Malé mimi s Abkm

23
28.1.26 12:33

Malé mimi s Abkm

Potřebuji uklidnit, poradit. Dcera se narodila v 38tt měla málo plodové vody, porod vyvolávali váha 2410g délka 46cm. Já mám sama 159cm tak je pravděpodobné ze bude drobná a menší. Po 6 týdnech ji našli dietu Abkm. Je kojená ze začátku nabírali krásně. Jen jak začala lest a být hodně akční. Vážila v 8 m 5980g a v 10 m 6020g. Podle nás je v pohodě, veselá, spokojená. Dělá všechno co dělat má v 10 m. Jen se nám bohužel změnila dr a ta už její váhu řeší. Kojím ji kdy chce i v noci po 2 hodinách, příkrmy dostává kdy chce, nabízíme jí je často. Ale ona si dá lžičku a jde zas dál. Jídlu moc nedá. Nutrilon alergi sní jen smíchaný v příkrmu ale fakt jen trosku. Co mám dělat víc? Ať je dr za měsíc s váhou spokojená? Ať už to neřeší. Vím že je hodně dětí co v roce váží 6 kg :) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
28.1.26 12:57

Zaměřila bych se na skladbu stravy, co přesně ji dáváte a jestli má dostatek bílkovin (což u ABKM je občas problém). Jak vypadá její jídelníček? Pokud si dá jednu lžičku a více nechce, asi bych ji to nenutila pořád, ať má trochu více hlad, aby snědla více.

S doktorkou bych spíše řešila krevní rozbor, zda má dostatek vitaminů a minerálů, to je mnohem důležitější, jestli jí něco nechybí.

• Citovat
  • Upravit
23
28.1.26 13:06

Teď už maso vařím tak 4 tydne, luštěniny aspoň 1t. Snažím se ji dávat pestré a zdravé jídlo. Jen je asi fakt ze na to časté nabízeni masa a luštěnin jsem se dala asi posledních 14 dní. Do ted jsem to nechávala na ni kolik toho sní. Když ji jídlo nenabízím většinou se hlásí na mléko a jiné jídlo nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35929
28.1.26 13:18

Tak doktorce se úplně nedivím když za 2 měsíce nepřibrala skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
28.1.26 13:36

Zapomněla jsem napsat ze pravidelně chodíme na Gastrologie kvůli alergii. Podle primářky přibírá svím tempem a vyvíjí se dobře. A tam jsme byli asi týden před doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
893
28.1.26 14:11

A ptala jste se na gastro nebo u doktorky třeba na kozí mléko a mléčné výrobky? Nebo i ovčí?
Pokud se při hladu hlásí o mléko a nic jiného nechce, prostě bych ji dala jídlo a mléko ne, aby se to zlomilo. Přetrpět, prostě pokud máš hlad, tady máš a nic jiného není. Jsou děti, o kterých se říká, že jsou nejedlici, ale mají pár oblíbených jídel, které sní víc než jiné. Neříkám, ať přestanete s kojením, ale spíš v tom najít nějakou rovnováhu. Z toho kojení totiž dožene živiny a vitaminy, což je dobře.

Já se upřímně doktorce nedivím, že to řeší. Ano, každé dítě přibírá svým tempem, ale mělo by přibírat postupně, není to jen o tuku, ale o svalech a celkovém růstu. Hlavně když se to dítě hýbe, tak má spotřebu, takže musí jíst prostě více. Kojením to můžete dohánět, ale zaměřila bych se opravdu na tu stravu a skladbu té stravy.

A pokud si nevíte rady, tak doktorka vám taky může poradit, jen je potřeba mluvit na rovinu, říct jak to doopravdy je. Nikdo vám trhat hlavu nebude, je to odborník a vy už si z té rady vezmete co potřebujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
28.1.26 15:34

My jsme to meli podobně, az na to, ze syn tedy jídlo neodmital, snedl snad vsechno, co jsme mu dali. Jen neměl správnou dietu, trvalo dlouho, nez jsme na to došli. Z ABKM se postupně stala intolerance laktózy a z toho nakonec celiakie. A obávám se, ze jeste nejsme na konci. Pokud ale správnou dietu máte, tak musite zapracovat na tom jídle. Píšeš male mimi, ale ma uz skoro rok a váží fakt malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.1.26 08:53

Jen ze zeptám, vy dietu také dodržujete, když kojíte? Vše, co sníte, jde do mateřského mléka.
Je potřeba pečlivě sledovat složení potravin i potravinových doplňků, protože mléko najdete i tam, kde byste ho nehledala.
Jak se alergie/intolerance u dcerky projevuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.1.26 11:42

@JitaGrey dietu držím samozřejmě i já. Bolest břicha, průjem, neklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
29.1.26 11:43

@Paní Kudrnatá na ovčí a kozí jsme se neptali děkuji za doporučení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí