Malé mimi s Abkm
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Malé mimi s Abkm
Potřebuji uklidnit, poradit. Dcera se narodila v 38tt měla málo plodové vody, porod vyvolávali váha 2410g délka 46cm. Já mám sama 159cm tak je pravděpodobné ze bude drobná a menší. Po 6 týdnech ji našli dietu Abkm. Je kojená ze začátku nabírali krásně. Jen jak začala lest a být hodně akční. Vážila v 8 m 5980g a v 10 m 6020g. Podle nás je v pohodě, veselá, spokojená. Dělá všechno co dělat má v 10 m. Jen se nám bohužel změnila dr a ta už její váhu řeší. Kojím ji kdy chce i v noci po 2 hodinách, příkrmy dostává kdy chce, nabízíme jí je často. Ale ona si dá lžičku a jde zas dál. Jídlu moc nedá. Nutrilon alergi sní jen smíchaný v příkrmu ale fakt jen trosku. Co mám dělat víc? Ať je dr za měsíc s váhou spokojená? Ať už to neřeší. Vím že je hodně dětí co v roce váží 6 kg
děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zaměřila bych se na skladbu stravy, co přesně ji dáváte a jestli má dostatek bílkovin (což u ABKM je občas problém). Jak vypadá její jídelníček? Pokud si dá jednu lžičku a více nechce, asi bych ji to nenutila pořád, ať má trochu více hlad, aby snědla více.
S doktorkou bych spíše řešila krevní rozbor, zda má dostatek vitaminů a minerálů, to je mnohem důležitější, jestli jí něco nechybí.
- Citovat
- Upravit
Teď už maso vařím tak 4 tydne, luštěniny aspoň 1t. Snažím se ji dávat pestré a zdravé jídlo. Jen je asi fakt ze na to časté nabízeni masa a luštěnin jsem se dala asi posledních 14 dní. Do ted jsem to nechávala na ni kolik toho sní. Když ji jídlo nenabízím většinou se hlásí na mléko a jiné jídlo nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak doktorce se úplně nedivím když za 2 měsíce nepřibrala skoro nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zapomněla jsem napsat ze pravidelně chodíme na Gastrologie kvůli alergii. Podle primářky přibírá svím tempem a vyvíjí se dobře. A tam jsme byli asi týden před doktorkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ptala jste se na gastro nebo u doktorky třeba na kozí mléko a mléčné výrobky? Nebo i ovčí?
Pokud se při hladu hlásí o mléko a nic jiného nechce, prostě bych ji dala jídlo a mléko ne, aby se to zlomilo. Přetrpět, prostě pokud máš hlad, tady máš a nic jiného není. Jsou děti, o kterých se říká, že jsou nejedlici, ale mají pár oblíbených jídel, které sní víc než jiné. Neříkám, ať přestanete s kojením, ale spíš v tom najít nějakou rovnováhu. Z toho kojení totiž dožene živiny a vitaminy, což je dobře.
Já se upřímně doktorce nedivím, že to řeší. Ano, každé dítě přibírá svým tempem, ale mělo by přibírat postupně, není to jen o tuku, ale o svalech a celkovém růstu. Hlavně když se to dítě hýbe, tak má spotřebu, takže musí jíst prostě více. Kojením to můžete dohánět, ale zaměřila bych se opravdu na tu stravu a skladbu té stravy.
A pokud si nevíte rady, tak doktorka vám taky může poradit, jen je potřeba mluvit na rovinu, říct jak to doopravdy je. Nikdo vám trhat hlavu nebude, je to odborník a vy už si z té rady vezmete co potřebujete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme to meli podobně, az na to, ze syn tedy jídlo neodmital, snedl snad vsechno, co jsme mu dali. Jen neměl správnou dietu, trvalo dlouho, nez jsme na to došli. Z ABKM se postupně stala intolerance laktózy a z toho nakonec celiakie. A obávám se, ze jeste nejsme na konci. Pokud ale správnou dietu máte, tak musite zapracovat na tom jídle. Píšeš male mimi, ale ma uz skoro rok a váží fakt malo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen ze zeptám, vy dietu také dodržujete, když kojíte? Vše, co sníte, jde do mateřského mléka.
Je potřeba pečlivě sledovat složení potravin i potravinových doplňků, protože mléko najdete i tam, kde byste ho nehledala.
Jak se alergie/intolerance u dcerky projevuje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JitaGrey dietu držím samozřejmě i já. Bolest břicha, průjem, neklid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paní Kudrnatá na ovčí a kozí jsme se neptali děkuji za doporučení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit