Autistka a náhlé odmítání jídla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Za mě ji do jídla nutila a ona to teď chtít nebude. Náš malej má asi šest, sedm jídel a teď mi začal zase jíst brambory, ale odmítá jiné jídlo a když mu podsouvám to co bych chtěla aby si dal, tak spustí a klidně nebude jíst půl dne.. a není to nuceni, stačí když to dám na jeho stoleček a nechám to tam..dokud to nedám pryč, i kdyby tak měl co chce, tak se toho jídla prostě nedotkne
blbý je, že nemluví, takže nám nemůžou říct, co je špatně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a je nutné ji nutit doma? Dcery taky nejí ukázkově, když nechtějí, nenutím je, tak třeba dostanou hlad později…mladší mi třeba v poledne často chce jen suché těstoviny, tak je dostane…mezitím pak jí ovoce, zeleninu, šunku, vajíčko…že vím, že během dne základní jídlo má…
- Citovat
- Upravit
Tam se muselo něco stát u babičky. Je to tvá mamka nebo otce? Já bych ji fakt konfrontovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak neco se u babicky stalo nebo ji rozhodila zmena prostredi, byla tam uz takto na vikend a bylo to ok? Ono nekdy staci i neautistickym citlivejsim detem, ze treba kousnou do neceho „divneho,“ nebo zaslechnou zdanlive nevinnou poznamku, a je problem
Nevezme ani nic z tech puvodnich bezpecnych potravin?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napadají mě dva scénáře
1. Do jídla ji nutili
2. Udělali něco k jídlu do ji vrátilo zpátky na těch pár jídel
A pak možná ochutnala něco jiného a očekává to.
- Citovat
- Upravit
@Beruska999999 píše: Více
Na víkendu u ní byla několikrát, sice ne často bývá to tak 4× do roka co je u ní na víkend, naposledy když tam byla na víkend tak ještě nic moc nejedla a vždy to proběhlo dobře.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Hm no tezko rict. Nesni ti ani neco z tech puvodne bezpecnych jidel? Ty bych vyzkousela…a zaroven se od babicky snazila zjistit, co u ji dostala k jidlu a jak to probihalo. Nevim, jak moc je vase babicka v tomhle „zrucna,“ ja mam jedno dite standardni a druhe temerstandardni a stejne se mamce obcas s nimi neco povede „provest,“ vetsinou v naprosto dobre vire a bez vedomi, ze nevolila uplne vhodnou reakci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zvláštní, taky mě napadá, že jí babička do jídla nutila. Nebo to může být klidně i tím vedrem. Kdo ví. Nechala bych jí pár dní, a uvidíš co z toho bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, syn je autista a tohle mýváme občas taky. Je to přechodné období.
Zkoušela si ji připravit to samé jídlo, ale jinak? Například jablíčko, nekrájet, ale strouhat?
Nebo, neukázala by ti sama třeba na obrázku co by chtěla? Syn když byl menší tak to ukazoval v kuchařce nebo na letáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
nikdo ji nemusel nic nutit - autisti reagují i na změny. Čili byla vytržená z normálního režimu - pobyt u babičky - a teď se s tím může srovnávat, ačkoli je zase doma, může to trvat déle. Takže bych najela zase na režim, který měla před pobytem u babičky a ono to snad zase příjde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, chci se zeptat jestli někdo máte podobnou zkušenost. Dcera 4 roky, autistka. Hrozně dlouho jsme bojovali s jídlem, před pár měsíci dcera začala jíst všechno což mi spadl kámen ze srdce po takové době, kdy přežívala na vajíčkách, buchtách, ovesných kaších a přesnídavek ze dne na den začala jíst všechno. Každopádně dcera teď byla na víkend u babičky a když z víkendu přijela, tak mi prakticky nechce jíst nic. Nic na ní neleze, že by ji začínala nějaká nemoc a neměla by apetit, ale jak přinesu talíř s jídlem na stůl spustí pláč a nanejvýš mi sní 1-2 lžíce, je neverbální, takže mi nepoví proč, ale jsem z toho neštastná, nemáte nekdo nějaké tipy?