Roční dítě odmítá maso – zkušenosti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Roční dítě odmítá maso.
Ahoj maminky, mám dotaz. Psala jsem diskuzi o tom že dcera (1 rok) korigo 11 měsíců, během 10-12 měsíce nabrala jen 240 g pánu doktorovi se to samozřejmě nelíbilo. Tak zkoušíme dávat příkrmy častěji po menších porcích, ale dcera jakmile je v přikrmu maso nechce to plive mi to ven až natahuje 😃 má s tím nějaká mamina taky zkušenosti? Dáváme na oběd příkrm mrkev brambory trochu jablka aby to dodalo tu sladší chuť a kuřecí masíčko na jemno, ale jakmile dám maso nechce to odmítá to, když maso nedám spapa to celé 😃 a tak jestli to nemá někdo podobně a co dáváte místo masíčka nebo jak jste to řešily 😃 četla jsem že děti v tomhle věku proti masu sabotuje, ale podle mého by maso měla jíst 😃
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Moje děti maso nedostávají, nahrazuji luštěninami, tofu, ořechová másla. A prospívají velmi dobře.
Pokud dítě málo přibírá, tak asi bude lepší, když s ní celou porci jídla bez masa, než aby se jen ponípalo v masovém příkrmu ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, úplně tě chápu, některé děti mají fázi, kdy jim prostě maso „nejede“, i když by podle tabulek měly jíst všechno 😅 My jsme to měli podobně. Zlomilo se to asi po 3měsícich a teď by snědl i půl ledničky 🙈 Neboj se dávat bílkoviny aj z jiných zdrojů, než si pomalu zvykne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jo dáváš jen kuřecí maso?
Do prikrmu hlavně přidavej kvalitní tuk aby nabrala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás byla problém konzistence - takže vyřešilo vše mixovat na úplnou kaši. Pak snědli všechno ani nemrkli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Claudie 151 píše: Více
Můj syn, kterému je aktuálně dva a půl roku, nikdy v životě nesnědl ani kousek masa a to navzdory tomu, že všichni maso jíme. I úplně rozmixovane maso plival. Prospívá dobře. Doktorka mu i dělala odběry, všechno v pořádku. Pije mliko, ji vejce, sýry… Narodil se zkrátka jako vegetarián. Už jsem to přestala řešit.
- Citovat
- Upravit
Ty jo, nas rocni s drobnymi upravami jedl to, co my. ![]()
Ale k veci, obdobi, kdy maso nechce, miva taky. Nenutim, nabizim jine bilkoviny, mlecne vyrobky, lusteniny…A nedoslazuju, co sladke byt nema, ani jablkem, at si zvyka na ruzne chute.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eva2610 píše: Více
Mame podobneho souseda, je mu teda uz pres tricet a maso nejedl od zakladni skoly, nechutna mu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Claudie 151 a jak moc dobre
jeste tak neco kupovaneho celkem dite snedlo, ale do masa kousla poprve po druhych narozeninach. Do te doby fuuuj a bleee a rozmelnene kousky dloubala z pusy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No zkoušíme dávat i vepřové maso to taky nechce, prostě maso vůbec 😃 jinak sní vše co jí dám 😃 jen po malých porcích, a s těmi luštěninami a mléčné výrobky to dáte třeba jen do ruky? Nebo nějaké recepty na oběd?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se to maso (q celkově kousky) zlomilo až se stolickami. A to chtěl kus upečeného masa (stehno) do ruky. A od té doby není problém
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek syn to má stejně; jakmile tam je jakákoliv hrubší textura, plive to.
Jinak zakladatelko, dcera kuřecí taky nechtěla, dávala jsem hlavně telecí, králičí, to jí chutnalo.
Z pohledu toho, co dítě z masa potřebuje, je hovězí lepší než kuřecí - kromě bílkovin (které dítě může teoreticky mít i z jiného zdroje než masa), je to hlavně železo, které potřebují na vývoj mozku. Jo a rozmixované kuřecí je i ta mě blivajz
to hovězí fakt chutná lépe
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn maso bojkotuje poslední dobou. Má teda už 3 roky a když nechce, tak co. Nikdo to do nej nedostane ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to mu dáváš jen to kuřecí nebo i jiné maso?
Jinak není potřeba mít jídlo vždy sladší (viz to jablko nebo mrkev), nechej ho zkusit i jiné chutě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe Dáváme i vepřové maso, dcera vlastně papa vždy když jím já i ne sladké jídla, ukazuje mi že chce papat 😃 ale chci ji udržet zdravý a zároveň prosperující jídelníček, a jelikož mi maso odmítá tak to chci nahradit něčím co to maso nahradí 😃
- načítám...
- Citovat
- Zmínit