Desetiměsíční nejedlík. Co mám dělat?

Anonymní
16.12.25 18:18

Desetimecni nejedlík

Desetimecni, od narození nejedlik. Dlouhodobě přijímal mléko jen ve spánku. Před pár dny zlepšení, pil v bdělém stavu. Teď pije jen když má fakt hlad, klidně po 5 hodinách 180ml. Příkrmy mi ale nechce??? Jakože vůbec, ani snídaně, obědy, nic. Nemá ani chuť ochutnat. A jiné tekutiny nechce vůbec. Jsem z toho vyřízena. Jeho příjem je denně cca 600-700ml zahuštěné mléka nutritonem, protože i v 10 měsících stále ublinkává. Co mám dělat???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22894
16.12.25 19:44

A když třeba jíte vy, má zájem o to, co jíte?
A nejí vůbec nic, ani kaše, sladké ovoce, jogurt?
Zkoušela jsi BLW? Nakrájet uvařenou zeleninu, že by vzal do ručičky a sám jedl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 19:51

@lucynka25 on právě vůbec nechce být krmený… Když mu dám třeba tu křupku pro mimina tak jako tu zmoula, cumla, pak je od toho jak čuně. No a když mu na stoleček dám třeba hranolky nebo těstoviny tak jako má snahu ochutnat ale pak to vše pohází na zem… Nejvíc mě Ale trápí to že nechce vůbec žádný tekutiny…

• Citovat
  • Upravit
22894
16.12.25 20:20

A zkoušela jsi všelijaké zajímavé hrnečky, brčka, pítka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
16.12.25 20:21

A jak přibírá? Co na to říká doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 20:29

@Tichošlápek

„Co na to doktor?“ No co by, dcera v roce nejedlík, malo přibírající, a doktorka mi řekla, že denně MUSÍ vypít jeden nutridrink a hotovo.

Ehm.. jako nemusí. Mimino nic nemusí, asi jako kočka, co nechce, to do ní nedostanete.
Dcera olízla lžičku a měla jasno, že toho už se ani nedotkne.

Pak další doktorka udělala test krve, zjistila málo železa, a od té doby, co doplňuje, se to trošičku zlepšilo. Ale dostat do nejedlíka železo je teda taky dost oříšek.

• Citovat
  • Upravit
76649
16.12.25 20:42
@Anonymní píše: Více

a na co prosím tekutiny? vždyť pije UM, 10měsíční děťátko je kojenec a kromě mléka nepotřebuje žádné tekutiny, tekutiny by potřebovat kdyby bylo venku 36 stupnů, nebo kdyby jedl hodně příkrmů nebo kaše - což nic z toho se neděje,
když do něho nacpeš tekutiny, o to míň ti vypije mléka, buď v klidu, nabízej příkrmy, jednou se rozjí, a že je po žmoulání křupky bordel, to je normální, dítě se prostě učí jíst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.25 21:19

@stinga podle tabulek by měl být na nějakých 180×5porci denně. Dá ty porci i s noci 3…

• Citovat
  • Upravit
76649
16.12.25 21:21

tabulky neřeš, děti jsou různé, hlavně jestli prospívá a vypadá spokojeně, a ty křupky mu dávej i za cenu nepořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
16.12.25 22:12

Co dělat?? Nezbláznit se :lol: :lol: Dcera do roka byla opravdu kojenec, snědla max pár lžiček, ožužlala rohlík nebo rozdrobila křupky :zed:
Nepomáhalo nic, rozjedla se až po 2.roce a maso začala pořadně jíst až skoro ve 3 letech. Mohla jsme se stavět na hlavu a vyvařovat jako v Alcronu a nic. Potřebovala čas. A bylo to šíleně ubíjející!
U nás jsme teda striktně dodržovali režim, sedla si k jídlu, dostala „porci“ a pokusili jsme se do ní něco dostat. Nikdy jsme nezklouzli ke kmení u televize. Hodně jsem dělala věci, které si mohla brat sama (taková pseudo BLW) a poměrně brzy dostala vlastní lžičku, protože to aspoň něco snědla. I Za cenu nepořádku. A prostě jsme si to „vyseděly“.
Jinak jsem se držela pravidla, že dokud přibírá, je veselá a aktviní, tak neřeším. Řešila bych to, kdyby byl prcek bledý, bez energie nebo ubýval na váze.
Hodně sil, drž se :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
17.12.25 06:04

Moje dcera taky nejedlik, do 1,5 roku jen kojena, ani nic nepila. Po odstavu kolem 2 roku vaha dolů, hubená jak lunt, az se to doktorce nelíbilo. Celý dětství byla velký nejedlik. I dnes to neni žádná sláva, ale je z ni krásná, stihla sportovkyně. Nejlepší rada je opravdu se snažit se nestresovat, dokud je dite ciperne a spokojené, tak to moc nehrotit. Některé deti proste takové jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8485
17.12.25 06:49

Dítě není stroj aby fungovalo podle slavných tabulek :roll: asi to do něj nebudeš rvát násilím jen abys SPLNILA tabulky ne? A proč píšeš, že nemá tekutiny když je má? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4323
17.12.25 10:10
Řešila bych formou bwl, proste ať si s tom jídlem hraje zkouší a ochutnává, nepořádek zklidníš dítě převlékneš a vytvoříš mu tom dobrý vztah k jídlo, teda rozhodně lepší než když do něj budeš řvát násilím kaše a mixovanou zeleninu… navíc se tím o zabaví můžete objednat všichni společně fakt nad tím zauvažuj uvidíš ze se uleví o tobě ☺️

A co se týká pití, pokud je na UM a má normální stolici tak bych to nehrotila rano bych mu udělala čaj co bych mu během dne nabízela a pokud nechce tak nechce ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5985
17.12.25 15:14

Dcera měla v 7m vysoké horečky. Pediatr se mě tenkrát ptal, jestli dost pije. Říkám : co je to dost? Mrkl na její váhu a říká mi ; na 1kg 100ml, takže 800ml. Vykulila jsem oči a říkám : no pije max 500ml. (Mléko v té době pila už jen v noci)
S tímhle objemem tekutin žila asi do 2 let a stačilo ji to 🤷‍♀️
Já bych to tak nehrotila…
Má dost počůraných plen a přibírá na váze? Jestli ano, tak se tím netrap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.25 15:23

@Markéta188 plíny má denně asi 4-5. A má 9,5 kg v 10 měsících..
Jinak teda holky, já mu mlíko dávám v polospanku, to jedině pije. Jinak je schopný nepít mlíko i 7 hodin..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko