Strava 13 měsíční dcery, místo klasického jídla vyžaduje kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
274
17.12.25 20:37

Strava 13 měsíční dcery

Zdravím zkušené maminky. Chtěla jsem se zeptat. Mam 13 měsíční dcerku. Cca od 10 měsíce začala pomalu jíst i normální stravu. Úplně přeskočila pyré a začala kouskama. Byla jsem za to strašně ráda. Momentálně pořád kojím. Snažím se ráno dát snídani ( chléb, máslo, avokádo, zelenina, ovoce), oběd ( např. těstoviny s omajdou, rýže apod.), svačina mezi tím a pak večeře. Je problém, že malá když jí dám jakoukoliv snídani, tak začala odmítat vše, chce jen pomeranč nebo mandarinku- tu sní celou. Oběd- sní cca 1/4 porce a pak kouká na prso :think: že by chtěla nakojit.
Má alergii na mléko, vejce. Jak kdyby to věděla, tak cokoliv mléčného odmítá(jogurty, sýry) i když jsou bez bílkoviny kravského mléka. Nechci jí stravu nutit, když nechce, ale kdy začne jíst normálně a já si s těmi prsy odpočinu :D :D.
Vím, že každé dítko je jiné, ale třeba máte nějakou radu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2644
17.12.25 20:41

Možná ji rostou treba I zoubky, tak nemá moc chut jist? Dcerka 14m taky kdyz ji začaly rust stolicky, tak nechtela jist maso, to trvalo asi tyden a taky byla casteji u prsa. Pak zase zacala jist jako obvykle, ale ted druhy den taky nechce masicko, jen přílohu, zeleninu, ovoce a opět ji trapi zoubky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2644
17.12.25 20:42

A moje dcerka taky miluje mandarinky :D dokáže snist i 2 najednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
17.12.25 21:00

Mně na tom nepřijde nic divného jak jí. Za dva měsíce bude zas vše jinak. Nehrotila bych, nabízela, dokojila jak ti to vyhovuje. Ale obecně mi přijde že ty děcka s tím jídlem mají různý fáze a bude se to měnit. Taky se může stát že za měsíc bude jíst vše. A taky takhle bude jíst až do první třídy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5863
17.12.25 23:37

Moje dcera byla neskutečný jedlik. Vyluxovala vše. Pak v 18m přišel hrozný zlom a začala vše odmítat. Aktuálně jsou ji 4 roky a jí pouze : ovoce, zeleninu, suché přílohy, jogurty. Nic víc….
Takový trochu vegan až na ty jogurty…
Maso, vejce, sýry, pomazánky, omáčky, polévky - to nedá do pusy.
Nehroutím se….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.25 11:57

@Kačka9543 dcera má 2 roky a čtvrt a jsou dny, kdy pěkně ji a dny, kdy se chce hodně kojit, vstává ještě i v noci…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko