Kočárek do Fabie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3521
19.10.15 17:44

Mame kratkou fabii a vleze se. Do budoucna, ale koupime urcite combi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
19.10.15 17:51

Vy plánujete dvě, tři děti a psa a vybrali jste si Fabii? 8o :mrgreen: Když dáváš do srovnání psa a auto, tak předpokládám, že to asi nebude malej pes, že? Tu zmiňovanou čivavu nebo yorka apod. lupneš i do kastlíku :mrgreen: :kytka: Velkej pes už bude potřebovat nějaký místo. Se dvěma dětmi ještě celkem jo, se třemi se tam nevejdete ani omylem. Ale taky záleží, jak dlouho očekáváte, že vám to auto vydrží :think:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
19.10.15 17:54
@sisk píše:
@sunshinegirl mám velikostne podobne auto a vejdu se i s nákupem. Ale s tvými plány bych koupila neco mnohem většího.

Teď by mě vážně zajímalo, jestli mluvíš o situaci s dětmi a psem nebo jestli jsi to myslela tak, že se do toho auta vejdeš ty a nákup :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
sunshinegirl
19.10.15 18:02

@Šarlota4 @nozu @jakanas @vertunka @MisaHanuska @catherine100 @Dianela @araw @sisk @zuzu224 @iiiv @Fjodorka @Raduš.ka44 Holky já to blbě napsala. To není auto, které s námi bude po celou dobu. Tj. aktuálně kupuji auto pro jedno dítě, mne, manžela a psa stafordšírského bulteriéra. Tři děti to je rozpětí devíti let, auto nekupujeme nové, takže tak dlouho to auto ani držet nebudeme a dejme tomu za pět let se bude kupovat jiné. Původně jsme chtěli právě fabii combi. Tam se mi kufr zdá velký. Jenže sehnat nějakou dobrou combi fábii je prostě problém. Takže jsem si tak jako říkala, že koupíme obyč fábku, že dozadu na sedačky dítě ve vajíčku, nebo sedačce, kočárek do kufru a psa si dám já pod nohy na sedadle spolujezdce. Ale je to prostě jen nápad. My dosud auto neměli a nemáme dítě, takže je to spíš o tom, že samozřejmě ty auta od vidění znám, ale nevím třeba jak moc jde složit kočárek, kolik na to potřebuji místa. :nevim: :nevim: :nevim: Takže tedy radši kvůli kočárku combíka, jo? Kolik má klasický rozměr podvozek kočárku čtyřkolky? Já to nemám kde oměřit, nemám v okolí nikoho s miminem.

• Citovat
  • Upravit
sunshinegirl
19.10.15 18:04
@Tunrida píše:
Vy plánujete dvě, tři děti a psa a vybrali jste si Fabii? 8o :mrgreen: Když dáváš do srovnání psa a auto, tak předpokládám, že to asi nebude malej pes, že? Tu zmiňovanou čivavu nebo yorka apod. lupneš i do kastlíku :mrgreen: :kytka: Velkej pes už bude potřebovat nějaký místo. Se dvěma dětmi ještě celkem jo, se třemi se tam nevejdete ani omylem. Ale taky záleží, jak dlouho očekáváte, že vám to auto vydrží :think:

Ano, ptáš se správně. Jak dlouho očekáváme, že auto vydrží. Bude to naše první auto, očekávám, že s ním přežijeme jedno dítě, maximálně v extrémním případě dvě a pak se bude kupovat auto jiné. Taky třeba tři mít nebudeme, že jo, to prostě nikdy nemůžeme vědět. Aktuálně mi jde o budoucích pět let, tedy o psa stafordšírského bulteriéra a jedno dítě + dva dospělí a kočár.

• Citovat
  • Upravit
11439
19.10.15 18:06

Tak pokud jde o stafbula, jedno dítě a kočár, stačí normální Fabie. My kočár narvali i do Fiat Punto + bagáž na dva měsíce na chatu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
19.10.15 18:07

Vleze se, máme velkej kočár a narvem ho tam ae už se tam nedá nic jinýho takže na nákup apod bez kočáru :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
19.10.15 18:12

Proč proboha zrovna krátkou fabii? 8o To tak jako druhé auto do rodiny. Pokud kupuješ auto pro 5 lidí, kočár a psa tak koukej po sedmimístných kde po vyndání nejposlednějších sedaček zbyde dost místa. Teď mě prostorově uchvátil Peugeot Partner Tepee ve kterém je fakt hromada místa i když je „jen“ pětimístný.

Počítej, že přepravní box na středního nebo velkého psa zabere fakt dost místa..

Edit: Čtu, že chceš vozit psa pod nohama - s dítětem v autě prosím nehazarduj, psa pořádně zabezpečit do přepravky nebo nejhůř ve psích kšírech.

Příspěvek upraven 19.10.15 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
19.10.15 18:15
@Almira-Alm píše:
Proč proboha zrovna krátkou fabii? 8o To tak jako druhé auto do rodiny. Pokud kupuješ auto pro 5 lidí, kočár a psa tak koukej po sedmimístných kde po vyndání nejposlednějších sedaček zbyde dost místa. Teď mě prostorově uchvátil Peugeot Partner Teepee ve kterém je fakt hromada místa i když je „jen“ pětimístný.Počítej, že přepravní box na středního nebo velkého psa zabere fakt dost místa..

Prostuduj tuhle poslední stránku, já to tu upřesňuji a vysvětluji. O středního ani velkého psa nejde a o tři děti do auta taky ne. PS: A auto chceme ojeté, nemáme půl mega na nové.

• Citovat
  • Upravit
9989
19.10.15 18:17
@sunshinegirl píše:
Prostuduj tuhle poslední stránku, já to tu upřesňuji a vysvětluji. O středního ani velkého psa nejde a o tři děti do auta taky ne. PS: A auto chceme ojeté, nemáme půl mega na nové.

Mě přijdou starší škodovky předražené, sehnali by jste za stejné peníze větší auto :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.10.15 18:19

Tak na jedno dítě asi jo. my máme opla, normálního, ne combi, kufr má o něco větší než fábka, možná o čtvrtinu, ani ne, a vejdeme se se 3 dětma i zavazadlama na 14 dní na horách, a dvěma koloodrážedly, a golfkama. i když teda při nakládání byl na nás tehdy v červnu při cestě do tater patrně komickej pohled, věčně ještě 2 velký tašky venku, a kufr plnej, ale nakonec jsme to nějakým zázrakem zvládli. ale taky bych řešila, jak často budete s kočárem jezdit, my jsme z města, a jezdíme mhd, auto máme jen na výlety. při každodenním používání, třeba dojíždění z vesnice, bych asi volila něco jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
19.10.15 18:20
@Almira-Alm píše:
Mě přijdou starší škodovky předražené, sehnali by jste za stejné peníze větší auto :think:

To jo, ale ceny náhradních dílů, když se pak něco podělá (a to se u ojetého dá předpokládat) jsou u zahraničních vozů někde zcela jinde. A my prostě nemáme na to, dávat třikrát do roka 20 tisíc za opravu. Takže ok, může to být jiné auto jak škodovka, ale musí to být prostě běžný typ a nepředražené autodíly.

• Citovat
  • Upravit
66691
19.10.15 18:22

@sunshinegirl
Vykasli se na starou fabii a koukni se treba na opel astra combi. Myslim, ze cena bude podobna a astra combi uz je velka kara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
19.10.15 18:26

@sunshinegirl Prosímtě i díly na Škodovku jsou drahé, v tom už moc rozdíl není pokud si nekoupíš Volvo nebo třeba nějakého němce. Já jezdím kombíkovou Kiou Cee'd a jsem z ní nadšená, díly normální a nějak se tam nic nekazí.. Ale jsou i výrazně lepší auta :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35717
19.10.15 18:27

Že zkušenosti s jedním dítětem a nákupem bych si koupila octavku combi. Minimálně. Pokud nebudeš mít nějaký pidi kočárek typu golfky, tak už u fabie do kufru nic nedas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí