Strava 13 měsíční dcery, místo klasického jídla vyžaduje kojení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Strava 13 měsíční dcery
Zdravím zkušené maminky. Chtěla jsem se zeptat. Mam 13 měsíční dcerku. Cca od 10 měsíce začala pomalu jíst i normální stravu. Úplně přeskočila pyré a začala kouskama. Byla jsem za to strašně ráda. Momentálně pořád kojím. Snažím se ráno dát snídani ( chléb, máslo, avokádo, zelenina, ovoce), oběd ( např. těstoviny s omajdou, rýže apod.), svačina mezi tím a pak večeře. Je problém, že malá když jí dám jakoukoliv snídani, tak začala odmítat vše, chce jen pomeranč nebo mandarinku- tu sní celou. Oběd- sní cca 1/4 porce a pak kouká na prso
že by chtěla nakojit.
Má alergii na mléko, vejce. Jak kdyby to věděla, tak cokoliv mléčného odmítá(jogurty, sýry) i když jsou bez bílkoviny kravského mléka. Nechci jí stravu nutit, když nechce, ale kdy začne jíst normálně a já si s těmi prsy odpočinu
.
Vím, že každé dítko je jiné, ale třeba máte nějakou radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Možná ji rostou treba I zoubky, tak nemá moc chut jist? Dcerka 14m taky kdyz ji začaly rust stolicky, tak nechtela jist maso, to trvalo asi tyden a taky byla casteji u prsa. Pak zase zacala jist jako obvykle, ale ted druhy den taky nechce masicko, jen přílohu, zeleninu, ovoce a opět ji trapi zoubky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A moje dcerka taky miluje mandarinky
dokáže snist i 2 najednou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně na tom nepřijde nic divného jak jí. Za dva měsíce bude zas vše jinak. Nehrotila bych, nabízela, dokojila jak ti to vyhovuje. Ale obecně mi přijde že ty děcka s tím jídlem mají různý fáze a bude se to měnit. Taky se může stát že za měsíc bude jíst vše. A taky takhle bude jíst až do první třídy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dcera byla neskutečný jedlik. Vyluxovala vše. Pak v 18m přišel hrozný zlom a začala vše odmítat. Aktuálně jsou ji 4 roky a jí pouze : ovoce, zeleninu, suché přílohy, jogurty. Nic víc….
Takový trochu vegan až na ty jogurty…
Maso, vejce, sýry, pomazánky, omáčky, polévky - to nedá do pusy.
Nehroutím se….
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačka9543 dcera má 2 roky a čtvrt a jsou dny, kdy pěkně ji a dny, kdy se chce hodně kojit, vstává ještě i v noci…
- Citovat
- Upravit