Máme doma 10měsíčního nejedlíka, celkem mě to stresuje.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30.12.25 14:42

Desetimecni nejedlík? Nevím

Ahoj holky, ráda bych se zeptala ohledně mého 10 měsíčního syna. Je to moje třetí dítě ale takový problémy zažíváme poprvé. Jde o to že nechce moc jíst, stále ho teda trápí ještě silný reflux takže i hodně zvrací. Ráno mi vypije 180 umělého mléka bez problémů. Pak nějaká svačinka, pár lžiček jogurtu třeba. Ale pak je boj, oběd nechce. Nechce být krmený, tak dávám jídlo do ruky… Ale to moc nesni, spíše se v tom patlá. Ale s ní sám třeba pár těstovin, kousky masa a tak. Pak si da zase mlíčko, ale méně třeba 120ml.. Na svačinku zkouším ovoce který ji sám, ale zase většina skončí na zemi nebo na něm.. pak okolo 16h zase troška mléka a nechce dále už nic až ve 20h 180ml mléka… V noci se již na mléko nebudí. Ale stresuje mě to že nemáme ještě ani jednou denně nahrazené jídlo. A že těch tekutin taky moc nemá. On totiž nechce ani pít, zkoušela jsem za lžičky, ze stříkačky, ze skleničky, z nějakých flašek taky nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16141
30.12.25 15:10
@Mamastelinkyasamika píše: Více

A jak je na tom co se týče váhy a přírůstku? Pokud nestrada a nehubne, netlačila bych na pilu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.25 15:18

@Dahlia0409 teď na desetiměsíční 9870g, v 8 měsících 9200g. Takže za dva měsíce 600g..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16141
30.12.25 15:19

Takže je to v pořádku, ne? Řekli něco na prohlídce, že by bylo spatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.25 15:20

@Dahlia0409 no, pediatr říkal, že byl měl malý mít už nahrazeny oběd, večeři a začít svačinu. A pít čaj atd. Nemáme ale nic z toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16141
30.12.25 15:21

Pribira, vic neres. Zkoušej dávat, ale nehroť to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10817
30.12.25 16:08

Trosku jina situace u nas, protože jsem kojila. Nicméně do roka v podstatě jen kojeni. Odmítal vše. U obou synů. Čaj mi tedy syn nepije ani ted ve 2,5 letech. To nevim, proc je nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75920
30.12.25 17:43

pít čaj??? v 10 měsících? proč? na co? čaj je nějak výživný nebo zdravý? kolik je doktorovi? 80?
10měsíční dítě je kojenec, takže pro něho nejdůležitější je pořád mléko, a příkrm je od slova přikrmovat, aby si dítě zvyklo na jiné chutě a na jinou konzistenci jídla, než je mléko, není nutné, aby ho to zasytilo,
přibírá, je zdravý a spokojený - to stačí,
a že jídlo skončí na zemi převážně, je v tomto věku také normální, je to miminko, učí se,
buď v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75920
30.12.25 17:45
@citlivaduse píše: Více

také to nechápu, a s tou čajovou mánií jsem se setkala až tady na emiminu, moje dcera čaj nepije ani v 9 letech, a já piju čaj jen tehdy, když mám chřipku nebo podobnou nemoc, po vyzdravení se na čaj nemůžu ani podívat - zajímalo by mě, z jakého důvodu ti pediatři ten čaj miminkům nutí? :roll: jaké výživové přínosy má čaj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10817
30.12.25 17:52
@stinga píše: Více

Taky by me zajimalo, v čem je čaj tak super a co navíc prospesneho tomu dítěti dá. Muj názor je, že nic. Ale ja beru dost s rezervou doporučení pediatru, co se týče výživy. Když si vzpomenu na rady naší předchozí doktorky. Naši současnou uz to nějak ani nezajímalo, viděla, že maly prospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
30.12.25 17:57

@stinga také nerozumím, já čaj nepiju, moje dítě jen ve školce.
Myslím, že čaj má dětem jakoby chutnat více než voda. No nevím, moje dcera teda pije strašně málo, ale vesměs pouze vodu a mléko (kravské, už je školková).

Jinak, mám také syna 10m a moc tomu jídlu nedá, jsou lepší a horší dny, žádné jídlo nemáme plně nahrazené, na mléko se budí i v noci po 4 hodinách jak novorozenec ale ty dávky jsou taky takové (120ml) :roll: a dává pouze úplně kašovitou konzistenci, jakmile tam je třeba zrnko rýže, je to tyjátr, natahuje, odvrací se a s jídlem je konec.
Má v 10m asi 9,5kg a vypadá proti holce v tom věku jak mišelinek. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75920
30.12.25 18:12
@citlivaduse píše: Více

naše doktorka mi ani nikdy neříkala, co a kdy má dítě jíst, akorát jelikož jsem přestala kojit ve 3 měsících, nešlo to, nebylo co kojit, tak mi ve 4 měsících řekla, že dítě by mělo začat jíst příkrmy, vůbec to malá nechtěla, ale vůbec, tak jsem počkala 4 týdny, zase odpor, další 4 týdny a vzala příkrmy na milost, doktorce jsem řekla, že příkrmy jí a hotovo, mléka mi malá pila také o hodně méně, než bylo na krabici uvedeno pro ten který věk, a také vypadala jako mišelin, ale úplně, měla asi 4 brady a kdysi se mi mezi těmi bradami oprudila - mě vůbec nenapadlo, že je to možné, pak už jsem si na to dávala pozor :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16141
30.12.25 18:17

@stinga Syn byl plně kojenya dr mi pouze řekla, že pokud budu chtít, můžeme od ukonceneho 4. měsíce už pomalu zkoušet zeleninu. Pomaličku jsme zkoušeli az o mesic pozdeji a to jsem fakt nepřeháněla. Dva dny stejný oběd- co zvládl a dva dny jen MM. Nebylo kam spěchat. Pak se pomalu přidaly nejake svačinky. Nehrotila jsem nic. Syn nekdy neví, co by do sebe nacpal a jindy nechce skoro nic. Má přes 3 roky a 13,5kg :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.12.25 18:25

Nejde prý jen o čaj, ale aby měl nějaký pitný režim, jiné tekutiny než to mléko. To on ale nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75920
30.12.25 18:28

je to nesmysl, kojenec nepotřebuje žádný pitný režim, potřebuje hlavně mléko, když není MM tak UM, to je jedno, a to ostatní začne jíst později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí