Kojím a syn nechce jíst

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35963
9.4.26 05:59
@Janny009 píše: Více

Vždyť je to vše samá mouka, výžvova hodnota nula. Jen se tím zaplácne. Kojení si taky vyřve. Budeš to mít těžký vše odnaučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.26 06:08

V rodině to nepomohlo. Dítě zázrakem jíst nezačalo. Jídlo řeší neustále i ve školkovém věku. Křupky a podobné nejí ani tak ani tak.
A je to velmi náročné. Kdo má dítě nejedlíka od přírody umí si to představit. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
69023
9.4.26 07:34

Z pozice člověka, co dvě děti odkojil pět let - nastav si hranice. A to i takové, které vyhovují právě tobě. Kojila jsem dlouho a kojila jsem ráda, ale bylo by pro mě přes čáru, aby si dítě cokoliv vyrvalo. Pokud jsem to udělat chtěla, bylo to bez révu, pokud ne, tak ne. Od batolat po pubertu, i když v té pubertě už se dá líp diskutovat, batolecí mozek je nezralý. Což neznamená, že si může vybrat něco, co já udělat nechci.

Ale tak jako tak, nepočítej s tím, že bez kojení se automaticky rozji. Může být nejedlik i bez kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
9.4.26 07:55

@ugluk Zase ty děti ve 2 letech mají často potřebu kojení jako novorozenci. Je to prý dáno vývojem. Po 2 roce života ta potřeba kojení přirozeně klesá.
Taky jsem dávala hranice, ale v tom období 2 let se kojili klidně 10× za den, pokud jsme byli doma. Odstavili se naprosto přirozeně a samostatně po 3 roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
9.4.26 08:18

@Snopy123 ale pořád je to o tom, kde má hranice ta máma.
U nás první v těch dvou letech už nechtělo samo, druhé bylo větší přísavka a zrovna jsme se trefili do období covidu, domácí výuky staršího a při řetězcích se karantenach home office muže, takže nuda největší, doma zavření a nijak minto nevadilo. Ale odmítala jsem kojit venku, tak jsme si nastavili pravidla. Taky to vydrželo skoro do tří let. Na jídlo to ale vliv nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.26 11:20
@JancaS84 píše: Více

No pokud ti dítě nic jiného nejí :nevim: jako co máš dělat? Syn jí taky strašně, ale nic normálního (kromě kuřete s rýží a vývaru) do něj nedostanu. A ne, nepomůže ani, když je o hladu.

Tohle prostě lidi, co mají doma jedlíky v životě nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35963
9.4.26 11:37
@Barevné klubíčko píše: Více

Měla jsem doma nejedlíka tak do 6 let. Takže vím co to obnáší do dítěte nacpat nějaké jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.26 11:50
@JancaS84 píše: Více

No tak hoď nějakou radu mě a zakladatelce. Jak jsi ho přiměla jíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
9.4.26 15:11

Ja měla taky nejedlika a odstav nepomohl. Naopak dcera hubla. Postupně začala po troskách neco jíst ale velmi omezený jídelníček. Měla to tak cely dětství a ma to jen o trošku lepší nyní ve skoro dospělosti. Jedla ale vždy dost ovoce a zeleniny. To ti nikdo neřekne, jestli odstav pomuze nebo ne. Ja kdyby me k tomu nenutili zdravotní potíže, tak jeste pockam. Ale nejake pravidla bych nastavila. Jen doma atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
10.4.26 16:34

@Barevné klubíčko Presne tak, nektere z vas tu pisou tak, ze ani nedavam jine jidlo… Samozrejme nabizim ovoce, zeleninu, ruzne i kapsicky, jenze nekd, treba do tech livancu schovam aspon nejake ovoce, ci zeleninu. Ale nekdy i to odmitne, takze ja budu doufat ze to brzy prolomime no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
26.5.26 14:28
@Barevné klubíčko píše: Více

Já dávala hodně dlouho na každý oběd vývar s masem a těstovinou jako hustou polévku. Normální jídlo se chytilo až kolem 5 let.
Ráno a večer kaše (zrní, mléko).
Přes den ovozel v misce stále k dispozici..
Co jsem tedy vůbec nedávala, tak sladkosti, zmrzlinky, bonbóny a sušenky, když jídlo jinak nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí