Vybíravý dvouleťák, bojujeme s jídlem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.1.26 18:27

Vybíravý dvouleťák

Ahoj maminky. Jdu sem pro radu, mám doma za týden 2roční dítě, a mám problém s tím že je hrozně vybíravý. Celou dobu jedl, ale na Mikuláše dostal od babiček a dědy plno kravinek, Brumíky, sladké jogurty, i Kinder čokoládu, a bůh ví co všechno. Čokoládu dostal bez mého vědomí, tu mu nacpala tchýně, další den babička přivezla Brumíky a rovnou mu ho otevřela, jogurt to samé (v tu dobu jsem vařila oběd) prostě jsem si toho nevšimla. A od té doby mi přijde že jakmile to ochutnal, nechce normální jídlo, cokoliv mu dám, ať už chleba, zeleninu, ovoce, bílý jogurt, nic nechce, do všeho zobne. Oběd vařím někdy ještě druhý aby si pán uráčil něco dát, jeden den sní omáčku s knedlíkem, druhý den nechce, tak mu ještě vařím rybu s kaší třeba, a vyčerpává mě to. Jak to děláte vy pokud máte něco podobného? Když uděláte oběd co nesní, necháte ho o hladu nebo děláte náhradu? Upřímně mě to štve, nevím jestli na to má ten den kdy ochutnal sladkosti nějaký vliv, ale dřív mi snědl skoro všechno. A fakt mě nebaví každý druhý den vymýšlet extra oběd ještě pro něj. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33135
22.1.26 18:44
@Anonymní píše: Více

Jaký jídla má rád asi víš, tak bych dělala ty, a když by nechtěl, tak smůla. Byl by holt o hladu. Určitě bych okolo něj neskákala s různými jídly a nečekala které si vybere. Žádné dítě dobrovolně hlady nezemře neboj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
22.1.26 19:11

Myslím si, že to je těmi sladkostmi. On nechápe, proč by nemohl dostat k obědu právě toho brumíka. Prostě to zatím nekupujte. Snažím se krmit tím, co máme a často pomůže prasátko Peppa, (ale to je taky špatně ta televize). Budeš muset regulovat dary od babiček. Kdyby tak nosily ovoce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15559
22.1.26 19:17
@Anonymní píše: Více

Hmm, tak snad to všechno nesnědl najednou, ne?
Měla si mu to sladké dávat občas a postupně. Třeba nějakou tu mlsinu, ale až po obědě.
Rozhodně bych mu další jiný jídlo nevařila. Ale než bych se pustila do vaření, zeptala bych se ho, jestli by měl chuť na to a na to… :P
Však už umí mluvit, tak se stačí zeptat a pak by se už vidělo. Nebo mu můžeš pro změnu udělat i nějaké to sladké jídlo. Třeba palačinky, lívance, buchtičky se šodó nebo kolínka s mákem. :P Řekla bych, že je toho celkem dost, co by mu mohlo přijít k chuti. :D

Příspěvek upraven 22.01.26 v 19:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2251
22.1.26 19:20

Me zacala vymrzovat dcera tedka (2r a 4m). Ne kvuli sladkostem, ale prostw nechce vetsinu normalnich obedu ani veceri. Chtela by jist jen jogurty, banany a syr :lol:.neustupuju ji, kdyz jist nechce, jde od stolu. parkrat se vratila a nakonec to snedla. Snazim se vsechny pochutiny schovat, aby je nemela na ocich a mela prostw hlad ne jen chut :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25070
22.1.26 20:07

A to normální jídlo je normálně ochucené jako pro dospělého? Jakože ano - málo soli, bylinky, koření adekvátně věku dítěte… Je to, co jíte i ty a manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5863
22.1.26 20:17

No ono kolem těch 2 let začínají být děti vybíravé. Dcera přestala taky jíst milion věcí, co normálně dříve měla ráda a na sladkosti bych to nesváděla, protože dcera nechtěla ani ty :lol:

No a jak to dělám? Dám vždy na výběr ze 2 jídel, aby se učila být rozhodná. Vybrala sis řízek? Nechceš ho? Smůla no….

Jen tedy dodám, že 2 jídla nevařím, jak je tu psáno podemnou. Muže si klidně vzít chleba, rohlík, toust. Já totiž docela chápu, když někomu něco nechutná.
Sama si také nevařím jídlo, co nemám ráda a zase nebudu speciálně vyvařovat jen pro dítě, aby jedlo co mu chutná :roll:

Příspěvek upraven 22.01.26 v 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2644
22.1.26 23:23

Zrovna dneska a vcera se mi to stalo u dcery, ze nechtěla obed. Polévku ano, tu jíme pred spaním a po spani dáváme druhé jídlo. Dneska druhé nechtěla, tak jsem ji nechala a dostala az svačinku no…vsak hlady urcite neumre. Obed pak dostala k večeři, a to snědla. Ja to beru podle sebe, taky treba zrovna nemusím mit hlad, anebo nemam zrovna ted na to jídlo chut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
23.1.26 00:02

Nekupovat už žádné Brumiky, prarodičům to zakázat nosit, a když to prarodiče přesto přinesou, před nimi rozdupat a vyhodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11545
23.1.26 05:52

Co si pamatuji z toho věku našich, tak měly období, kdy jedly třeba jen suché brambory či těstoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
23.1.26 07:27
@PavelChytry píše: Více
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...