Kojím a syn nechce jíst

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
70
8.4.26 14:10

kojim a syn nechce jíst

Zdravím, kojím skoro dvouleťáka a přijde mi že odmítá veškeré jídlo na úkor kojení. Co s tím? Pomůže odstavení? Chtěla jsem vydržet do jeho dvou let a pak ukončovat postupně, ale když už to trvá takovou dobu cca 5 měsíců a pořád se nic nelepší. Nejí ani mixované polévky. Pořád jen rohlíky, křupky, občas trochu jablíčka a lívance, jinak prostě bez šance do něj něco dostat. Jak dlouho to muze jeste trvat? 8o Mám ho do jídla víc tlačit? Ale přijde mi že pak se seká ještě víc, když se snažím aby něco snědl. Děkuji moc za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18498
8.4.26 14:19

Ja prakticky výlučně kojila do 14m, kdy se pak najednou rozjedla (9m to trvalo, protože jsem začínala ukončeny pátý). Do 2 byla výlučný vegetarián. Nechtěla ani totálně rozmixované mase. Ted bude mít 4 a okusuje kuře od kosti a sní stejne na oběd jako o 4 roky starší bracha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35430
8.4.26 14:19

Určitě bych odstavila a nedávala mu rohlíky, křupky a lívance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33129
8.4.26 14:29
@Janny009 píše: Více

Odstavit a dávat mu normální jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21965
8.4.26 14:38

U téměř dvouletého dítěte by stačilo kojení prostě omezit, konkrétně ponechat pouze např. jako uspávací rituál na dobrou noc… není potřeba hned odstavovat úplně (tedy, pokud ti to nedělá nějaké zdravotní potíže).

A pak prostě průběžně nabízet normální jídlo - což ale tedy zrovna nejsou rohlíky, křupky ani lívance :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25067
8.4.26 15:41

A co všechno jsi zkoušela dávat na jídlo? Naše nejstarší např. úplně odmítala mixovanou masozeleninu. Taky jsem byla zoufalá. Ale v roce, možná lehce po, jsem jí začala dávat normálně naše jídlo. Polévky, pečené kuře a rýži, omáčky, rizoto, špagety… atd, samozřejmě dochucené adekvátně jejímu věku a jedla krásně. Ona prostě potřebovala normální jídlo.
Další dvě dostaly naše normální jídlo už před rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68816
8.4.26 16:13

Jak často kojis? Ve dvou letech už to snad není žádné plně kojení, aby se z toho dítě fakt najedlo. Zkusila bych se s dítětem domluvit a kojení prostě omezit. Fakt je že někdy je to zamena příčiny a následků - ne že by tak málo jedli kvůli tolika kojení, ale kojí se tolik, protože jsou obecně nejedlici a z kojení mají aspoň nějaké živiny. Jak kdyby všecky nekojene děti ve dvou letech jedly ukázkové a naopak. Ale prostě to zkus domluvit se a omezit, nemusíš hned omezovat na nulu. Já v tomhle věku kojila hlavně na uspání, ale stejně toho dítě moc nesnědli, není velký jedlík ani dávno po odstavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12809
8.4.26 16:52

Já bych kojení neukončovala, ale dala třeba pouze večer( nevím, jak to máte v noci, zda se dojídá) nebo při nemoci, kdyby bylo nejhůř.
Předpokládám, že jedeš v tom trendu na požádání i u batolat? Což možná znamená, že se tím uklidňuje při každé nejistotě…, ale taky asi dost nají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pujda
8.4.26 18:19

Kojení mu alepsoň dává všechny potřebné živiny, určitě bych neodstavovala. Doma totiž nejedlíka mám, má 6 a není to lepší. Neriskovala bych odstav s tím, že se jídlo stejně zlepšit vůbec nemusí a ještě přijde o živiny z mléka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.26 18:23

Jako žena co má odkojeno necelých 5 let bych určitě jela podle potřeb dítěte, pokud nestrádá nehubne tak bych mu dopřála co je mu příjemné.

• Citovat
  • Upravit
70
8.4.26 21:17

@arinecka A co mu mam davat? Nic proste nechce. Zkousim, navizim vzdy hlavni jidlo ktere mu uvarim, tak me tu neidsuzujte hned… Chtela jsem jen nejakou radu, jak to zmenit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
8.4.26 21:22

@Aries6 No ja mu zkousim nabizet vsechno, proste jak pisete rizota, spagety, testovinky, proste tak nejak vsechno i polevky ruzne. Jenze on se toho vubec nedotkne a hned to odstrkuje, hrozne me to mrzi protoze on jedl normalne cca od 10 mesicu a pak cca v roce a ctvrt zacal vse odmitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
8.4.26 21:26

@ugluk Kojim na pozadani, kdyz mu nedam, hroznej vztek a vydrzi fakt dloouho, nez mu nedam, zkousela jsem to omezovat, ale u nej to proste nejde. Proto premyslim o uplnem odstavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25067
8.4.26 21:33
@Janny009 píše: Více

Ja kojení fandím, sama jsem kojila do 18 měsíců. Ale můj nazor je ten, ze tohle neni dobre. Má na tom mleku/prsu/dudlani „zavislost“. Mel by uz jist vyváženě. Co jsem četla, kdyz byly moje deti male, tak v tomto věku uz mm dítěti neda to potřebné a matku to vysiluje. Ona ta tvorba mléka je pro tělo vetsi zahul, než si připouštíme.
Odstavila bych. Nechala to třeba jen na večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
8.4.26 21:39

@JancaS84 Dekuji vam za radu. Na livancich nevidim nic spatneho, kdyz je delam zdrave a treba i s ovocem, krupky ma kukuricne bez soli. Na pecivu taky nevidim nic spatneho 🤷. Jediny co me trapi, ze je ji suche, nechce je ani nicim namazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí