Proč dítě 2 roky nejí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jo, tohle jsme měli taky kolem 2. roku
U nás pomohlo úplně přestat to lámat přes koleno – nabídnout, ale netlačit. Když měl hlad, vzal si sám. A po čase se to zase zlepšilo. Je to u spousty dětí jen taková fáze
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, ze tohle se stalo spoustě matek.
U nas to stále trvá, ma 5 roku. Já jsem s tím smirena, ma proste nějaký blok, nejde mu to, násilím mu to nenacpu, ale prospívá, tak proste doufám, ze se to samo časem zlomí.
Ale pripnu se tady, kdyby někdo měl nějaký tip, co s tím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj. Tehle obdobi jeste prijde nekolikrat. Moje 8 leta kdysi nenazranec, ted do ni dostat cokoliv je nadlidsky vykon. Ji jenom prilohy, maso z donuceni, zeleninu jen okurku, ovoce jen jablko…jsem z ni na nervy, ale cekam ze to prejde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Kdyby dítě dva roky nejedlo, už bys dávno nebyla, jeho matkou
Uprav si nadpis. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitřice píše: Více
no přesně, také mě to hned praštilo do očí, říkám si, kolik let je tomu dítěti, že už 2 roky nejedlo,
jako je zajímavé, jak často je tu špatná práce s číslovkami ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Já chtěla napsat, že jestli 2 roky nejí, tak vím, co s ním je.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám víc dětí, které měly tohle období, než těch, které vždycky jedly dobře. Přejde to, jen ho nenaučte na jednoduché nezdravé alternativy. Máme v okolí jeden odstrašující případ, dítě nechtělo jíst, tak si „vyřvalo“ sladkost a teď už se v podstatě ničím jiným neživí a rodiče říkají: „My jsme rádi, že jí bez řevu alespoň něco.“ když mu podávají třetí Snickers. Pro jistotu dodávám, že je to dítě bez diagnózy, které jinde jí úplně normálně (včetně školky nebo když je samo bez rodičů na u nás, jen rodiče ho záhadně nemůžou k normálnímu jídlu „donutit“ a moc je to netrápí).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomto věku přichází různá období vzdoru. Pokud je to ale bezdůvodné a dlouhodobější, může jí i o autismus.
Extrémní a náhlé odmítání jídla ve věku 2 let může, opravdu jedna z alternativ, být jedním z raných projevů autismu (poruchy autistického spektra – PAS). Má to 60-90 % autistů. Má ji jiné změny v projevech chování (komunikace, hraní, stereotypní pohyby, atd.)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomto věku přichází různá období vzdoru. Pokud je to ale bezdůvodné a dlouhodobější, může jí i o autismus.
Extrémní a náhlé odmítání jídla ve věku 2 let může, opravdu jedna z alternativ, být jedním z raných projevů autismu (poruchy autistického spektra – PAS). Má to 60-90 % autistů. Má ji jiné změny v projevech chování (komunikace, hraní, stereotypní pohyby, atd.)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja taky jako mala do skoly nic nejedla. Jedla jsem syr a kureci stehno, co mi mama vypravela. Do syru mi musela vykrajovat tvary vykrajovatkami na Vanoce, abych snedla alespon to. Detska doktorka me chtela porad posilat do ozdravoven a mama rikala, ze me nebude posilat nekam, kde do me nuti jidlo, kdyz ho odmitam. Ve skole to preslo. Ted jsem davno dospela a mam 85 kg. Podle me, to casem prejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neni pravda, že nic nejí.
Jen nejí to, co bys chtěla aby jedl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je kolem druhého roku docela časté 😊 Spousta dětí najednou strašně omezí jídelníček a člověk má pocit, že žijí z rohlíku, ovoce a vzduchu 😄 Pokud jinak prospívá, má energii a doktor neřeší váhu nebo krev, tak bych se snažila z toho nedělat velký boj.
U nás nejvíc pomohlo nenutit, nenahánět každé sousto a pořád normálně nabízet jídlo bez tlaku. A paradoxně čím míň jsem to řešila, tím víc zase začal zkoušet ❤️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, moje dítě (2 roky ) nikdy nebylo jedlík ale papal normálně -míchaná vajíčka, maso s bramborem atd po ukončení kojení to tak i pokračovalo ale v poslední době nejí nic. Jen zeleninu pomeranč a suchý pečivo. Vajíček se už ani nedotkne při obědě např rýže, maso, zelenina sní zeleninu kdyz ta není dá si jednu lžíci rýže a nic vic pak sní kousek zeleniny na svačinu a to je na celý den vše. Stalo se to taky někomu? Jak jste to překonali?