Máme doma 10měsíčního nejedlíka, celkem mě to stresuje.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@stinga píše: Více
Přesně tak
Kdyby neměl ani to UM, to už by bylo horší, že
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
U staršího jsem mela s příkrmy začít ve 4 mesicich tak, ze mu mam davat olizovat piškoty, plně kojene dítě. Kolem roka uz mel mit každý den k obědu polévku a dalsi chod, to by mi v životě nesnedl. Nejedl skoro vubec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@citlivaduse píše: Více
moje mišelinské miminko jedlo až ve školce, tam kupodivu jedla údajně všechno, jak mi opakovaně kuchařka i učitelky říkaly, dodnes tomu nevěřím
,
doma jedla vždy málo a hrozně omezený sortiment, což má po mně, ale preferujeme a odmítáme různé druhy jídel,
jako školačka je štíhlá a zdravá, zeleninu od školky nejí vůbec
Příspěvek upraven 30.12.25 v 18:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím se @stinga, je to kojenec a teprve objevuje chutě, konzistenci a rezim jidla.
Ze zacatku (asi do 11 mesice) dcerka taky moc nejedla, jidlo jsem ji dávala do ruky, at si s nim dela co chce
dulezite ale podle me je dodržovat tu rutinu v jidle, jakoze zvykat, ze je nejaka Svačina, obed, dat mu to a kdyz mechce, nechce…ale at si na toto zvyka. Ja to takto delala a dcerka pozdeji zacala krasne jist, v 15 mesich používá lzicku a vidličku jako my, binec u toho skoro nedela a ji skoro vse, co dostane.
Caj ode me chtela sama ochutnat asi měsíc zpět, ale cilene ji ho nedávám, jen kdyz chce ode me. Pije pouze vodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud pribira, tak bych neresila. Kazdy proste neni jedlik…presnidavky a jogurty neji?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 11m dceru. Kromě mléka žádné jiné tekutiny nemá - po obědě nabízím vodu, ale max si cucne. Mléko ji zatím stačí.
Co se týče jídla, tak moje dcera sice sní 120g přesnídávky a jogurtu, ale odmítá cokoliv zeleninového. Kousky taky nedává, pouze po 1 kousku do pusy. Sama si ještě do pusy nic nedá, hraje si s tím.
Já už teda jednu dceru mám, takže vím, že tohle jsou totální kraviny a neřeším to. Dokud je zdravá a nehubne, tak co?
Nutit jí to přece nebudu, ne??
Přestaň se stresovat takovýma maličkostmi, jinak se z toho za chvíli zblázníš. On přijde ten zlom ze dne na den, uvidíš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu říct, ze oba moji totální nejedlici nakonec jist začali. Časem, bez tlaku. Porad dokola jsem nabizela, občas byla zoufala, zpruzela, ted je nestiham vykrmovat. Devitilety žije jídlem a zároveň je jako lunt, porad v pohybu. Mladší začal vic brát jidlo na milost v roce a trictvrte a ted toho dokáže spraskat, ze to neni možný. Jidlo si pral k Ježíšku
Taky porad v pohybu. Ani jeden nejí teda vse, ale to ja taky ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit