojit nebo ani po porodu nezavrhne pokračovat v té možnosti náhradní útěchy, jako že by to utnul pobyt v porodnici, na to bych fakt nespoléhala, naopak dítě se často po odloučení na. mámu vrhne ještě usilovněji…
Příspěvek upraven 21.05.24 v 15:10
Melas ji při usínání držet za ruku nebo tak něco
naučit ji na prsa fakt nechápu. Sama bych to nedala ani náhodou ![]()
Sebrat okamzite. Pamatuju si, jak zena pod hormony uvazuje jinak, rozumim ti. Ale proste to dite potrebuje co nejvice klidnou mamu. Ne uspavani s vynervovanym uzlickem, co vrci a semtam placne. Neboj, zvladnete to, ale neupinej se na drobnosti, nafouknou se a pak nevidis to hlavni.
Sebrat a nedat. Když už se ti povedlo dobre odstavit, proč jsi ji naučila na něco, co bylo už předem jasný, že je blbost? Vseobecne veskere zmeny souvisejici s novym spurozencem je dobry delat co nejdriv, dlouho pred narozenim, aby si to to starsi dite nespojilo. Teď už bych se bála zarleni na mimino. I normálně je to pro dítě šok, natoz tak když mu najednou seberes něco, co miluje, a dáš to tomu novymu miminu. Dokonalý způsob, jak zajistit jeho nepřijetí… seber hned, dej plyšáka, a doufej, že na to do narození mimina zapomene.
Dvouleté deti běžné chodi do kolektivu a usinají bez držením za prsa. Utnout a hned.
@Mariane.B píše: Více
Tak kojení bych ještě snad dokázala pochopit, ale naučit si dvouleté dítě na osahávání prsou, to je fakt úlet
@ivašot. píše: Více
N protože jsou všichni úplně pošahaní z toho, že kojení se nemá jakkoliomezovat. Takže máme dvouleté dítě, které vyžaduje neomezený přístup a všichni myslí, že je to úplně normální. A protože si kojení spojujeme s prsy, tak je přece v pořádku, když si dovolíme dítě naučit hrát si z prsy jako s hračkou…To je ta celá pseudologika.
Aby si někdo nemyslel, já nemám problém s kojeními dvouletého dítěte, ale to, kam až to došlo, mi přijde poněkud choré.
Dobrý den,
moc toho lituji, rozbrečela jsem se a řekla ji, že už nemůžu. Pak jsme plakaly spolu.

jdu za vámi s dotazem. Dcera byla dlouho kojena, do dvou let, pak jsem musela odstavit, kvůli druhému těhotenství (krvacela jsem a bylo mi řečeno, že kojení dráždí delohu a mohla bych potratit). Na to, že byla veliký závislák, to vzala docela dobře. Prsa jsem zalepila náplastmi a řekla, že mám bebi. Pár noci plakala, ale postupně min a min. Jako náhradu si udělala, že mě za prso drží při usínání. Teď jsem měsíc před porodem a přímo nesnáším, když mě za prsa drží, už jsou pěkně citlivé a je mi z toho už špatně. Teď dokonce musí držet obě, v každé ruce jednu..občas zmáčkne a mě se ježí chlupy.. už na ní i vrčím. Dnes při uspavani totální horor, furt ne a ne pochopit, mě nemá mačkat, jenom ať je na položené, porad jo jo a zachvili znovu. Už jsem to nevydržela, rudá jak býk jsem ji placla…
Můj dotaz zní, sebrat prsa už teď měsíc před porodem, ať si zvykne, že pak prsa už fakt nebudou, bude je mít mimi. Nebo ti ještě vydržet a počkat, že jí to přejde samo, až budu v porodnici, bude muset usínat bez.
Nevím, co je lepší pro dceru.
Děkuji předem za odpovědi a prosím, ponechat anonym. Děkuji