11měsíční dítě nechce jíst

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23
6.2.26 19:23

Dítě 11m nechce jíst

Ahoj,
vím, že na toto téma je tu spoustu diskuzí, ale nikde už jsem nedočetla, jak to vlastně dopadlo.
Mám dceru 11m, vlastně skoro rok, která papala krásně, jenže se to potom zvrtlo a dostat do ni něco byl a je strašný problém. V prosinci dostala virózu a vyrostlo ji 6 zubů, jenomže už jsme se pořádně nedostali zpět k tomu, aby hezky jedla. Sedí v židličce a nechce ochutnat ani lžičku, málo kdy se stane, že by snědla 2 - 3. Jen při přiblížení lžičky se odvrací a pláče. Je pravda, že jsme teď zase nemocni, ale nedá mi to se nezeptat.
Měl někdo stejnou zkušenost? Pomohlo něco? ;) Předem díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
190
6.2.26 19:25

A když jí to jídlo nabídneš mimo židličku? Mně to dcera začala dělat teď, má něco málo přes rok a prostě v židličce ani náhodou, musí u toho pěkně stát jak v bufetu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
6.2.26 19:38
@Denisazn píše: Více

když je znovu nemocná, tak teď opravdu jíst nebude, hlavně když pije mléko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
6.2.26 19:40

@Chiruna25 dřív to zabíralo, teď ani to ne 🙈 pusu neotevře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
6.2.26 19:42

@stinga je mi to jasné. Jen nejí ani když je zdravá. O to mi hlavně jde:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14635
6.2.26 20:34

Takže hubne? Nemá energii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1560
6.2.26 20:37

A mleko pije? Nebo kojiš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
6.2.26 20:48

Me treba dcera nechtela jist, dokud sem plne neodstavila, radsi se kojila. A i pak chvíli trvalo, než najela na normální jídlo a radši pila jen mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.26 21:10

Už si to pořádně nepamatuju, ale podobně to bylo u dcery. Nevím, jestli u toho byla i nemoc nebo zuby, ale byla a je z ní nejedlík. Táhne se to pár let.

• Citovat
  • Upravit
1560
6.2.26 21:19
@Anonymní píše: Více

U nás to bylo podobne. Dcera 10 mesicu, onemocnela, horečky, zanet spojivek, CRP silene. Odstavila se od kojení, flašku odmítla, nedostala jsem do ní témeř nic. Nejak jsme to zvládli, přežila, nejedlík je do teď, ale už je jí 9, je sice hubená, ale zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
7.2.26 09:48

@Janča6 teď po těch nemocích malinko zhubla, ale ne nijak extra moc (klepu). Alergii ma abkm. Ale upřímně mi to přijde celé zvláštní s tou alergii, to je ale na delší vysvětlování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
7.2.26 09:50

@jamik1416 kojím na požádání, ale je to takové, že si cucne a hotovo.. dávali jsme i UM, ale začala ho odmítat, tak jsme přestali. To je už delší doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14635
7.2.26 10:00

Jak to popisuješ, tak by musela hubnout hodně, když má skoro nulový příjem. To se mi nějak nezdá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
7.2.26 10:24

@Janča6 možná nás zachraňuje, že je na prsu klidně několikrát za hodinu.. neměli jsme dudlík, tak možná proto :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
7.2.26 12:59

Z něčeho živá evidentně je, o život tedy nejde.
Naše nádhera krom mlíka odmítala naprosto všechno, pomohlo až přestat krmit, jídlo nechat na stole, časem si sama přišla, stoupla k tomu ( studené, oschlé :roll: ), ale spokojená, že si čas a způsob vybrala sama. Prosazování do židličky v daný čas a soustředění se na jidlo u nás teda nehrozilo.
A jak to dopadlo? 🤗Po case se to úplně zlomilo, sama se začala prosazovat ke společnému jídlu a kolem 2. roku naopak bastila naprosto způsobně a pravidelně.
Takže vydržet ty nervy s ní a možná ji opravdu dát vlastní volbu. Hlady neumřela, i když už jsem si to tehdy začala myslet a momentálně ve 13 letech váží víc, než já. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí